Molji v stanovanju

TUMAAVGUST  

član od: 2.9.2009

sporočila: 120

tema odprta - 15. sep 2011 16:03 | ogledi: 18.482 | odgovori: 14

Molji se mi pojavljajo v stanovanju. Sem že vse prečistila, pregledala, nastavila lepilne lističe, sivko, orehove liste, pa ni pravega uspeha. Vsake toliko se pojavijo, enkrat v spodnjih prostorih, drugič v prvem nastropju. Mislim da so molji tisti ko se pojavijo v hrani, nisem pa sigurna.Če je že kdo imel izkušnje kako jih je odstranil, prosim če mi sporoči. Hvala.

TUMAAVGUST

neznan uporabnik

15. sep 2011 17:12

Jaz sem to poskušal, brez uspeha. Škoda dnarja za neke preparate. Ker ti sicer pomagajo, vendar samo v primeru, da nato stanovanje ali hišo nepredušno zapreš. Drugač ne pomaga čisto nič. Jaz mam srečo,ker jih Pikica ma za posladek in jih povečini snekne. Samo tud to ne pomaga.

 

 

MULTI_reloaded

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

15. sep 2011 17:21

Jaz sem se jih znebil tako, da sem vso (vso, vso, vso, vso, vso, vso, in še enkrat VSO) suho hrano (moke, suho sadje, kosmiče, testenine, piškote - kratko in malo vse) začel zlagati v kozarce za vlaganje. Odtlej jih nimam več, pa nisem nič uporabljal pasti, kamoli pesticidov. Pobijal sem jih pa stalno ...

Hudič se v kozarcu sicer lahko zaredi, a čar je, da ven ne more! Če zagledam kakega frleti po kozarcu, odprem kozarec in vžgem po nerodno letečem, počasnem nestvoru, da se zmasti v čimbolj homogeno pasto (rad imam molje, ni kaj).

Sicer pa, kadar se jih ne moreš znebiti, je po navadi krivec kak pozabljen zavitek piškotov (ili nešto slično) v kakem predalu, ki ga ne odpiraš pogosto. 

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

15. sep 2011 17:23

Če je to res sicer ne vem, ampak pri nas so molji na veliko, vse premila, prepakirala. Na koncu sem ugotovila, da pridejo od zunaj -notri, ob večernih urah tako kot vešče. Dobim jih v kuhinjski stekleni omari v kateri ni drugega kot samo kozarci, tako, da kot kaže jim tam nekaj paše, pa hodijo notri na zmenke.

Ni rečeno, da jih imaš zarejene v hiši.

Redno kupujem samolepilne lističe na katere se zelo lovijo, ali pa jim na veliko ploskamo .

Mizarka



mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Sporočilo je spremenil(a) mizarka dne 15. 2011 17:24

neznan uporabnik

15. sep 2011 17:49

Ja mizarka, vidiš, majo zastojn plac za zmenke pri tebi. Pri meni tud

Od zunaj priletijo ja, zato sem prej napisal, da ono pomaga samo, če naknadno neprodušno zapreš prostor. Kar je seveda nemogoče. Jaz sem se nehal sekirat. Če je kaka majca oz t-shirt obglodana in ma par lukenj, jaz to lepo oblečem in grem ven. Saj nisem tak zanimiv, da bi me ravno vsi gledali.

 

 

MULTI_reloaded

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. sep 2011 18:33

Enkrat sem v eni stari temi o moljih že pisala o tem, pa bom še enkrat. Moja mama je imela enak problem - po temeljitem čiščenju in odstranjevanju vseh prehrambenih artiklov, kjer bi se molji lahko zaredili, se jih še vedno ni mogla zebiti. Po nekaj časa pa sva skupaj ugotovili, kje so se skrivali ... v njenih okrasnih aranžmajih iz suhega cvetja!

Pri meni doma je bilo eno leto enako - vse kuhinjske omarice sem pretaknila in očistila - na koncu pa sem jih dobila, kako lepo "kampirajo" v adventnih venčkih in okraskih, ki sta jih otroka v šoli izdelala iz vejic, orehov in drugih gozdnih sadežev

 

Tumaavgust, preveri še na takih mestih, če imaš kaj podobnega doma za okras.

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. sep 2011 18:40

MULTI_reloaded je napisal/a:

 Če je kaka majca oz t-shirt obglodana in ma par lukenj, jaz to lepo oblečem in grem ven. Saj nisem tak zanimiv, da bi me ravno vsi gledali.

 

 

MULTI_reloaded



Hej, Multi, dobrodošel nazaj! Samo, ne mi rečt da v luknjasti majici in usnjenih boksercah nisi zanimiv za pogledat

 

Še ena moljevska iz moje kuhinje. Vsako leto sušim nad štedilnikom na drva kakije, jabolka in podobno. In seveda to suho sadje spravljam v neprodušno zaprte plastične posode za v zamrzovalnik, steklene kozarce in podobno. Eno leto me je skoraj infarkt ... čisto vse posode s suhim kakijem in jabolki so bile po nekaj tednih polne črvičkov, pa tudi že lepo odraščenih moljev

Seveda, jaz sem že tesno zaprla vse posode, ampak skupaj s sadjem sem očitno uskladiščila tudi moljeva jajčeca, ki si jih odrasle barabe verjetno še med sušenjem nasr*** po krhljih ... pa je šlo lepo vse skupaj v kurnik, v slast in zabavo našim kokošim.



Mojca

Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 15. 2011 18:41

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

15. sep 2011 18:54

ko imam molje v stanovanju namečem svežega orehovega listja po vseh omarah - od kuhinjskih do garderobnih.Stvar je v tem da proti moljem deluje tudi suho orehovo listje, zato ga ni treba menjavati.

 

 

kleo

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

15. sep 2011 19:19

Pa v shrambi, kjer imate moke, kaše, kosmiče... položite nekaj lovorjevih listov po poličkah. Zanesljivo odganjajo molje, pravzaprav preprečujejo, da bi do njih sploh prišlo. Jaz sem to pred leti nekje prebrala in trkam na les, da jih še nisem imela.

zeta

neznan uporabnik

15. sep 2011 19:25

@mamaF - ja, si žleht malo ne. Ti se sploh ne zavedaš, kolko sem moral plačat za te gate. Bi midva lahko žurala 2 dni, do urgence in čršanja

 

Zaj si ogledujem chapse one motoristične pa pilotski kombinezon

 Za chapse bom moral hudo,hudo šparat. Saj veš kaj mislim, spodaj dober jeans,čez pa chapse. Joj, se opravičujem, ker smetim. Tenks za dobrodošlico.

 

 

MULTI_reloaded

GOGICA  

član od: 26.12.2009

sporočila: 120

15. sep 2011 20:23

Hojla, tudi meni se to dogaja, vse sem že vrgla vstran, kar je bilo načetega od kosmičev , polente, gresa na koncu vsega so mi pa že po glavi letali tile molji, in sem jih končno našla v odprti embalaži krokant lešnikov. Vse preglej pa boš sigurno našla kje se skrivajo.

Pa veliko uspeha

GOGICA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti