Ve kdo za kak dober recept za omako, ki bi se ponudila k pečenemu mesu?
Lp,
capala
Temo je spremenil(a) capala dne 15. dec 2003 14:39:54
Ve kdo za kak dober recept za omako, ki bi se ponudila k pečenemu mesu?
Lp,
capala
Temo je spremenil(a) capala dne 15. dec 2003 14:39:54
Točno to pa tudi mene zanima, bolj konkretno katera ali katere omakce bi bile najboljša priloga k pečenemu odojku ali jagenčku.
Lili
K odojku, jagenjčku ali kozličku nekako ne maram preveč omak, ker mi je škoda nežno meso "ubiti" s čem pretežkim. Na pladnje sicer dam tzatziki ali kakšno varianto na to temo (sesekljano maldo čebulo v mešanico jogurta in kisle smetane), tudi paprikina omaka je dobra, tako da tisti, ki imajo radi polivke k mesu, tudi pridejo na svoj račun.
Če pa pečem meso v pečici, dam na dno pekača veliko zrezane zelenjave in primerne začimbe, potem pa to spasiram, dodam sok od pečenja (maščobo odstranim) in to postrežem kot omako. Se lepo dopolnjuje z mesom, ki se je peklo na tej zelenjavi.
mamamia
mamamiaHvala obema, se strinjam z vama in tudi sama sem do sedaj postavila poleg odojka le narezano mlado čebulo, paradižnik, še kaksno solato, krompir in čebulno-jogurtovo omako, sem pa mislila, da kaj dobrega zamujam.
Res pa ga ni čez zelenjavno omako s pečenkinim sokom. Oj kako bi sedaj namočile kos kruha....
LiliKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pica zvitki

Pekoča paradižnikova juha