Zlom noge v šoli-odškodnina

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8686

3. nov 2011 19:45

Vendelina, absolutno se strinjam z napisanim.    Meni to diši na tisto: "Dajmo še malo denarja zgrnit, čeprav tudi na otrokov račun."

 

Pozdravček!

Mygrace

sporočila: 6506

3. nov 2011 19:49

Mah, onkološki itd....

Na koncu koncev tudi večja nesreča  (ali žalost ali škoda..) ne izniči manjše, kajne?

Sem vesela, da sem zdrava in živa, polomljena očala ali dodatno fizioterapijo moram pa vseeno plačati.

In če je denar na razpolago za take primere in namenjen za take primere...torej?

Res pa je, da primera ne poznamo.

 

Frina

Mygrace

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

3. nov 2011 19:50

Ibiza, to o čemer ti razlagaš je pa popolnoma druga stvar. V tem primeru gre za zavarovanje stvari in če so učencu ukradli čevlje, bundo ali kaj od tega uničili, je dovolj, da starši v tajništvu, prijavijo škodo, izpolni se obrazec, tega šola posreduje na policijo in po krajši proceduri potem zavarovalnica poravna škodo.

Primer, o katerem je govora, pa temelji na vprašanju ali je šola odgovorna, da se je učenec telesno poškodoval oz. ali je bilo s strani zavoda in zaposlenih zagotovljeno vse, da do nesreče ne bi prišlo.

zeta

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. nov 2011 19:56

Se mi zdi, da v konkretnem primeru ni problem, da kdor hoče, razume, ampak v tem, da vsak razume, kar hoče.

Pravzaprav sploh ne vemo, kaj se je zgodilo - ali je mladeniča nemarni učitelj pahnil z bradlje, ali pa je mali pogrnil na ravnih tleh, ker se je zapletel v lastne noge (ali karkoli vmes - je pa pri vsej stvari bistveno). Zanesljivo vsakdo pričakuje, da bo njegov otrok prišel iz šole dobre volje in v enem kosu, ne pa, da ga bo pripeljal iz bolnišnice na berglah z vijaki v nogi. Do tu sem popolnoma na linolinini strani. Ampak ko bereš malo dalje, sem pa jaz razumela nekako takole - zavarovalnino bomo tako ali tako dobili, zdaj pa poglejmo, če se da kaj izvleči še od šole. Tu pač vsakdo stvari razume in interpretira po svoje in to, kakor sem jih razumela jaz, mi pač ni všeč. Lahko pa, da sem razumela narobe.

 

Sonja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

3. nov 2011 23:51

 

Vvem, da so v špilu listine: ftk police, izjava učitelja, izjava oškodovanca oz. njegovega zakonitega zastopnika, morebitna priča in obrazec,če je,

Od ostalih listin pa živijo odvetniki in izvedenci. In dobavitelji polic na sodišču.

Če je škoda višje kot je zavarovalna vsota, razliko plača zavarovalec ( šola).

Ali ste vedeli, da vam zavarovalnica ne bo izplačala odškodnine iz police avtomobilske odgovornosti, če je bil voznik pijan ? Ker so to izključili nekaj let nazaj ! Bog daj, da bi vključili še mobitel.

Ali ste vedeli, da običajna nezgodna zavarovanja ne vrnejo stroškov za izvid in izvedence, ampak samo škodo, ki je dogovorjena in ugotovljena po njihovem cenzorju.

F r i n a

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

4. nov 2011 7:34

No, zna biti, da sem tudi jaz kaj razumel narobe. Najbrž bo (kot ponavadi) prava pot nekje na sredini. Zame bi to bilo, da zavarovalnica (ne šola!) povrne materialne stroške, če jih mora. Ne vem, zakaj bi bilo sicer potrebno zavarovalnici plačevati premije, ki sploh niso nizke? Ob razbiti arkadi so tudi očala polomljena, pa ti jih nobeno nezgodno zavarovanje ne bo krilo, preverjeno par let nazaj.

Vse to pišem in razmišljam ob predpostavki, da nekdo tretji JE kriv, kar se tudi zgodi, lahko pa si kriv sam. Takrat sam nebi razmišljal o nobeni odškodnini, sploh!

Frina, sam bi dodal še šminkanje, preoblačenje, kajenje....za volanom. Ne moreš verjeti, kaj vse vozniki in voznice počnejo med vožnjo...

Še to: nisem za izkoriščanje nikogar, ne pravnih ne fizičnih oseb, da se razumemo. Tukaj se pa strinjam z Dragičko in Vendelino.

Če sem kriv za neko nesrečo oziroma škodo, jo bom poravnal, slej ko prej. Naj to naredi vsak, pa pravniki ne bodo imeli od česa živeti!



peter

Sporočilo je spremenil(a) ibiza dne 04.nov 2011 08:03

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. nov 2011 12:34

Hči je zružila ob šolski klopi, dobesedno luknja skozi skozi podnjo ustnico. Šivanje je ptoekalo v trj plasteh, ostala je tudi brazgotinica pdo desnim očesom. Na kraj pameti mi ni prišlo, da bi tožila šolo, čeprav se je zgodilo med poukom.

Smo od zavarovalnice dobili neko vsoto, tako simbolično, da sem klical Triglav in jih vprašala, kdo je tu neumen, mi ali oni (4500 tkaratnih tolarjev za dve trajni  brazgotini na dekliškem obrazu), da bi pa šolo tožila, ker je hči prehitro vstala in bila malce nerodna -lepo vas prosim, no!.

In po tem mi diši linolinino vprašanje.

 

mamamia

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

4. nov 2011 16:16

Ko prebiram vaša razmišljanja in ugotavljanja vsepovprek kako takoj označite človeka,moram reči,da nisem začudena nad tem, da se nekateri ne oglašajo več,tudi jaz se bolj poredko,priznam. Ničesar nisem omenila in niti razmišljala o kakršnikoli tožbi kogarkoli. Ker vem,da se nesreče dogajajo in nikoli nimam navade,da bi koga kar obsojala. Sem vesela,da se je dobro izteklo ,me je samo zanimalo,ker slišiš pač to in ono. Da pa bi šla v tožbo s šolo ali s komerkoli,mi na kraj pameti ni padlo kot ste me nekateri takoj obsodili. Pa se ne opravičujem,ampak sem tak človek,da se raje umaknem .Moram pa reči,da ko prebiram tele vaše komentarje,da se počutim ob nekaterih prav prizadeta,kako nekateri z lahkoto označite človeka za ničvredneža,ki bi na najlažji način pobasal denar,tudi prek trupel,kako razmišljate le v negativno smer. Saj nisem napisala:Sin si je zlomil nogo,kako naj tožim šolo,da pridem do čimvečje odškodnine. Ampak večji del odgovorov je v tej smeri. Saj ne pričakujem,da bodo sami odgovori,ki bi meni ustrezali,kot včasih pravi Vandelina jr,ampak vseeno takšno etiketiranje na čisto preprosto vprašanje.Ko včasih prebiram odgovore na kakšno vprašanje,prav vidim,kako stresate jezo in slab dan na nekoga,ki si je slučajno "upal" zastaviti vprašanje in vprašati kaj drugega kot kako se skuha krompir. Pa še takrat se najde kdo,ki ga ozmerja,da to pa itak zna vsak butelj.

Večkrat sem že zasledila,da se kdo raje ne oglaša,ker takoj bum po njemu. Vseeno vsem skupaj hvala za vaše odgovore in razmišljanja in pa lep,prijazen dan.

linolina

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

4. nov 2011 16:24

linolina je napisal/a:

 Vseeno vsem skupaj hvala za vaše odgovore in razmišljanja in pa lep,prijazen dan.



linolina

Tudi tebi.... Upam, da smo ti kaj pomagali.

peter

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

4. nov 2011 17:01

linolina je napisal/a:

............. Sedaj pa me zanima,če je upravičen do kakšne odškodnine iz strani šole,saj šola je gotovo zavarovana za take primere. Na koga naj se obrnem,saj mi o tem v šoli niso ničesar rekli.

Še enkrat več se je pokazalo, da je še kako pomembno, kako zastavimo vprašanje in kaj ob njem še povemo. Iz tvojega vprašanja so pač vsi, ki so ti do zdaj odgovorili, razbrali, da te zanima, kaj lahko dobiš od šole, kakšno odškodnino lahko pričakuješ, si do nje upravičena (no, je upravičen tvoj otrok),....

Niti z besedo nisi povedala, kako je poškodba nastala, recimo. Žal so pač taki časi, da bi marsikdo izkoristil zadnjo možnost, da bi kaj iztržil, je dovolj zgledov dnevno slišati/videti v sredstvih javnega obveščanja. Ob številnih gre meni srh do kosti.

Edino prava pot je pot v šolo, kjer boš te reči izvedela od tistega, ki je za to pristojen (bodisi ravnatelj/ica ali njen pomočnik/pomočnica, odvisno od velikosti šole. Mi tule, ne glede na znanje, ki ga morebiti imamo, ne glede na izkušnje v podobnih primerih, ki jih morebiti imamo, ne moremo kaj pametnega povedati, ker ne poznamo ključnega - kako je do poškodbe prišlo in kako je porazdeljena odgovornost ali krivda, če hočeš.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti