Poligraf

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

16. maj 2012 19:53

Syu , vesela sem zate , sicer pa mislim , da nihče od nas tu na KulSlo ni niti podvomil vate in tvoje poštenje .

A vem , da je vseeno veliko breme padlo s tvojih ramen . Vse bo še dobro , verjemi ! Prvi sončni žarki že bodejo skozi temne oblake . Jutri bo sončen dan , tudi zate .

Držim pesti , da se direktor prav odloči

manca51

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. maj 2012 22:04

Nekomu, ki je v te dni v najhujši situaciji v življenju, sem napisala: Ne sekiraj se na zalogo. To je moj moto. Slovenski pregovor pa pravi: Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.

Ampak po tej slani juhi se grenak okus dolgo ne bo izgubil. Če sploh kdaj.

Vse dobro ti želim, Syu.

F r i n a

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

16. maj 2012 22:33

Syu, kot že večkrat rečeno nad mano. Tole službo (morda) imaš tako bolj za back up, nekaj € le prileti, kar je bolje kot nič. Ampak ČIMPREJ začni iskat novo delo, ker take svinjarije niso slučajen primer, ampak zelo zgovoren trend, kaj se ti bo verjetno na tem mestu dogajalo v prihodnosti. Čim dlje od takih krajev, ker kljub temu, da se raztrgaš od delovne vneme, poštenosti, garaštva, na takih koncih nisi vreden nič. 

Viva Meier

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. maj 2012 11:17

Lažje je iskati novo službo, ko je človek zaposlen kot pa takrat, ko je človek nezaposlen. Razni odpori in ostala ne-kemija z zaposlitvijo v tem kontekstu nimajo ta prave teže. Položnice nič ne vprašajo, če je bil denar zaslužen s kislim ali veselim obrazom.

Vendelina jr.

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

17. maj 2012 13:13

Vsekakor bi si jaz (vem, kako je v teh časih) skušala iskati novo službo. Ko si enem takem kolesju, ne vidiš realne slike, druge dimenzije, ki jo uzreš šele kasneje z varne razdalje. Sama sem šla čez to, kjer je šef vladal po načelu deli in vladaj; torej vem, kaj je mobing in to tvoje dogajanje mirno lahko prištejemo sem. Sčasoma se v takem kolektivu tudi odnosi med zaposlenimi skrhajo, ker nihče ne ve več, kdo, kje, s kom in je vsak vsakemu grožnja in policaj. Sama sem imela na izbiro, ali se totalno zafiksam z a'la prozac varianto ali pa preprosto odidem na negotovo in vse prej kot lahko pot. Danes mi ni žal. Vsaj oči imej odprte, ne tolaži se, da bo bolje, ne oklevaj in zgrabi prvo priložnost. Pa vzemi si nekaj časa zase po tej izkušnji, predelaj jo v dragoceno popotnico za prihodnost.

 

Vse dobro.

Deschanel

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

17. maj 2012 19:17

Hvala vsem za mnenja, spodbude, lepe besede, dobre misli.

Mogoče vam več o meni pove podatek, da se mi bliža petica, kar mi daje še manj možnosti za službo.

Marsikdo med vami ima prav, jaz pa mislim, da če se vrnem tudi s tem dokažem, da z ropom nisem imela nič.

Drugače pa ostane misel, niso jo nazaj vzeli, že vejo zakaj, bojo mislili moji sodelavci, stranke, sosedi...

syu

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

17. maj 2012 20:05

Syu,

s tem ropom pa že malo pretiravaš. Kako dolgo pa še nameravaš vsem, ki jih to niti najmanj ne zanima, dokazovati, da nimaš nič s tem? Saj bo počasi res še kdo začel misliti, da si bila zraven. Vrni se torej v staro službo, če te bodo vzeli - če, jasno, vmes ne boš dobila druge. Potem pa razmišljaj o svoji bodočnosti, ne pa o sodelavcih, strankah in sosedah, ki se raje ukvarjajo z drugimi kot s seboj. Ker, no ja, več nas gre proti petici, ampak po statistiki se nam bo obrnilo še nekaj številk pred selitvijo v onostranstvo, torej je bodočnost nekaj, v kar se definitivno bolj splača investirati kot pa v babje čveke za vogali. Saj te te bodo tako ali tako vedno obžirale, ker si reve uboge ne znajo drugače pomagati do lastne pomembnosti, na tebi pa je, da poskrbiš, da te bodo obžirale zaradi stvari, ki ti jih zavidajo, ne pa zaradi tistih, ki ti jih v svojem duhovnem uboštvu privoščijo. OK?

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

17. maj 2012 20:33

Kolikor vem na poligraf ne pošiljajo delodajalci, pač pa zgolj policija, ko raziskuje neko kaznivo dejanje. So pač poklicali vse, ki bi lahko imeli z zadevo kaj opraviti, in to zato, da so izločili vse, za katere testiranje na poligrafu pokaže, da so "čisti", oziroma da zožijo krog osumljencev. Pika.

To je vse, kar je v zadevi pomembnega. In to ni mobing delodajalca, pač pa delo policije.

Če se motim, potem  sem izvedela nekaj hudo novega, namreč da bi šefi zaposlene na poligraf pošiljali. Tega pa še nisem vzela. Pa sem že čez petico, in še s takimi policijsko - poligrafskimi zadevami sem posredno imela kdaj opravka.

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

17. maj 2012 21:18

Na poligrafe se ne spoznam kaj prida, vem le to, da na sodišču kot dokaz ne štejejo. Dober lopov dobro laže, tako da tudi dober policaj nekoga, ki je na poligrafu "prišel skozi", ne bo čisto izpustil izpred oči, če ima razlog za ddomnevo, da ima dotični vseeno kaj masla na glavi (saj je NI preiskovalne metode, ki bi imela pozitovno ali negativno napovedno vrednost 100%) . Pa tudi veledirektor, ki o tem, koga bo vzel (nazaj) v službo, odloča na osnovi rezultatov poligrafskega testiranja, ne kaže ravno briljantnega uma, da ne govorimo o njegovih socialnih kompetencah. Pa nekako se mi zdi, da tovrstno selekcioniranje tudi ni čisto po črki zakona, ki jo očitno tako zanesenjaško brani (upati je le, da je pri tem dosleden na vseh področjih svojega delovanja). Popolnma razumem, da nihče noče imeti v svoji firmi kradljive srake, ampak syu je krasen primer, kaj s takimi burkami delaš navadnim malo bolj občutljivim ljudem (ker kdo drug bi mu do zdaj že spravil Čeferina za vrat). Torej, draga syu, ne daj se!

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

17. maj 2012 21:42

Polograf na sodišču nima dokazne teže, v bistvu je pripomoček policiji pri raziskovanju indicev posameznih kaznivih dejanj. Da kdaj morda lažje prsodijo, v katero smer peljati preiskavo.

Pomembno je, da je syu prestala preizkus, torej da ni vpletena. In da želi nazaj v to službo, ne glede na vse okoliščine. Povedala nam je, da je bolj občutljiva, da si marsikaj vzame k srcu. A zdaj, ko je to za njo, ji bo lažje, ker ji ne bo treba sodelacem dopovedovat, da z zadevo ni imela nič.

Če ji ne bo za zdržat, si bo pa drugo delo poiskala. Jaz ji samo želim, da gre z dvignjeno glavo naprej in da je ena neprijetna izkušnja končno za njo. Po piksni jih pa itak nenehno dobivamo.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti