Brez besed

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

24. nov 2012 18:32

Vendelina , škoda časa in truda za brezupen primer .

manca51

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

24. nov 2012 18:37

Uf, sem pa v formi danes. Bedak, 5g možganov imam, brezupen primer...

Commis débarrasseur

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

24. nov 2012 18:46

Čisto iz domačega okolja, imamo dva tablična računalnika. Moj 5 letni sin zna črkovat in že tudi malo brat. Zna v brskalnik ali you tube napisat določene besede, trenutno ga bolj zanima glasba in risanke. Vendar smo vedno zraven.

Že nekajkrat sva ob odpiranju interneta z sinom dobila marsikaj, kar ni bilo primerno zanj.Ne vem kaka je tu zaščita nad nadzorom. Na računalniku imamo starševski nadzor.

Vsekakor sem mnenja, da edino starši z svojimi izkušnjami in opozorili preprečimo najhujše. Meni ni vseeno kaj delajo moji otroci. Pa ni tu vprašanje 11 ali 13 let, vse do 17 -18 let se dogaja. Pazite na svoje otroke, čeprav izgledajo odrasli so v svoji duši otroci. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. nov 2012 22:43

Otroci na internetu

Otrok pri 3, 5 letih nima kaj delat sam za računalnikom in ne sme znati surfat in tudi ne zna, čeprav pozna črke. Pika. Naša bejba je stara 5 let in pol. Zna brat in pisat, ne vse. Ne zna iskat vsebin po računalniku. Na računalniku ima dostop do risank, si izbere eno, nato izprosi še obe nadaljevnji , skupaj cca 8 minut. ( Meni gre na živce 64 ič Hrestač). Lahko klikne sama na novo številko. NA You tubu so tudi otroške pesmice. Tam pa jo držim v naročju in skrbno izbiram, lahko klikne sama, če ji je sličica všeč. Ampak ne sama.

Doma skoraj  ne gleda TV, reklam sploh ne pozna, ker tudi drugi ne gledajo TV.

Do nedavnega ni smela sama gledat otroškega programa in risank, če ni bil poleg še kdo od odraslih.Ob zadnjem obisku se mi je prilepila na nogo, ko sem pomivala pri umivalniku in me vprašala: Kaj so to ključni sistemi. Z nekaj lupnigi v možgani sem ustrezno odgovorila, nato pa sem jo vprašala, kje je to slišala: Na TV. Pognala sem se v sobo, kjer so štirje odrasli gledali oddajo o Stanetu Kavčiču in šveflanje politikov. Otroci vidijo ion šlišijo vse.

Zato je potrebno biti zelo previden, kaj mu ponudimo, ker si potem jemlje več kot potrebuje.

Glede pedofilije. V mladosti sem delala na projektu obdarovanj Dedka Mraza, kjer sem srećala enega od uradnih dedkov ,  ki je otročiče jemal v naročje, drugih nisem srečevala.

Precej let kasneje ga je hči, malce mlajša od mene, prijavila, da jo je spolno zlorabljal, prebrala sem v časopisu in rogovilila zaradi njegovega poklica. Ko mi je osebno povedal za obtožbe, je seveda zanikal, jaz pa vem, zakaj mu ni verajamem.

Vsi so lahko storilci, zato je poztrebno graditi obrambni zid, vendar otroke usposobiti za varno življenje. To pa se ne dela s 3 letnikom, ki lahko sam klika po You tubu.

F r i n a

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

24. nov 2012 23:12

Danes internet...Pri nas jebil Cartooon, risanke-tv. Jaz lahko iz svojih izkušenj povem, nič slabega,gledanje risank je pripomoglo k zgodnjemu znanju angleščine.In ta jezik je mojemu otroku med drugim pomagal, da ima sedaj službo.Glede sex zadev jaz sem mojima kar hitro povedala kako je s to stvarjo.Pa glede mamil, predšolska sta še bila,sprehajali smo se po gozdu in debatirali o tem.No do sedaj vse ok.ne rečem pa nikoli,dai se meni to ne more zgodit, da skrenejo.Ampak sedaj ko sta že preko dvajset se oba spomnita, kaj smo se pogovarjali in rečeta to si nama povedala in sva si zapomnila.Pa po njunih besedah, vem,da sem jima v pravem času verjetno, na pravi način povedala, da nista delala ravno nasprotno, kot se to rado zgodi.

No pogovor o jošk....pa je meni tudi boljši, kot pa vsakršno nasilje.Rečeno tako,malo prostaško,sex nobenemu ne škodi,teror,pretep,sovraštvo,nevoščljivost,ljubosumje pohlep..pa.....

Sex  lahko prinese novo življenje....

dari

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. nov 2012 18:00

Zzak, v resnici nisem nikoli razmišljala o tem, v katerih veščinah si povprečen, nadpovprečen, podpovprečen.

Je sicer intrigantno to, kako se strahovito veliko ljudi najde in prebere  (prevede v napad nase) v vrsticah, ki dejansko govorijo o zelo splošnih rečeh, ampak ne bom šla v to smer.

 

Moj point je bil samo to, da je človek v vseh starostnih obdobjih treba večino stvari razložiti, pokazati ipd....večkrat, preden se materija usede. In to velja za čisto vse: od učenja zavezovanja pentlje na čevlju, do tujih jezikov, učenja črk, učenja poštevanke, učenja veščin, plesa, smučanja, česarkoli ....in tudi v odraslem življenju je treba zadevo večkrat predelati, drugače se ne da. Ne poznam nikogar, ki je vse razumel in znal iz prve in ni šel še enkrat prebrati, se prepričati itd itd. Nobeden ni naredil faksa samo z enkratnim branjem in nič ponavljanja, v službah tudi nihče ne razume vsega ob prvi razlagi.

In glede na to, da odrasli pričakujemo in vemo, da se redkokdaj zgodi, da po enkratnem sprejemu zadevo že znano - je po drugi strani hecno in žalostno, ko starši v čudežu pričakujejo, da se bo otrok po enkratni, dvakratni razlagi razumel, kaj lahko in česa ne.

Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. nov 2012 20:17

spagon je napisal/a:

 

In ne vem kje ti živiš, da ne veš, da velika večina dandanašnjih otrok ve vse o seksu že pri desetih, kako leto ali dve kasneje, ga pa že prakticirajo...

 
saša

Blablabla, nič ne vejo. In ravno zato sledi preostanek povedi, na žalost......

lp

cervus

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

25. nov 2012 20:29

elaphus je napisal/a:

spagon je napisal/a:

 

In ne vem kje ti živiš, da ne veš, da velika večina dandanašnjih otrok ve vse o seksu že pri desetih, kako leto ali dve kasneje, ga pa že prakticirajo...

 
saša

Blablabla, nič ne vejo. In ravno zato sledi preostanek povedi, na žalost......

lp



cervus

Prav, ti že veš.

saša

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

25. nov 2012 22:20

rimljanka je napisal/a:

če pa otrok pri 4 do ....letih sam srfa po teh straneh in na splošno po netu, je pa slika drugačna. 

Ja, buuu, tako sem si jaz predstavljala 'moj 3,5 letni sin uporablja Youtube.' Ga uporabljaš ti in postaviš malega predenj, ali ga uporablja sam? Za moje pojme bi moral biti vedno starš zraven, prej ali slej namreč skoraj vsak otrok (iskalec risank) naleti na onega sneženega moža, saj veste katerega (če ne veste pa tudi ne povem), ki ima povsem nedolžen naslov, a vsebina je za otroke povsem neprimerna.

Vanja, ne iščem nespodobnih slik na splošno, temveč fotografije, ki jih objavijo moji učenci in so na njih oni sami (v spodnjem perilu, vinjeni, med poljubljanjem ipd...).

tulka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. nov 2012 22:58

spagon je napisal/a:

elaphus je napisal/a:

spagon je napisal/a:

 

In ne vem kje ti živiš, da ne veš, da velika večina dandanašnjih otrok ve vse o seksu že pri desetih, kako leto ali dve kasneje, ga pa že prakticirajo...

 
saša

Blablabla, nič ne vejo. In ravno zato sledi preostanek povedi, na žalost......

lp



cervus

Prav, ti že veš.



saša

Lej, lupca moja, čist nič pomembno ni al veš bolje ti ali jaz. Pomembni so otroci in zavedanje, da bi morali poznati nekaj življenjsko važnih stvari, s katerimi jih odrasli premalo in prepovršno seznanjamo.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti