Zoo

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 701

19. avg 2011 7:15

Mi smo bili v Zagrebškem ZOO pred predlani. Cel dan je bil ena velika dogodivščina. Najprej to, da smo sploh prišli do Maksimirja, nato smo pol ure iskali parkirišče in še pol ure vhod. Na blagajni nas je pričakala ena tečka, vendar smo se v ZOO takooo odlično imeli, da smo začetne težave pozabili. Lahko rečem, da je veliko bolj urejen kot v Lj. Je sicer manjši, vendar racinalno ureje in raztavljenih je veliko več živali. Te so take, da jih še nismo videli v ZOO. Tam smo se zadržali cel dan, ker smo počakali še na vsa hranjenja in vse še enkrat pogledali. Ko pa smo prišli do avtomobila, nas je čakala še kazen za napačno parkiranje.

Tak je bil naš obisk ZOO. Vendar ga zopet obiščemo.

karnak

neznan uporabnik

19. avg 2011 9:08

Jaz bi ti predlagal, da avto lepo pustite v kaki garaži v centru (okol železniške ali avtobusne postaje), si kupite lepo karto za tramvaj in izstopite pri stadionu Maksimir. Živalski vrt je direkt čez cesto na drugi strani. Tja pa vozijo vse linije ki vozijo v Dubravo oz. Dubec. Karkol od tega piše pelje tja. Sedaj so delno uvedli sistem Urbane in elektronskega plačevanja kot ga poznamo recimo v Mb. Še vedno pa lahko plačaš tudi z gotovino ali pa kupiš vozovnice v skor vsakem kiosku kjer prodajajo cigarete,cajtnge... In teh je v Zg res kot jesenskega listja. Cel dan v živalskem vrtu je čist nepotreben. So tri ure čist dovolj. Pol se prošetate fino po Maksimiru navzgor po promenadi - če bo lepo vreme tega nikar ne izpustite. Pol pa nazaj na tramvaj pa do centra pa tam flankirate okol. Vozovnica za tramvaj vela tud za Uspinjačo v Gornji grad (priporočam). Edino nisem siguren, če so z uvedbo novega sistema nehali prodajat dnevne vozovnice - nekaj so šušljali o tem, da bodo. Če še do takrat ne bodo kupite dnevno, stane 25 kun in se lahko po celem Zagrebu vozakaš celi dan, do naslednjega do 4 zjutraj. V centru je tudi ogromno privat majhnih lokalov kjer se po res zmernih cenah lahko tudi kaj poje. Tržnica glavna recimo in potem gor po Tkalčičevi. Za šminkirat se in/ali oči napast pa cela poteza od glavnega trga mimo hotela Dubrovnik pa do Cvjetnega trga. Če se boste pa od Cvjetnega trga spustili dol (eno 10 minut lene hoje) pa boste skor direkt treščili še v Botanični vrt, ki je tudi fajn.

No, lep izlet.

 

Multivitamin

multivitamin

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

19. avg 2011 9:43

Pozdrav.

Nekaj bi še pripomnila, da pa v živalskem vrtu nimajo slona in žirafe, kar sem pa malce pogrešala.

lp

lovebeyba

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. avg 2011 13:10

multivitamin je napisal/a:

Jaz bi ti predlagal, da avto lepo pustite v kaki garaži v centru (okol železniške ali avtobusne postaje), si kupite lepo karto za tramvaj in izstopite pri stadionu Maksimir.

 

Multivitamin



multivitamin

 

Se strinjam tudi z ostalim delom multijevega zapisa. Blazno enostavno je parkirati v garaži na Petrinjski ulici ali pa v Centru Importane (ker je to že v centru in je potem tudi pot domov enostavna). Drugače pa se karta Zagreba da kupiti v vsaki spodobni knjigarni v Sloveniji, pa se malo organizirate v smislu, eden vozi, drugi navigra....ni tako težko.

Vendelina jr.

neznan uporabnik

19. avg 2011 13:31

Ja,res je. Zagreb ni ne vem kako velemesto s par miljoni ljudi. Je pa miljonsko in od oka eno 4 do 5 Ljubljan. Ker je blazno razvlečeno. Razen Novega Zagreba so večinoma dokaj nizke zgradbe in pol rata veliko. Pa, če mesta ne poznaš, sploh, če si tam vsake 5 let enkrat al celo prvič je bolje prepustit domačinom,da se motajo z avti po mestu, kakor vedo in znajo. Ti pa parkiraj pa ne jamrat,da je drago, ker če dobiš kako kazen je ta vedno dražja in še čas in živce zgublaš po nepotrebnem, ko bi vmes lahko sedel kje in pasel oči in brbončice. Drugač pa če vas je več se pozanimaj malo tud na železnicah, ker so blazno veliki popusti na skupinska potovanja. Posebej, če so pleg otroci mislim, da se peljejo celo zastonj. Pa nimaš nobenih skrbi kje boš parkiral. Časovno te pa pride na enako al celo hitreje, če računaš tisto vožnjo okol po Zagrebu.  Pa vlakov maš iz Lj menda 7 x na dan. Od drugje pa prestopiš al v Zidanem mostu al kjer pač že si. Namig:-googlaj malo hotele in vikend ponudbe za family. Ponavadi za dva odrasla in dva otroka za dve noči to v dobrem hotelu ne košta več kot 150 do 200 evrov za dve noči. Od petka do nedelje. Ker otroci bivajo zastonj pr takih štosih do 14 včasih pa do 16 leta starosti.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti