Dlesni

No meni se je podobno dogajalo lani, ko so mi operativno odctranili še neizrasle modrostne zobe. In sem v lekarni dobila neko tekočino ( modro - zelene barve) in sem si morala po vsaki jedi spirati mislim, da je preprečevale okužbe in hitreje je celila poškodovane dlesne.

Lp

Kamela

Garki, če jaz prav razumem, se tekst Vanje in rimljanke sploh ne nanaša nate temveč na avtorico teme.

Tako da, ne obremenjuj se.

zeta

Moja pripomba, garkl, je letela na Blackbird, ona že ve, ker rada piše in potem briše.

rimljanka

Ok, hvala za uradno pojasnilo.

garkl

Pomaga tudi timijanova tinktura, ki si jo narediš doma. Mojim sorodnikom je zelo pomagala:) to pomeni,da vrtni timijan daš v slivovko ali drug "šnops" in vsako jutro kapneš par kapljic v vodo ter si z tem izpiraš usta. Ne spiješ pa tega, samo izpiranje zjutraj, opoldne in zvečer:)

antonija7

Dve besedi: camu camu http://camucamu.org/

Vendelina jr.

Poizkusi še z zeolit - skin powder, meni je pri aftici pomagal v dveh dneh.

lidija_t

lidija_t, najprej dobrodošla na Kulslo , in ker si nova, verjetno nisi opazila, da je tema stara že skoraj leto in pol, verjetno so dekleta v tem času že malce poskrbela za dlesni ...

mamamia

Je pa vseeno fino prebrat tudi stare osvežene teme, kak nov nasvet...
Tako tudi jaz odgovarjam za nazaj, da ust si nikakor ne izpirat z alkoholnimi pripravki, ne kupljenimi, sploh pa ne domačimi, ker alkoholne raztopine škodujejo sluznici in žlezam slinavkam. Rezultira se kot zmanjšano izločanje sline, slina pa ni kar ena tekočina, ampak ima zelo velik pomen.

Spiranje je mišljeno vsakodnevno, dolgoročno.

Oreo

Oreo, ne bi se mogla bolj strinjati, pa saj sem to že nekje napisala.

Stare teme privleči na dan se meni zdi super, saj večkrat najdem kaj uporabnega. Tole z dlesnimi tudi ravnokar rešujeva z mojim zobarjem, kak domač nasvet pa tudi ne škoduje, a ne?

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti