Vpliv vode pri pripravi hrane, čajev, napitkov,

tema je zaklenjena

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

27. sep 2011 9:58

Kadar mi nekdo nekaj razlaga:

a) dam mozgane na paso, ker je samo neobvezno kramljanje ali b) poskusam stvar razumet

Verjamem da je pri vodi se veliko nejasnega, marsicesa ne bomo razumeli dokler ne bomo razmisljali in se obnasali kot voda, predstavitev fizikalnih lastnosti vode (po filtraciji) in raztopin (pred filtracijo) pa me ne fascionirajo tako kot pricakuje prodajalec. Pa zato ni potrebno da si znanstvenik, ze otroci v osnovni soli se ucijo o prevodnosti elektrolitov in neelektrolitov, o penjenju mila v mehki in trdi vodi, o vodikovih vezeh,... Osebno imam za pitje raje trdo vodo, ker mi je mehka prevec plehka. Spet drugo je, ce bi bil nas vodni vir onesnazen, potem bi razmisljala o dodatnem ciscenju, vsekakor pa brez dodatne energiziranosti, ki samo nabije ceno (ce je ze potrebno, lahko vodo vsakdo energizira sam).

Uporaba tujk in neobicajnih besednih zvez, deluje na prvi pogled strokovno, v resnici pa se pri tem kaj hitro locijo zrna od plev.

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

27. sep 2011 11:06

Skratka, najbrž je nauk tele naše 13 strani dolge zgodbe: Ni tale Kulinarika zbor nevednih kuharic in kuharčkov, ki bi padali na neke kvazi strokovne informacije.

Hja, tako pač je, BORISH.

rimljanka

neznan uporabnik

27. sep 2011 17:32

@andreja m in ostali - sem jaz poskusil. Danes zjutraj. Si nisem kupo vode. Zobno pasto in milo, sem vse energično pometal v smeti. Ščetko sem obdržal. Pol sem nekje v špajzi najdel litro gina. Sem vzel glaž, kozarec no. Pol sem pa s čist pajtlavimi rokavi potopil ščetko v kozarec gina in sem drgnil. Ko sem zdrgnil, sem spil. Ma ne morš verjet, da sem ratal takoj bolje. Verjetno, mi je prej zobna pasta škodla. Sedaj se morm še samo naučit, da vržem še ščetko stran pa si drgnem s prsti, tresočimi sicer

 

Ajoj, kaj pa, če mi zmanjka štofa zjutraj, ko pazljivo vstanem iz postelje.??? Men se tak včasih vrti in me noge ne ubogajo. Bom pa tehniko plazenja uporabil

 

MULTI_reloaded

neznan uporabnik

27. sep 2011 17:48

Heh, saj veš. HRM pa to. Se ne rabim ukvarjat z vodo. Jaz vodo pač pijem, ko mi je. Upam, da sem ti znižal malo pritisk. Onemu pa ga malo dvignil.

 

Luv ja.

 

 

MULTI_reloaded

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti