Poligraf

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

4. jun 2012 8:28

Zelo mi je zal zate syu ... to je bil le zelo dober izgovor za tvojega bivsega delodajalca, da se je na, za njega, eleganten nacin, znebil celotnega ali dolocenega osebja. Glede na to, da nisi nic porocala o temu, da bi s pomocjo poligrafa nasli cloveka, ki je to naredil ... ne vem no ... nocem rect nicesar obtozujocega, ampak vseeno, vse skupaj malo

In ce mislis, da bos zaradi tega dogodka imela probleme pri novem iskanju zaposlitve, ti svetujem, da vztrajas pri temu, da ti tvoj nekdanji delodajalec napise neke vrste potrdilo ali priporocilo, da nisi imela nicesar z vso to zadevo, kjer bo lepo zapisano, da si prestala poligraf, ki je pokazal, da nisi imela nicesar s tem dogodkom.

Zdaj pa glavo pokonci, punca!!! In nic se ne boj glede vrat, ki so se ti zaprla ... nova se bodo kmalu (ali pa so se ze) odprla .

urska

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

4. jun 2012 13:42

Hvala punce.

Ne niso našli nikogar preko poligrafa, ker ena je v porodniški in gre lahko šele čez leto dni nanj, nekdo ga pa noče iti delat.

Oba sta zaposlena za nedoločen čas, ne vem s kako utemeljitvijo bi njima prekinili delovno razmerje.

Pri meni so imeli srečo, ker sem bila za določen čas.

Čeprav ni pravice nikjer in si delodajalci res lahko vse dovolijo.

Mislim, da bom svojo zgodbo delila z mediji.

syu

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

4. jun 2012 14:20

Syu,

razumem tvojo stisko, ampak dobro premisli, preden se daš medijem v zobe. Javna obračunavanja so ponavadi umazana in ne pričakuj, da se bodo tvoji bivši delodajalci nenadoma držali fair playa in se bodo vzdržali nizkih udarcev. Ti lahko medijem napišeš nekaj, oni bodo objavili pa nekaj izsečkov, ki se jim bodo zdeli zanimivi, pa te sploh ne bodo vprašali, če je to res tisto, kar si hotela povedati. In velikokrat je tako, da na TV potem slišiš nekaj povsem drugega od tega, kar si hotela povedati. Razmisli, če je res tako hudo, da nimaš več ničesar izgubiti, ker je na koncu štala lahko še večja in majhne nerodnosti postanejo prepreke, ki jih res ni mogoče zlepa premagati. Pusti to zgodbo za sabo, zapri knjigo, vrži jo čez ramo in se loti nove. Samo bolje je lahko.

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. jun 2012 16:05

In mediji bodo zagotovo vprašali tudi drugo stran. Ki bo seveda izrabila priložnost. Razen, če si res tako prepričana, da drugega izhoda ni.

 

mamamia

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

4. jun 2012 16:55

Dekleta z mediji mislim tisk, ne tv.

Naj se ve, katera firma z imenom tako postopa z ljudmi.

Hvala za dobronamerne nasvete, vsako mnenje šteje.

syu

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

4. jun 2012 16:56

Ne rini v medije, če ni res nujno. Samo poglej kake zgodbe se najbolj prodajajo, kriminal na celi črti. Pa se prodajajo zato, ker smo oh in sploh sočutni in želimo krivice odpraviti? Niti slučajno, v promet gredo zato, da se da naslajati na njih - sosedu je crknila krava, jah revež, AMPAK NAŠA JE PA ŠE ŽIVA, HVALABOGU! In v dobi, ko je vsak miceni časopisni članek in tv gradivo vsakemu smrtniku na spletu 24/7, premisli 3x če želiš, da se tvoje ime in obraz zabeleži v to kolesje. In če kaj ne marajo delodajalci je osebje, ki razlaga interne probleme, četudi resnične in strašansko grde, celemu ljubemu kozmosu. Ker se nikoli ne ve, kdaj bo taka oseba iz razlaganja navadnih krivic, ki se dogajajo znotraj podjetja prešla na razlaganje kakih prihodnjih projektov in podobnih zadev, ki niti slučajno ne bi smele zapustiti pisarn

Viva Meier

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. jun 2012 18:34

syu je napisal/a:

Dekleta z mediji mislim tisk, ne tv.

Naj se ve, katera firma z imenom tako postopa z ljudmi.

Hvala za dobronamerne nasvete, vsako mnenje šteje.



syu

 

syu, tisk ali tv, saj je vseeno. Oboji bodo poiskali tudi mnenje druge strani, in če si pripravljena javno stati za svojimi izjavami in se spopasti z njimi, potem ok. Raje dva krat premisli, preden greš v medije, kot da to prehitro narediš.

Mediji tudi anonimk ne objavijo kar tako, preverjajo navedbe in se potem odočijo, kako bodo o čem poročali.

To ti navajam zato, da boš vedela, kako zgodbe pridejo na dan, in da ni nidkar ene same plati. Vedno sta vsaj dve. In vedno ima stran večjo možnost manipulacije kot druga.

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jun 2012 19:24

Syu, kolikor te spremljam tule - zadnja leta si imela precej težav. In dobro, ženska, pa a ni teh dosti, pa zakaj rineš še v nove? Daj se, no, malo umiri. Odločitve se sprejemajo, ko je glava mirna, tvoja pa to ni.

Vendelina jr.

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

4. jun 2012 21:29

Syu, najprej si vzemi čas zase. Predelaj in predvsem privošči si vse občutke, ki te prevevajo, vključno z jezo. In kot so rekla dekleta, se umiri. Pretehtaj vse možnosti, ki jih imaš, šele nato se odloči. Si se obrnila na kakšno pravno pomoč (mislim sedaj, ko imaš dokaz)? Stvari, ki jih omenjaš, se dajo urediti tudi na kakšne druge in bolj prefinjene načine, kot je ta, da se sama javno izpostavljaš in si morebiti škodiš še pri kakšnem drugem delodajalcu (saj veš, kako ljudje hitro sodijo, brez premisleka). Najbolj boš na koncu oškodovana ti, predvsem tvoji živci. Ne tako. Se ne splača. Moraš se vendar ceniti. Poglej, ti poznaš resnico, tisti, ki so ti blizu, tudi. Tule ti verjamemo in smo na tvoji strani. A res misliš, da se nikjer ne bo našel nekdo, ki te bo zaposlil, brez nekih bremen preteklosti? Glavo pokonci. Še so normalni ljudje na svetu, kar pa za tvoje bivše delodajalce ne moremo trditi. Pojdi naprej, škoda je take stvari, ki so breme za dušo, sploh premlevati. Rada bi ti, kot veliko nas žensk tule, rekla, da ti lahko pomagam. Pa drugega, kot da ti takole stojimo ob strani, vsaka po svoje, ne morem. Boš videla, da se bo uredilo. Daj, bodi močna, ne veš, kakšne usode si ženske vse delimo ... Pa bomo preživele. Hudiča da.

Deschanel

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

4. jun 2012 22:04

Syu, tudi jaz mislim, da raje ne prat umazanega perila v javnosti. To so 'umazane' igrice. Ni zmagovalcev, je le še več poražencev. Verjamem, da nekako se da priti do pravne pomoči in urediti vse skupaj. Saj vem, da smo raje kot ne pravna država le na papirju a vseeno. Pa tudi kaj bi ti pomagalo, če rtv pove, da se ti je zgodila krivica, če pa njihova beseda nima povsem pravne teže?

Najprej pa si vzemi nekaj dni zase. Verjemi da pomaga, da bo lažje mislit s trezno glavo in prisluhnit srcu in sebi - to pa je pogoj za dobre rešitve. Vso srečo ti želim 

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti