Na morje z hrano

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

30. jul 2012 7:47

da se vrnemo k temi.

jaz vzamem, ker pač ni računice, da jemo zunaj (krediti), vsaj ne boljše kot lahko midva z možem skuhava. 

1. kis, olje, sol (piranska - zdravstveni razlogi), poper

2. pašta, riž - že odprta

3. čebula, česen, krompir - imam doma - ne prenesem hrane iz Kitajske

4. ponva, pekač - eno leto so bile take posode, da tisto leto nisem več kuhala - glede na to da gremo v kraj, kjer ni na plaži nič in je apartma 50m oddaljen, bo menda mož kuhal!!!

 

tako vsak po svoje

 

Aljo

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. jul 2012 8:14

Vzamem domace bucno olje, par zacimb, najljubse ovsene kosmice in kavo, sol in ponavadi se kaksno zelenjavo z lastnega vrta. Letos je to bilo 15 buck in cebula ;) ostalo pa ce je sLucajno kaj od doma za porabiti, vendar poskrbim da je cimmanj in ze en teden prej pricnem s praznjenjem hladilnika ;) vse ostalo kupim na morju ceprav se mi tudi tam vcasih ne da razmisljati kaj kupiti v marketu vnaprej in pisati neke sezname..da bi pa vsak dan sla v market..Eh... Se splaca kaksno stvar vseeno od doma vzet in ta zadnji stavek je kljucen, ne pa to da prisparas, ker ne. 

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. jul 2012 8:20

Pa  navadno mi kuhanje na morju sploh ni v breme. Prav z veseljem to naredim ker vcasih ze tako ali tako nimam kaj za poceti. Nisem neki plazni clovek, ljubse mi je pred prikolico. Po navadi  vsi skupaj pripavljamo in je prav fino..

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

30. jul 2012 8:24

*Etka je napisal/a:

Nekateri imamo tudi otroke, ki ne morejo in ne smejo biti cel dan na soncu in se pač okrog poldneva vrnemo v apartma in skuhamo kosilo iz sestavin, ki jih prinesemo s sabo. Potem pojemo in otrok gre spat. Dragi pomije posodo, potem pa skupaj kramljava v senčki. Da bi kupovala vso hrano na Hrvaškem mi na misel ne pride, ker imam doma odprtih en kup paketov, ki jih dolgo ne porabimo. Pa tudi doma skoraj nikoli ne jemo skupaj kosila, ker smo po službah in oba jeva kosilo med službo. Ravno sedaj mi je partner sporočil, da imajo po novem vsak dan obvezno prisotnost do štirih. Počasi bomo lahko veseli, če se bomo videli pred spanjem.

 

Aja še to...

ko se bodo malo popravile finance, bomo tudi mi enkrat sprobali all inclusive in nas bodo drugi stregli. Pred tremi leti sva kupila stanovanje in ne moreva razmetavat z denarjem.



Tudi sam imam otroka, in kredit za stanovanje, celo dva kredita, ki tu ne igrajo popolnoma nobene vloge. Ali pa jo celo ima, če vsak dan ne kuhaš in pomivaš imaš dve uri več časa, da ga preživiš z njim.

Nihče ne debatira o all inclusive, ne gre se za strežbo, gre se za lastni oddih in da odneseš nekaj z dopusta. Tudi nekaj od kulinarike , novega okolja in domačinov.

Računico sem pa že prej napisal.

Commis débarrasseur

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

30. jul 2012 8:36

Midva sva še do pred kratkim na morje (kampirat) hodila z ruzaki, tako da prav veliko hrane nisva tovorila sabo. Sva pa vedno vzela nekaj stvari, ki jih v tako kratkem času ne porabiš v celoti (npr. za en obrok riža, kvinoje..., majhno stekleničko kisa...) ker nerada mečeva hrano stran, celega paketa riža pa med enim dopustom tudi nebi porabila, dodatna teža v ruzaku pa ni bila dobrodošla. Je le ena izjema - olivno olje, ki sva ga vedno kupila na morju in z veseljem nosila domov. Zdaj, ko na morje hodiva z avtom, prav tako vzameva omenjene malenkosti, pa tudi domače sadje in zelenjavo, ki je imamo v izobilju. Se mi zdi škoda, da bi doma propadala, jaz pa bi isto kupovala. Seveda pa se na vsakem dopustu najem kupljenih fig, melon in drugih lokalnih dobrot.

Kar se tiče kuhanja, meni (tudi med letom) praviloma ni v breme, je pa res, da si jedilnik pogosto poenostaviva. Kuhava in pomivava posodo oba. Če se meni kakšen dan ne da, pač to opravi mož, isto pravico do lenobe ima tudi on. Zunaj obvezno jemo zadnji dan (ker pakiranje organiziramo tako, da zadnje dopoldne le še lenarimo na plaži),   včasih tudi na dan prihoda, če nam zapaše pa tudi kdaj vmes. Je pa to bolj izjema kot pravilo. Ne toliko zaradi stroškov (pa se tudi pri tem pozna), kot zato ker hodimo na dopust v manjše kraje, kjer kulinarična - pa tudi trgovinska) ponudba ni tako pestra, ter predvsem zato, ker nama priprava kosila vzame manj časa in energije kot "pokanje" do restavracije. Hotelske variante pa pri nas za dopust na morju ne pridejo v poštev - je kampiranje eden pomembnejših užitkov morskega dopusta.

Aja, na meji se po mojih izkušnjah hrani ne posvečajo.

roža

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

30. jul 2012 8:43

Da vam osvežim spomin, tole je bilo vprašanje:

Mene pa zanima, koliko hrane lahko vzames s sabo na morje če prečkaš mejo???

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

30. jul 2012 8:51

malina4 je napisal/a:

Pozdravljen!


Mene pa zanima, koliko hrane lahko vzames s sabo na morje če prečkaš mejo???

Hvala za odgovore.

lp

malina4

Na kratko: max 10 kg mesa, mleka ter proizvodov iz mesa ali mleka, omejitve/pogoji so še pri hrani za dojenčke, hišne ljubljenčke, med, ribe, školjke ipd., ostalo je neomejeno oz. se ne pregleduje. Podrobnosti v tabeli http://www.carina.hr/Putnici/PutniciInfo.aspx

 

LP, V.

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

30. jul 2012 9:23

Vem, da je mimo teme ampak moram odgovoriti zzaku.

V gostilne gremo zelo redko, ker me mine že ob misli na to, da moji mali razen goveje juhe, v gostilni ne gre skoraj nič v slast oz. poje kot ptiček. Kar za domačo hrano ne bi mogla reči. Pa praktično nemogoče jo je obdržat ob mizi toliko časa. 

Oddih in dopust bom v enem stavku uporabila takrat, ko bo otrok večji. Njene baterije niso nikoli prazne :)

Imamo se pa vseeno lepo. Nekatere stvari je treba vzeti v zakup.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

30. jul 2012 9:53

Ma ne vem, kaj je tak problem skuhat. Čemu drobtine, sprašuješ Zzak? Za bučke. Pa tudi za kak piščančji kos mesa. Drugače pa tole 'kompletno kosilo', kot praviš, pri nas vzame 1 h časa, s pomivanjem vred. Smo pač navajeni, da vsak dan pojemo nekaj toplega. S kruhom in pašteto moj želodec ne bi bil dolgo zadovoljen. Jajce na oko na morju ... brrrr. Kar se mesa tiče, na morje vzamemo bolj 'lahko', torej predvsem piščančje, ki je tudi hitro pripravljeno. Kar se pa tiče paprike - ja kdaj jo pa jeste? Pozimi? Kar se mene tiče, je to poletna hrana. Pripravljena doma v enem ogromnem loncu, zamrznjena in potem po potrebi (beri, ko je tako vroče, da se ti nič ne da), postavljena na mizo. Pa na morju prvi dan. Ali pač ne, kakor kdaj. Če ni pripravljena, je ne vzamem. Letos recimo smo bili brez.

 

Velikokrat potem doma, ko sprašujem, kaj bi jedli, otroci rečejo 'nekaj takega, kot je bilo na morju'.

Atina

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. jul 2012 10:26

Ma ja, sprijaznite se, da ima vsak svoje prioritete in dokler tega ne boste doumeli z nobenim odgovorom ne boste zadovoljni, oziroma boste takrat, ko bo nekdo v skatlo za na morje napakiral tocno iste stvari, pa se to vsako leto druge.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti