Ali je danes kaj v zraku

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

29. jan 2012 20:55

Tole s kozarcem vode pa drži. Me je pred leti v službi zelo mlada kolegica podučila, sem jo ubogala in se tega še vedno držim, kadar me kaj dol tišči. Praktično vedno pomaga, da se prebudiš.

zeta

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

29. jan 2012 21:07

Jaz sem danes tudi kot cota... mora biti še poleg snega nekaj v zraku...

 

yulchi

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

29. jan 2012 21:52

yulchi je napisal/a:

Jaz sem danes tudi kot cota... mora biti še poleg snega nekaj v zraku...

 



yulchi

 

 

ja enako ja....zdaj me pa še vrat boli:D hahahahah ah nimaš kaj....so ti dnevi:D

brusketka

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

29. jan 2012 22:52

Danes pa pri nas spet po dolgem času piha taprava burja, taka, da ti zbistri še tako "čudno" glavo Moji doma so vsi prehlajeni in temu primerno sitni in ne vedo, kam bi se dali , jaz pa sem zato dvakrat po debelo uro "preganjala" psa po burji, vmes skuhala kosilo in zlikala tisto "nujno zlo" in se mi zdi, da mi je uspelo uiti prehladu in sitnobi (ki bi se sicer še mene prijela)

 

Kava zjutraj je bila (črna iz kafetjere), čeprav imam občutek, da bi bilo bolj pametno spet preiti na zeleni čaj na tešče (malo želodec protestira). Sicer pa mene najbolj poživi cela limona, stisnjena v kozarec vode, če se kaj "prehladno" počutim, zamešam še žlico medu, pa se mi zdi, da me hitro na noge postavi. Zjutraj prav paše :)

Vsekakor pa je zame hitra hoja po zimskem zraku eden najboljših načinov za preganjanje utrujenosti, "zateženih" misli in drugih nadlog. Najraje hodim sama, v tišini (OK, pes je z mano, a se občasno tudi kaj pomeniva), po naravi, pa ni važno ali piha burja ali pada dež ... takrat je vse še bolj tiho in umirjeno. Ko pridem domov, mi celo tisto "nujno zlo" v obliki nezlikanih oblek in umazane posode ni več tako zoprno

Mojca

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

30. jan 2012 12:32

Tudi jaz sem bila včeraj dopoldne sitna, kljub običajni rutini, da na prazen želodec spijem v vodi stopljene šumeče vitamine. Pomagal mi je šele opoldanski sprehod po ledenem vetru v hrib, topel čajček, kozarček kratkega in domov sem se vrnila polna dobre volje. Kuhali smo pa kasneje za spremembo.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

30. jan 2012 12:47

Ja zunaj je kar fino. Zelo rada imam sprehode, vendar me moti samo to, da je toliko psov, ki se sprehajajo sami jaz se jih pa bojim ko 100 m...:D Tko da nonstop težim mojmu naj gre z mano, če se mu pa neda pa raje ostanem doma..

brusketka

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

30. jan 2012 13:31

Brusketka, zdaj bom pa napisala nekaj zelo čudnega, pa mi bo marsikdo napisal, da je brez zveze, ampak ni, preverjeno. Glej, pred leti smo se v službi prepirali, da je enkrat kava Barcaffe stara in ima obupen okus, drugič pa sveža. Pa smo izvedele, da je pomembna označba kave. Na 10 dag vrečkah zadaj, pri datumu pakiranja,  je odtisnjena oznaka PK, PM, ZK,ZM. Za dobro kavo kupi oznako ZK ali vsaj ZM. Nikakor ne PM, PK!!!

Nekje sem v zvezi s tem prebrala celo odgovor Droge, da gre za oznako časa pakiranja(dopoldne, popoldne), pa malo dvomim v ta odgovor.

Sama skuham kavo, (na tri skodelice vode, dodam dve slabi žlički sladkorja in zvrhane tri žlice kave) in ji čisto na koncu prilijem pol skodelice mrzle vode. Potem samo še rahlo premešam peno in nalijem v skodelice.

Kavo ne smeš prevreti, segreješ jo le do vrelišča, ker postane grenka.

No, tako jo kuham jaz, drugi pa verjetno drugače, morda tudi boljše. Se pa jasno mora piti v družbi, lahko tudi v družbi knjige... 

kara

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

30. jan 2012 13:44

Kar se mene tiče je ravno obratno, PM ter PK sta v redu, druga se mi zdi zažgana.

tulka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

30. jan 2012 14:10

Mi vsi v družini pijemo šumeče tablete (enkrat c vitamin, drugič multi) stopljene v vodi na tešče. Šele zatem sledi kavica oz. nescafe. Ugotovili smo(ampak šele čez čas), da ti dajejo dovolj energije, da se predramiš in tudi želodec je bolj hvaležen.

Če pa čas dopušča pijemo sok iz sveže stisnjenih pomaranč in grenivk.

Mož pa med tednom najprej spije šumeče tablete, ko pride v službo zeleni čaj, po malici pa sledi kavica.

Glede na to, da sem sama imela ulkus na dvanajsterniku, ker sem nekaj let pila na tešče kavo, potem pa stres v službi in pozna malica tudi drugim svetujem naj na tešče spijejo najprej nekaj drugega kot kavo. Moja nutricistka svetuje najprej žlico lanenega olja z skuto, nato kozarec vode z c vitaminom.

Sicer pa, danes je malo več sončka in malce bolj prijetno kot včeraj.  Moj pokojni oče je velikokrat rekel: si je treba it rit preluftat...  Sprehod pospeši prebavo, zvišuje odpornost in kondicijo, hoja je dobra je za znižanje holesterola, pa še glavo si prevetriš od skrbi in dela. ..... Če si žalosten se lahko zjokaš, če pa si osamljen lahko najdeš družbo...In ko opazuješ naravo te napolni sreča, da imaš življenje, da lahko vse to čutiš in doživljaš..Vsem želim en lep miren dan v srcu z soncem obsijan.

 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

30. jan 2012 14:45

o kara a res? To pa res nisem bila nikoli pozorna. Ja bom se pozanimala zdaj kako je s tem. Aja pa zanima me kakšna je razlika med vakumsko zaprto kavo in navadnim pakiranjem???

Pisomo poglej no:D Morda je pa res narobe, da se meni včasih prevre, ker malo pozabim nanjo:S ajoj....ju3 taoj poskusim drugače.:D



brusketka

Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 30. 2012 14:51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti