26. jul 2012 16:39
Meni se pa najbolj smili solata in kaj podobnega ( recimo vsa semena, ki imajo življenje v sebi ), kar jemo živo, ne da bi ga sploh ubili. Ko žvečim solatu, se mi zdi, da slišim kričanje. ![]()
![]()
![]()
26. jul 2012 16:39
Meni se pa najbolj smili solata in kaj podobnega ( recimo vsa semena, ki imajo življenje v sebi ), kar jemo živo, ne da bi ga sploh ubili. Ko žvečim solatu, se mi zdi, da slišim kričanje. ![]()
![]()
![]()
26. jul 2012 17:29
Ooojooooooj , ežoj . Ta je pa huda , tudi za vsega vajene kulinarike .
![]()
Mygrace
sporočila: 6506
26. jul 2012 22:00
Še dobro, da črvi v češnjah ne kričijo![]()
Pa uni pečeni v kostanjih..itak je za 1.november že tema, ko greš z britofa...
Mygrace
26. jul 2012 22:40
Ne vem, kako naj tole napišem, ker nisem stoposto, če to drži...enkrat sem slišala, da nja se živi jastogi ne kupujejo v trgovinah, ki imajo akvarije, ker ne veš, kako dolgo so tam in zato lahko dobiš čisto shujšane, ker pač niso hranjeni. A ne bi doma ravno tko "shujšali"?
V Tokiju so nas peljali na neko prav posebno večerjo, kjer so na žaru za mizo, kjer smo sedeli, pripravljali še žive škampe.
A za tosto ste slišali, kako v neki restavraciji v eni od Azijskih držav pripravijo ribo, da je zadnji del pečen, še vedno pa diha? PITA je imela veliko za povedat.
Vanja
27. jul 2012 10:31
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
A za tosto ste slišali, kako v neki restavraciji v eni od Azijskih držav pripravijo ribo, da je zadnji del pečen, še vedno pa diha? PITA je imela veliko za povedat.
|
Še en lušten zatipek ![]()
Sem brala tole, pa sem mislila, da če ribe še dihajo, ko jih ješ, lahko tud pite govorijo ![]()
Potem mi je potegnilo, da Vanja misli PETO ![]()
![]()
27. jul 2012 17:26
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
| A za tosto ste slišali, kako v neki restavraciji v eni od Azijskih držav pripravijo ribo, da je zadnji del pečen, še vedno pa diha? PITA je imela veliko za povedat. |
Maaaaa, boga zival ... kot da ni dovolj hudo, da konca na krozniku, se trpeti mora zraven vec kot je potrebno.
Sicer off topic:
Kaj niso predkratkim v Kaliforniji prepovedali tudi prodajo in uporabo foie gras (francoske specialitete iz racje pastete)?
No, jaz tega ze nekaj casa ne jem, ker nas je enkrat tasca fino "cingu-mingu", ko nas je peljala na farmo kjer proizvajajo foie gras ... in so nam zelo nazorno prikazali to zadevscino ... od takrat nisem vec niti pokusila foie gras-ja, pa ceprav je tako dobro. Sej po moje, ce me peljejo v kako klavnico, tudi kravice ne bo vec na mojem krozniku in celo vegeterjanka postanem ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečen riž z zelenjavo

Ocvrtki s sirom in salso verde