Prosim, če mi lahko pomagate z nasvetom, kako porabit obreznine biskvita. nekje sem brala o roladi v kateri so ostanki biskvita, rum....Saj iščem po receptih, pa še nisem našla. Mogoče ima kdo kako idejo? Hvala!
nana1
Prosim, če mi lahko pomagate z nasvetom, kako porabit obreznine biskvita. nekje sem brala o roladi v kateri so ostanki biskvita, rum....Saj iščem po receptih, pa še nisem našla. Mogoče ima kdo kako idejo? Hvala!
nana1
22. dec 2011 22:13
Ostanke biskvita zdrobi, dodaj mlete orehe / mandlne / lešnike... malo ruma, lahko tudi malo mletih piškotov, malo mletega sladkorja, vanilin sladkor. Vse premešaj, k mešanici dodaj beljak in naredi maso ter iz mase delaj kroglice, ki jih povaljaj v kristalni sladkor ali v mlete orehe.
Masi lahko dodašm nasekljane ali zmlete suhe fige, suhe slive, da je vse bolj trdo - iz te mase lahko narediš klobaso.
Pozdravček!
23. dec 2011 12:04
1.
Biskvit nadrobimo in ga prepojimo z pomarančnim sokom.
Plasti nizamo v kupolo,tako,da je prva plast v obliki kroga na dnu,nanjo damo stepeno smetano,narezane ali zmiksane pomaranče in naribamo čokolado.
Tako nadaljujemo do vrha-seveda v obliki kupole in ko končamo s sestavinami,damo čez prozorno folijo,stisnemo v lepo kupolo,folijo odstranimo,namažemo s smetano in okrasimo z okroglimi rezinami pomaranče.
2.
150 g smetane
500 g mleka
5 jajc
120 g sladkorja
-------------------
280 g smetane
450 g mascarpone-ja
----------------------------
Angleška krema(glej recept od anamarije-PORTUGALSKO MLEKO PO MOJE-le,da namesto 3/4 žlice moke,daš 1 žlico moke)
-------------------------
Obreznine biskvita daj v pekač.
V posodi segrejemo 150 g smetane in 500 g mleka.
V drugi posodi stepemo 5 jajc in 120 g sladkorja.
Postopoma zmešamo mleko s smetano in jajci in ko je dobro premešano polijemo po biskvitu.
Pečemo na 180*-20 minut(jaz malo dlje)
Ko je pečeno,pustimo,da se ohladi in dekoriramo s kremo:v NE PREVEČ stepeno smetano(280 g),počasi umešamo 450 g mascaprone-ja,potem,pa še kremo.
andreja m
23. dec 2011 15:37
Punč torta.
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Korenčkova juha
Šahovnica