Lonci

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

2. sep 2011 20:30

Velikokrat ima Rutar akcijo WMF, samo moraš biti takoj zjutraj tam, ker ni veliko kosov. Moja prijateljica pa jo je kupila v Hoferju, je tudi izredno zadovoljna glede na ceno.

zoja2

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

2. sep 2011 22:02

rag_doll je napisal/a:

Kar se tiče teflona in podobnih reči - še nisem srečala take, ki bi jo odnesla čisto brez prask. Imela sem aluguss od wmf, pa je ravno tako v dveh letih postala odrgnjena kot zdaj ta noname  (čeprav sem menjala v prvi vrsti zato, ker tista aluguss ni bila za na indukcijo). Pa sicer precej pazim in ne  uporabljam vilic ali ostrih reči pri kuhi, vedno plastične ali lesene kuhle. Tako da se mi zdi, da moraš to vzet v zakup in menjat vsakih nekaj let. Tudi posode ne delajo več za 30 let ...

 

rag_doll

 

Teflon nikoli ni preživel nepoškodovan 30 let, razen če ni bil v uporabi.  Včasih je bil dosti slabši, kot je danes, še vedno ga smatram kot "potrošni" material v kuhinji. 7 let nazaj sem kupila nekoliko dražji ScanPan (ta ne dela na indukcijski) in je še vedno v odličnem stanju. Ko bo ta odslužil, bom poiskala marko Swiss Diamond.

Čez ostale zdeve sem naredila križ, ker je teflon prehitro odstopil ali pa se je ponev usločila.

 

Vanja

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2825

3. sep 2011 9:05

Tudi jaz imam poleg Zeppterja še WMF lonce (ekonom in še eno garnituro, ki sem jo kupila spomladi, morda tudi pozimi v Sparu). WMF so res malo dražji, a kvalitetni! Splača se ti pogledat V Sparu, se mi zdi, da sem jih videla nedolgo tega v letaku (mislim, da je bila cena 99€). Ti jih toplo priporočam.............odločitev pa je seveda izključno tvoja. Ugoden in uporaben nakup ti želim.



Balenka

Sporočilo je spremenil(a) Balenka dne 03. 2011 09:05

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

3. sep 2011 21:49

Ko smo že pri kastrolah - ima katera te kao nove keramične ponve? Se obnese, se kaj spraska, se kaj prijemlje? Mene mikajo, ampak so kar zasoljene cene.

rag_doll

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. sep 2011 22:01

Ne vem, kako je s kao novimi keramičnimi ponvami, ampak moja mama ima staro keramično ponev že blizu 40 let. Uporablja jo za palačinke in podobne stvari in ne kaže nobenih znakov, da bi ji to kakor koli škodovalo. Je pa res, da bi se litoželezna verjetno enako dobro obnesla - ampak tudi te niso prav poceni.

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. sep 2011 22:04

Jaz imam dve novi keramični ponvi, 20 in 26 cm. Odlična stvar. Sčasoma se itak vsaka stavr spraska, manj paziš, prej se posoda uniči.

 

Nekatere jedi kuham v teflonu (imam odlično očuvano posodo iz mercatorjeve in tefalove akcije pred nekaj leti...), nekatere pa v inoxu (imam neko xy firmo, a posodoa že 12.leto služi odlično).

 

Zdaj imam pa nagledano eno ponev Le Crouset ali kako se že piše (nola je izvedenec za to posodo). Čez lužo sem jo lani videla v neki posebni akciji in me je srce bolelo, ker je nisem kupila - zaradi teže seveda, ker mislim da tehta ena posoda nekaj kilogramov ..., in kdo bo to tovoril na letalo pa oveweight plačal...

Zdaj sem pa našla varianto. V Parrizu mi sestrična spremlja dogajanje in so občasno kake zanimive akcije in m i bo dve ponvi, za kateri sem se odločila, pravi trenutek kupila. In ker pride z avtom sem, mi ju bo seveda pripeljala, ne bo treba s ponvami na avion. In potem bom važička. Samo ta posoda mi je res velika želja.

 

mamamia

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. sep 2011 22:16

mamamia,

sama sicer prisegam na staubove brez emajla znotraj, ampak kakorkoli že: ob prvi sezonski razprodaji bodo v franciji tudi te posode znižane za cca 50%,tako kot mikserji, kuhalnice itd., tako da če si zamudila poletje, bodo spet tam enkrat konec decembra. Še malo torej....

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. sep 2011 23:02

A ni tale Staub posoda kot Le Crouset? Jasno, druga firma, drugačen dizajn?

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. sep 2011 23:25

limnol je napisal/a:

mamamia,

sama sicer prisegam na staubove brez emajla znotraj, ampak kakorkoli že: ob prvi sezonski razprodaji bodo v franciji tudi te posode znižane za cca 50%,tako kot mikserji, kuhalnice itd., tako da če si zamudila poletje, bodo spet tam enkrat konec decembra. Še malo torej....



Sonja

 

Ja, kako bi rekli? Februarja sem bila tam prehitro, nič ni bilo v znižanju, pa še letalo... No, zdaj pa čakam pravo priliko, tako nekako napovedi, kot si napisala. Bomo videli,kako se bo izteklo.

Bom pa še Staubove pogledala.

 

Tako da si pred zaključkom kuharske kariere kupim posodo, ki bi pravzaprav prišla prav kakih deset let nazaj.

mamamia

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

4. sep 2011 9:37

Ja, Vanja,

Staub je posoda podobna le creusetu. Ima rahlo drugače dizajnirane pokrove, tako da več pare ostane v posodi, in meni osebno so bile veliko bolj všeč prijemalke na pokrovih, ki so (vsaj takrat, v letih 2003 in 2004, ko sem se jaz opremljala s to posodo) pri le creusetu plastične in to po par letih uporabe v pečici in prav lepo za pogledat,  staubovi pokrovi so pa celi kovinski. Poleg vsega so bili vsi creusetovi lonci po vrsti emajlirani tudi od znotraj, jaz sem se pa in se še bolj nagibam k "surovi" notranjosti. Dobiš pa zraven natančna navodila, kaj moraš narediti pred prvo uporabo (posodo od znotraj pošteno namazati s oljem in močno pregreti, da se začne kaditi, potem pa samo dobro pobrišeš s papirjem). Nikoli - ampak resnično nikoli - se mi ni v njej nič prijelo, pa jo uporabljam za rižote, raguje, narastke, pečenje večjhih kosov mesa, tudi biskvit sem že pekla v njej.  Pravijo sicer, da naj se ne bi pomivala z vodo in detergenti, ampak jaz se tega prav ne držim - kaj pa vem, tako sem pač navajena. Res pa je, da kakega namakanja in drgnjenja tako ali tako ne potrebuje.

Imenitna je tudi plošča za palačainke (plošča, ne ponev, ker nima roba) - sem bila malo skeptična, ko jo je kupila kolegica, ampak smo jo skupaj preskusili in je 1A. Je pa seveda druga stvar, če jo res potrebuješ, glede na to, koliko stane - ker palačinke se prav lepo naredijo tudi v kaki malo bolj navadni ponvi, da ima le ravno dno.

Drugače pa mislim, da sta ena in druga super, po ceni pa, če se prav spomnim, tudi ni bilo neke velike razlike. Torej bolj stvar osebnih preferenc.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti