Se strinjam, če ni prave odločitve, da počakaš. Življenje ti ne bo ušlo nikamor, bodi nežna do sebe in svojih občutij, v stiku kaj ti čutiš in misliš, potem se vse ostalo poklapa. Vrejetno si že kaj prebrala in res je dobro se poinformirati na kakšen način nadomestiti meso. Sama ne kompliciram, B12 proizvajajo bakterijo v zemlji in ker je danes zemlja tako osiromašena ga tudi mesojedci po poteh: zemlja, trava, krava, mesnica ne dobijo dovolj in ga danes dodajajo krmi za govedo. Prav kakor ga dodajajo recimo sojinemu mleku, torej je že sedaj dodatek k prehrani.
Pomankanje železa je bolj posledica premalo raznolike prehrane in premlo stročnic na krožniku, jaz dajem večji poudarek na omogčanju mojemu telesu, da ustavri popolno beljakovino s tem, da kombiniram OH in stročnice. Vegetarijanka sem 15 let in bila vse tri nosečnosti in vedno mi je primanjkovalo železa ravno zaradi premalo raznolike prehrane. Se učim.
Kar se zdravnikov tiče pa so danes že zelo osveščeni in moj izkušnje so, da že velika večina ne vidi ničesar problematičnega v uravnoteženi lakto-ovo-vegetarijanstvu. Silit se pa ni smiselno, najprej opravit s pomisleki, potem pa sledi dejanje navzven, drugače nastane cela zmeda in morda boš rešila kakšno žival, sebe pa ne-ni računice torej, najprej naš dušni blagor, potem pa vse ostalo,srečno in vse dobro želim!!!
MATEJA
terakota