"scvrti" lasje

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

tema odprta - 2. feb 2012 13:09 | ogledi: 9.379 | odgovori: 10

Pozdravljeni,

bom zelo kratka, ker sem tako Zamenjala sem frizerja (ker sem se preselila) in tale nova frizerka mi je naredila katastrofo. Ostrigla in pobarvala ok, vendar mi je potem z likalnikom lase dobesedno scvrla. Ne vem, kako drugače razložiti, ampak na določenih delih, pri konicah so popolnoma scvrti. Drugače si las ne likam, mogoče do sedaj 5x, ob kakšnih posebnih priložnostih.

Zanima me, kaj se da z lasmi naredit?? (Razen tega, da grem nazaj in jo ) Ne bi rada hodila po svetu z na glavi.

Upam, da imamo kakšno frizerko/frizerja tukaj.

Najlepše hvala za nasvete ideje, ipd. že vnaprej.

 

tamara

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

2. feb 2012 13:22

Če ti je scvrla konice ni druge rešitve kot da jih postrižeš

anibas

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

2. feb 2012 13:27

Nisem frizerka, še zdaleč ne, vem pa, da sveže pobarvani lasje ne prenašajo dobro močnih kemikalij pa tudi vročine ne. Zato prava frizerka ne dela na pobarvane lase trajne, vsaj dokler ne preteče dva meseca. Likalnik pa je tudi zelo agresivna reč, še posebej na ranljiv barvan las. Mogoče bo v tvojem primeru dovolj, da si opereš lase in jim nameniš eno hranljivo masko, nato pa pri sušenju samo malo uporabiš krtačo, da lepo padejo. Če pa je konice resnično scvrla, boš škodo sanirala šele po striženju. Pa mislim, da ne bo tako hudo, pod masko si bodo lasje  verjetno opomogli in bo vse bolje izgledalo, kot ta trenutek, ko si še besna.

zeta

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. feb 2012 18:10

Lasje se sežgani.

Prva pomoč: vzameš rumenjak, ga zmešaš z nekaj olivnega olja in vse to naneseš na lase. Pokriješ s plastično vrečko, počakaj 1 uro in si nato izpereš.

Stanje bo zanesljivo boljše, vendar boš videla, koliko bo potrebno dodatnega striženja., brez katerega ne bo šlo.

Imam podobno izkušnjo, ko mi je vajenka naredila premočno trajno, lasje so se mi na konceh praktično odlomili,

Mene pa v tisti frizeriji niso videli nikoli več.

 

F r i n a

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

2. feb 2012 18:25

Ko smo že ravno pri cvrtju. Tudi jaz imam zanimivo izkušnjo, podobno kot Frina. Meni je frizerka delala trajno, s tem da mi je vsak pramen zmočila s kemikalijo in ga navila. Je pa imela tak sistem, da je začela pri strani in navila eno stran glave, potem pa šla na drugo. Medtem je ves čas klepetala s sodelavko in prav nikamor se ji ni mudilo. Ko je končala, je bilo razlike med eno stranjo in drugo skoraj pol ure. Po določenem času mi je umila glavo, mi namazala lase z raznimi kemikalijami (res ne vem, s čim), s fenom posušila in bila sem zadovoljna. Ko sem si po tednu dni doma oprala lase, pa sem videla rezultat. Na eni strani glave lasje skoraj nič skodrani, na drugi dobesedno scvrti. Šla sem nazaj reklamirat, pa mi reklamacije niso priznali, češ, bogve kaj sem v tem tednu počela z lasmi. Tudi mene v tistem salonu niso več videli.

pirnica

paulina d  

član od: 5.6.2010

sporočila: 249

2. feb 2012 18:31

Najbolje po nasvet k enemu dobremu frizerju.

paulina d

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. feb 2012 18:32

Poišči frizerja, ki dela moisture mist obloge - to malo popravi lase.

Vendelina jr.

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

2. feb 2012 21:19

Uh, najlepša hvala za vse nasvete.

Tudi moja frizura je bila zeloo lepa, ko sem prišla iz salona, včeraj pa sem si prvič oprala lase in me je skoraj kap.

Problem je, ker striči kaj veliko ne morem, se pa zavedam, da je to edina 100% rešitev.

Frina hvala za nasvet, jutri poizkusim. Sem razmišljala o pojmu "sežgani lasje", pa se mi je zdel preblag

Definitivno me tale frizerka ne bo več videla, tako da zopet iščem novega

tamara

GOGICA  

član od: 26.12.2009

sporočila: 120

2. feb 2012 21:56

Če ti lahko kako pomagam, je to, da si kupi masko id Schwarzkopf-a, v črni tubi imajo jo v DM, stane okrog 1 evro in na njej piše repair, se pravi maska za obnovitev las. Ko imaš mokre lase jo nanesi na konice pusti delovati 1 minuto in rahlo izperi, tam po enih 2-3 nanosih bi moralo biti že opazno, sem imela iste težave, vendar z blond barvo pa so tudi bili tako nekako kot si opisala svoje lase. Ne obupaj, ziher sem pa, da mene v tem salonu več ne bi videli.

GOGICA

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

3. feb 2012 22:48

Pozdrav vsem,

danes kupila Schwarzkopf masko, pa še nekaj ostali stvari. Poizkusila domače metode, po nasvetu Frine in potem odšla k frizerki (niti slučajno ne isti, da ne bo pomote). Skupaj sva pogledali kakšna je situacije in je rekla, da bova jutri samo malo skrajšali vse skupaj. Upam, da ne bom

 

Hvala še enkrat vsem.

p.s.: Pa hvala galji za jajčka :D Sicer so bila mišljena za drug namen, hihi!

tamara

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

6. feb 2012 10:34

Za barvane lase obstajajo šamponi, balzami in maske posebej za barvane lase. Najcenejši so blagovne znamke DM ali Muller in so kar kvalitetne. Schwarzkopf pa je še posebej dobra. Pri nas smo tri blond dolgolaske in kar veliko tega porabimo.

Drugače pa, iz prve roke, ker imam doma frizerko obvezno pred likanjem pošpricati z posebnim sprayem za zaščito las. Po končnanem likanju pa nanos seruma, ki lase naredi bleščeče in gladke. Meni je najboljši od Toni&Guy, dobi pa se ga v Mullerju. Za likanje pa uporabljati kvalitetni likalnik z keramično glazuro.

Kar se pa tiče konic naj povem, da sem bila v enem najdražjih salonov v Ljubljani in sem imela po pramenih zelo slabe konice, tako, da se je odločila, da mi da čez negovalni preliv, ki je vsaj malo omilil škodo. Likati pa se me ni upala. Me je pa precej zato postrigla na mojo škodo. Tako, da je res vse odvisno od znanja frizerke, ki včasih ko zamenja blagovno znamko barve ugotovi, da ni ratalo tako kot bi moralo.

Zato se jaz iz tovrstnih izkušenj barvam teden pred dogodkom za vsak slučaj, da se da še popraviti. Sajovict, upam, da je rezultat zadovoljiv!

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti