Hladna jed na plaži

polalonca  

član od: 27.10.2010

sporočila: 58

15. jun 2012 12:53

No, tudi jaz bi malo pripomnila,... mi že vsa leta prakticiramo tako, da imamo pozen zajtrk (kar konkreten) potem nafilamo hladilno torbo z vsem mogočim od paštet, klobas, raznih namazov - nutela npr. in hajd gremo v največjo vročino na plažo, ker pa vedno najdemo tako plažo z globoko senco, sploh ni problema, otroci so mi odrasli ob tem in ko sem lansko leto rekla, da ne bomo nič nesli na plažo, ker smo bili bližje, so me vsi napadli, da tako pa že ne! Torej, ne sekiraj se otroci tudi čisto mali lepo spijo na plaži ali na blazinah ali na vozičkih in šotorih, kjer jim pač paše. Če človek hoče komplicirat komplicira, A NA DOPUST GREMO ZATO DA SE SPROSTIMO!

polalonca

polalonca  

član od: 27.10.2010

sporočila: 58

15. jun 2012 12:54

Aja,... nisem povedala do konca, zvečer pa pozna večerja in sladoled! ni večjega užitka

 

polalonca

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

15. jun 2012 14:05

mamaF je napisal/a:
Da ne govorim o nekem rojstnodnevnem žuru, kjer sta dve znanki, ki sta se familijama odpravljali na skupni dopust, celo družbo okupirali z debatami okrog tega koliko mesa in zelenjave se splača vzeti s sabo, pa kaj bodo kuhali, pa kake vrste golaž eni marajo, drugi pa ne ... potem pa, ko sem še jaz povedala, da gremo za nekaj tednov po Grčiji potovat, sta me začudeno vprašali, kako bom pa hrano za toliko časa s sabo neslapa kako bomo kuhali, če bomo ves čas potovali iz kraja v kraj. Ajej!  Mojca

 huda fora. Sam še danes večkrat slišim kakšno frišno verzijo 

 

Glede juhic - ja poleti paše topla zelenjavna lahka juhica (ala bučkina je zakon). Če si jo kdo tko zelo zaželi na plaži pa je rešitev enostavna: tudi pri nas se že dobijo tiste ala knorr juhice v lončkih za v mikrovalovko. Ker je na plaži ni, se avto lepo parkira na sonček namesto v senco in lonček pusti pod sedežem. Ob treh popoldne, po kar nekaj urah, bo tista juhica, brez skrbi, zavrela 

Poleti šape mlačno bolj kot ledeno čez dan. Meni najljubši je mlačen, precej redek lipin čaj z žličko medu. Ali pa poprova meta. Zvečer v prijetni družbi pa ga ni čez dobro ohlajen pirček 

Ko sem bila majhna, me moja mama niti pod razno nebi dobila v apartma na kosilo. Nisem imela časa it s plaže :) Lučka + kak sendvič v torbi je bilo zame 1a.

PMateja jaz mislim, da se boste imeli super, uživajte na polno!

OlivaB

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. jun 2012 14:53

rimljanka je napisal/a:

Zakaj že pijejo v deželah Magreba (in še kje) vroč metin čaj? Menda ne zato, ker jim nihče ni povedal, da se ga v vročini ne pije?

PMateja, tebi in tvoji družinici pa želim veliko lepih trenutkov na dopustu.



rimljanka

 

V eni deželi magreba so nam ponujali vroč čaj iz suhih jabolk. Po moje ni bil za žejo, ker ga je bilo povsod (kjer smo bili mi) za dvojni kapucino. Upam, da sem dovolj specifična.  In ne pozabiti, da živim na višini severne Afrike, samo da pi nas še bolj nasankamo, ker je vlaga prav hudičevo visoka, tako da je vročina še bolj...hkm, pasja.

 

Če je vroče piti res tako osvežilno, kot nekatere trdite, zakaj v vročih turističnih mestih sredi poletja ne prodajajo vse povprek vročih pijač. In zakaj potem pijemo vroč čaj pozimi, da se segrejemo.

 

 

Vanja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

15. jun 2012 15:11

Lejla13 je napisal/a:

Oprosti mzm, da malo smetim.

lp

Nikarte, še najmanj meni

 

Vanja, o toplem je govora, ne vročem in drži, da je telesu prijaznejše od mrzlega. Ne govorimo o užitku, ki traja kratek čas, nato pa nas dvojno oblije (ne glede na leta ), nekako kot pri hrani, največji užitki imajo največje posledice

Morda je povezano s temeperaturo telesa in organov v njem, koliko energije rabi telo, da jih ohranja na "delovni temperaturi", premalo vem o tem. Vem le, da toplo poleti bolj zaleže od mrzlega, na dolgi rok.

lp

mzm

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. jun 2012 15:22

, jaz se nanašam na izjavo MyGrace, kako sredi dneva po vročini paše vroča župa. In po moje je vroča župa točno to, kar je: Vroča. Glede na to, da župe (si predstavljam da je goveja z nudlci) ne jem, naj bo vroča ali mlačna, sem jo pač zamenjala za vroč čaj.

Mene po takem ledenem čaju niti približno ne oblije, niti enojno, niti dvojno:

http://www.kiwicollection.com/blog/wp-content/uploads/2010/

Sicer pa stojim za izjavo, da se dobimo kje na vročem soncu in vas častim z vročim čajem (ali vročo župo), jaz bom pa kaj ledenega srkala.

 

 

Vanja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

15. jun 2012 16:07

Vanja, , nikjer ne najdem "vroče župe".

Dobimo se lahko v vroči senci, pila bom topel zeleni čaj

(a še ni moderatorjev? )

lp

mzm

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. jun 2012 16:23

Ajoj, . Tako je, če preskočiš pol strani, ko ne sediš za komjutrom in uporabljaš "drugo" moderno tehniko. Lubi kristus (namenjeno meni ). Let's agree to disagree.   Da malo mimo pom, moram izlet planirat za računalnikom, če ne bom kje v Iranu pristala.

 

Vanja

PMateja  

član od: 13.6.2012

sporočila: 9

15. jun 2012 19:29

Ja malo ste skrenile s poti. Ljudje smo si različni in nam ugajajo različne stvari, mislim pa, da si vsi probamo urediti tako, da je nam in bližnjim najlepše. Eni tako, drugi tako. Je pa res, da tako kot sem se kot otrok branila pri poznem kosilu juhe, mi je na koncu še pasala:) pa sej ni vsak dan isti in nam ne ugaja isto na katerikoli dan. Jaz bom poskusila z družino preživet dopust kar se da najbolj na easy. Mogoče pa drugo leto zaidemo v kak hotel za nekaj dni tako kot lani in nam je prav pasal en kratki oddih v hotelu na all inclusive in drugi čisto po domaže v prikolici.

 

Lepo se imejte! pa čimprej naj minejo ti delovni dnevi, da zaplavamo:)))))

PMateja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti