1. jun 2012 11:08
Mamamia, če verjameš ali ne, poznam osebno zelo malo vegetarjancev moje sorte. Jih pa poznam za cel roman, ki so čez noč iz kr enega razloga postali vegetarjanci, v stilu pedrov prepričani da so oh in sploh vsi, ki ne delajo tako kot oni. Čez 6 mesecev pa jedli striktno le še pršut in bog ne daj, da jih je kdo vprašal, od kdaj niso več vege... Lepo, da se avtor teme trudi bit dober gostitelj, zato pa smo mu dale praktične nasvete in izkušnje, kajne?
VivaMeier, tele situacije so mi zelo poznane :) Še nekaj let nazaj so mi dvigale pritisk, danes si mislim svoje... Sem se ravno spomnila na pokojno teto, sicer dobro izobraženo in razgledano. Bila sem njena naj nečakinja. Pred dvajsetimi leti smo bili pri babici na družinskem kosilu in mi je hotela dat govedino na krožnik. Mami je videla in ji rekla, daj mi ne daje, da ne bom jedla, ker sem vegetarjanka. Ona pa: a to je neko novo sadje z juga? Mami ji je razložila, da to pomeni, da ne jem mesa. Pa pravi ona: No prav, potem pa naj je telička. To je tako fino za take male gospodične! Sem se spomnila na film Velika grška poroka
ps..sem šele zdaj videla, da nisem napisala do konca
OlivaB