Non stop piškoti

tema je zaklenjena

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

14. apr 2012 20:58

No, pa še ena ki ima rada mleko in piškote. Samo da jaz vedno pojem zajtrk (kot npr med in maslo na kruhu, ali pa marmelada, čokolino, nutella...)ter obvezna jutranja kavica z mlekom!!, nato dopoldan kakšno sadje (ampak ne velikokrat, ker ga ne maram, to je bolj sedaj ko se najde jagode) potem imamo kosilo okrog 15h med delavniki, okrog 13h med vikendi, popoldan obvezna kavica in piškoti (ali pecivo oz. štrudelj) kar pač imamo na zalogi, za večerjo pa imam najraje piškote pa kozarec mleka,če le ne delam popoldan. Brez piškotov se pa ne da pri nas, gredo dosti bolj kot potica ali kakšen tiramisu  

 

Lp

 

 

mina20

Pravnica 2  

član od: 11.4.2012

sporočila: 41

14. apr 2012 21:17

Itak teta, ti kar piši na zasebno. Moja babi bo rade volje kaj priporočila. Ah, malo smo se šalili vmes, malo je šlo zares, v bistvu pa je tema malo popestrila kulinariko, se mi zdi, ane? Pa nekatere izmed članic malo preveč osebno razburla...

 le piši

Pravnica 2

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

14. apr 2012 22:35

Pozdravljena , Pravnica 2 !

Res si sedaj na višku svoje energije , vse super funkcionira . A kako dolgo še bo ?

Nočem ti pridigat , pripomnila bi rada le , da bo morda takrat , ko boš začela ugotavljati in premišljevat , kaj se dogaja , že prepozno . Ne čakaj tako dolgo , da bo " mašina zaribala " , da boš menjala gorivo .

Veš , bolezen ne izbruhne od danes - do jutri , bolezen se nabira počasi a sigurno .

Da avto brezhibno teče , ni dovolj le poln rezervoar goriva , prav tako pomembno je tudi olje , zavorna

tekočina itd. Enako je z našim organizmom , celice potrebujejo raznoliko , čim bolj pestro prehrano za svoje delo . Le z uravnoteženo prehrano , bogato z  beljakovinami , vitamini  in minerali se lahko nadejaš zdravja in dobre forme še v starosti .

Vse dobro ti želim

manca51

Pravnica 2  

član od: 11.4.2012

sporočila: 41

14. apr 2012 23:23

jaz tudi tebi želim velikooo zdravja in upam, da se držiš svojih načel zdrave prehrane

Pravnica 2

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. apr 2012 1:23

Pravnica 2, hvala za odgovore. Zanimivo ... a veš, da sem res mislila, da imaš morda že od otroštva najraje mleko in sladko pecivo, da pač nisi nikoli čutila želje oziroma marala drugih jedi, pa ti je še zdaj ostal ta način prehranjevanja. Tako predstavo sem si nekako naredila - pa ne vem, zakaj (itak, ker te ne poznam). Morda zato, ker se iz otroških let spomnim svojega uživanja ob namakanju piškotov v topel kakav, kar pa me zdaj niti od daleč ne mika več ... se mi je okus spremenil.

No, uživaj še naprej. Če se ti dobro počutiš, ni razloga da bi morali drugi skrbeti, a ne

Mojca

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

15. apr 2012 5:37

Mina20: E pa to je to. Sam sem sicer v Monti prehranjevanju, a ker nimam problemov z težo furam prehrano po neki logični liniji in ta vsebuje 90% pravilnega kombiniranja in vnosa hranil, ostalih 10% pa je namenjeno tistemu otroku v meni, tisti jugo nostalgiji, tistim večerom, ko je takooo lepo dišalo iz pečice, ko so pokojna babica cumprali vse svoje sladke skrivnosti, ko sem sedel bodis pred kavčem in gledal BOJANA/PALČKA SMUKA/PALČKA DAVIDA... ali pa pred pečico in gledal kako rastejo piškoti/potica/marmorni kolac... in čakal in čakal. Kako je celo stanovanje dišalo, kako je bilo prijetno toplo, veni pa naletaval sneg ali pa dež.
Nato pa te božanske sladice v kombinaciji z mlekom.mmmm. Takšni lepi spomini. Zato še sedaj prakticiram takšne male obrede. Pecivo ali piškoti, vroč čaj, enkrat vroče mleko enkrat hladno mleko, dobra knjiga, ali pa kakšna fajna serija (HERCUL POIROT, MISS MARPLE, COLUMBO...), na kavču pokrit z dekico in lepo počasno konzmiranje sladic. Za hrano si vedno vzamem čas in verjami/te, tudi za kos potice in VELIKO šalco mleka si vzamem pol urce, vmes pa uživam ob napetih serijah.
Ne vem, takšen pač sem. Ne bašem se z kilami sladkarij imam pa takšen utečen ritem, da si sedaj, ko so bili prazniki in so me iz vseh koncev založili z domačimi dobrotami, vsaki drugi dan privoščim takšen ritual.
Ko pa ni na zalogi več sladic (uff, hvalabogu, drugače bi še postal ), pa lepo knjigo receptvo ven, pa naredim kaj iz polovične kolicine, ter nato dam nekaj sosedi, nekaj staršem, nekaj pa obdržim zase in tako prav lepo vozim slalom med vnosom cukrčka, kilami in potešitvijo tistega otroka...
Ahh, ahhh spet me je zaneslo
Pa saj me že poznate in upam da ne zamerite...moje flancanje ne pozna meja

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. apr 2012 8:39

Tale topic traja že osem strani in ne verjamem, da kdo še v resnici, da je to še topci o piškotih in mleku.

To je topic, v katerem se ena oseba predstavlja in v kateri jih množica ostalih poskuša dopovedati, da spoznanja, do katerih je do sedaj prišla - da to še niso spoznanja, ki jih velja jemati za suho zlato in se po njih ravnati. In oseba, ki se predstavlja, prijazno sprejema rahlo dobrodušno materinska gladenja, pri mnenjih, ki pa niso čisto po njeni liniji, se pa postavi nekje med bojevitim in asertivnim. Skratka, postavi se v pozicijo, v kateri smo bili čisto vsi tam  nekje pri 25-ih, ko smo hoteli, da bi nas okolica sprejemala kot resne in izkušene osebe, pa smo bili samo mladi odrasli, izkušenj pa smo imeli malo do nič.

In kolikor mi spomin nese, tudi ta faza bojevite mladoodrasle asertivnosti nekaj časa traja, potem pa mine. Potem človek tudi neha z vsakodnevnim nažiranjem s piškoti. In potem nekaj mesecev traja še faza v kateri razmišlja: pa kako to, da sem bil/a pred enim letom tako neumen/a, potem pa mine tudi to.

Vendelina jr.

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

15. apr 2012 11:31

Piškotov in iger

Margot

Mygrace

sporočila: 6506

15. apr 2012 12:33

Ne glede na to, koliko truda nekateri vložijo v izobraževanje..... bohmeobvari mediatork, ki ne vedo, kaj je to preciznost. Me ne morejo razumeti, še manj drugi razumejo njih. Menda tak pišmeuhovski odnost pride od preveč cukra (sam da je sladko in potem se mi sladko piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip kvakpress)

Punca, ti kr papi svoje slatkiše NOM NOM in uživaj, strank bo vedno dovolj!

                                                  

                                                     

Mygrace

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

15. apr 2012 14:09

Skoraj mi je že postalo dolgčas na naši Kulinariki, pa ti pride ena mlada, energije polna dušica in pove kako nezdravo se prehranjuje in zopet se krešejo iskre.Super mi je ta izmenjava mnenj. Pravnica2, boš videla kakšna krasna druščina smo. Lahko se zabavaš, kaj naučiš, pa tudi razjeziš.Dobrodošla

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti