mkz rakitna

jagoda13  

član od: 15.3.2012

sporočila: 5

20. mar 2012 21:31

renata, kako pa je to sprejel in razumel? Meni pa v šoli pravijo, da je še premajhen, da bi šel za 2 tedna in da mu lahko to tudi škodi. In če mislim, da bo po 2 tednih on kaj drugačen...Ko bi vsaj od strokovnjakov, ki ga poznajo, dobila kakšno spodbudo in odobravanje, tako pa sem zmedena, ko ne vem ...Zato pa se obračam na vas, ki že imate iskušnje.

jagoda13

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

20. mar 2012 22:01

jagoda13, kdo vam je pa priporočil Rakitno? Ker verjetno tega ni rekel kar na pamet in ve, koliko je vaš fantič star... Potem pa verjetno tudi obstaja možnost, da gre predčasno domov, če res ne bi šlo. Če se sebe pri teh letih spomnim, so me prvič poslali na Debeli rtič za dva tedna. In kolikor sem bila drugače strahopetne sorte, sem ta dva tedna uživala 100 na uro.Nekaj novega in drugačnega, sama sebi sem se zdela posebna, ker jaz sem tja lahko šla, večina otrok pa ne. Verjetno so mi to doma tako razložili.

Ne vem, a če bi bilo potrebno iti za 14 dni v klasično bolnišnico, bi v šoli to tudi odsvetovali, češ da je premajhen... A ni Raktina boljša od običajne bolnišnice? No, moji meseci v bolnišnici pri 8ih in 9ih letih tudi niso pustili kakih hujših posledic razen tega, da Ljubljane precej let tudi videti nisem hotela in sem še na faks prišla s težkim srcem. In glede na to, da so tam psihologi, pa še veliko drugega osebja, ki se bo z njimi ukvarjalo, mislim, da je vredno poskusiti.

 

Loni Makaroni

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

20. mar 2012 22:41

Jagoda, ti nekaj postov nazaj praviš, da se v teh dneh odločate ali naj sin gre na Rakitno, malo za tem pa ali je probelem dobiti napotnico pri pediatru.

S kom se pa pogovarjate, samo doma ali ste se kar v lastni režiji povezali z Rakitno in dogovarjali? Mogoče bi bilo vseeno bolje, da bi se o odsotnosti otroka od pouka pogovarjala z učiteljico in odgovornimi šele, ko bi imela v rokah napotnico in pa verjetno še kakšno mnenje kliničnega psihologa, ki deluje v vašem zdravstvenem domu oz. je pristojen za take zadeve. Ko imaš to urejeno in na Rakitni dogovorjen datum, odgovorne v šoli seznaniš, da odhaja otrok na Rakitno in se dogovoriš, kako boste s skupnimi močmi urejali, da 14-dnevni izostanek od pouka ne bo povzročil prevelike vrzeli glede šolskih obveznosti. Praviš, da ima odobrenih 5 ur pomoči tedensko. Mogoče bi lahko ravno tukaj prosila za izdatnejšo pomoč, ko se otrok zopet vrne v domače in šolsko okolje.

Drugače pa sem tudi jaz prepričana, da bi ta sprememba tvojemu sinu koristila in upam, da boš izpeljala vse potrebno brez večjih težav. Ti samo lepo mirno urejaj in verjemi, da se bo dobro izteklo.

zeta

jagoda13  

član od: 15.3.2012

sporočila: 5

21. mar 2012 22:09

 Z rakitno sem se povezala v lastni režiji, ker iščem rešitve, kako bi še lahko pomagali sinu. Tako sem našla njihovo spletno stran, poklicala sem tja in se pogovarjala z njihovo psihologinjo.  Povedala sem jim za težave, ki jih ima sin, seznanili so me s potekom sprejema, do pediatra pa še nisem prišla. Zato ne vem, kako je z napotnico,mislim pa, da ne bo težav, saj je bil obravnavan tudi na pedopsihiatriji. V šoli ne poznajo tega programa v Rakitni,   ravno zato sem bila tako v dvomih, ker v šoli nisem dobila nobene spodbude za ta program. Prej nasprotno, negativno mnenje.  Vse do danes, ko mi je v šoli druga oseba dala same pozitivne informacije, da bi bilo to vredu zanj, da delajo z vsakim otrokom individualno. ....

V prihodnjih dneh pokličem v Rakitno, pa bomo videli.

Lepo se imejte, hvala za spodbudne besede!

jagoda13

berny134  

član od: 25.9.2010

sporočila: 105

16. apr 2012 22:48

Sem skoraj pozabla da sem odprla tole temo, no sedaj je moja hčera ze drugi teden na Rakitni v petek prihaja domov. Moji vtisi so pozitivni, okolica je lepa, osebje zelo prijazno in strokovno. Obiski so enkrat tedensko ob nedeljah in sicer za 4 ure se lahko tudi nekam odpeljete ( mi smo šli na pizzo). Telefon otroci dobijo dvakrat na dan po pol ure da lahko pokličejo domov. No moja hčera je obupala, njej bivanje tam ne ustreza in si zeli domov. Pravzaprav je prišlo ze tako dalec, da neobvladljivo joče in si sploh ne more pomagati, ne more zadrzati solz, niti ko imajo pouk, niti med igrami in dejavnostmi ki jih tam pač počnejo. Jutri pokličem gor, da govorim z zdravnico, ker se bojim da zapade v depresijo.

 

Bernarda

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

16. apr 2012 23:15

Pa kaj pa navaja kot razlog solz? Nisem sicer sledila koliko je stara, ampak če je vsaj nekje proti 10temu letu starosti bi pa že mogla nekako zartikulirati kje približno je problem. Se ne ujame z vrstniki? Ne dohaja tempa terapij? Pogreša dom? PREDVSEM pa kako je to njeno neutolažljivo jokanje odraz kakih stisk, ki jih nosi s sabo že od veliko prej, preden je šla na Rakitno. Moji največji problemi, ki jih imam sedaj, pri 25ih, nimajo skoraj nič zveze s stresom na delu, pa s težavami v partnerskem odnosu, ampak datirajo nekje v starost 0-10 let, ko sem pač prefiltrirala tone družinskega sranja, pardon my French. Torej fokusiraj se na tiste resnične, globoke težave, ker mislim da zagotovo obstajajo.

Viva Meier

berny134  

član od: 25.9.2010

sporočila: 105

17. apr 2012 6:27

Sploh ne ve niti sama ne zakaj , pravi samo da ne more nehat in samo misli na odhod domov. Ima 14 let in je nasploh zelo čutna, nežna oseba...Bom daness klicala zdravnico naj si vzame čas za njo in se pogovorita. Veš meni kot staršu je zelo hudo poslušati otroka kako mi joče in me prosi naj pridem po njo, pa čeprav vem da je v dobrih in strokovnih rokah...

Bernarda

Anansie  

član od: 30.4.2005

sporočila: 194

17. apr 2012 7:43

Berny 124, sicer ne vem točno ali sem prav razbrala-imate anoreksično punco ali je pač tolk zbirčna?sama odklanja hrano v strahu pred debelostjo ali ji ni nič dobro? Ker če je prvo, verjemite, da je jok skoraj gotovo posledica zavedanja se stvari, ki ji MH potegnejo za sabo. Jaz osebno sem jokala zelo dolgo časa, ker se nisem mogla postaviti resnici pred oči, torej, moj jok je maskiral resnico...Res pa je, da pri takih težavah razlog tiči nekje druge, tega dela do danes še noben ni uspel razvozlati :) Ampak pogumno, mogoče bi bilo dobro, da še malo joče, ker ji bo "zmanjkalo" solz, pa da vsi skupaj stisnete zobe, na začetku je res težko. Ampak postane resnično lažje, stvari gredo samo še navzgor :)

 

Anansie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti