Kam na hrvaško

saphira_anja  

član od: 19.7.2011

sporočila: 18

tema odprta - 19. jul 2011 11:41 | ogledi: 11.948 | odgovori: 20

hoj!

 

z družino se odpravljamo na hrvaško na morje...

pa me zanima, kam bi lahko šli...

iščemo čisto & lepo vodo, veliko možnosti za kolesarjenje in da je zvečer živahno ( pač da se lahko malo sprehodiš po mestu in da ni mrtvilo, ne iščemo ''žuranja'' samo prijetno mestece z občasno glasbo ipd.)

 

sicer bi nas pa veselilo, če bi nam lahko svetovali tudi kakšen kamp, ker se odpravljamo s šotorom :D 

 

najjužnejša destinacija bi bila murter, ker nam daljša vožnja ne diši preveč.

(pa še 2 greva z vlakom & javnim prevozom, ker smo 4-je  in gremo s kombijem, za 3 osebe... in se bomo razdelili 2-2)  ali ima kdo izkušnje s potovanjem z vlakom? (lj-zagreb-zadar/split) 

 

hvala za vse informacijee! :DD

 

saphira_anja

Merjinaa  

član od: 25.11.2009

sporočila: 102

19. jul 2011 11:49

Pozdravljeni,

predlagam Sv. Filip in Jakov, ki  se nahaja malce pred Biogradom. To je naša stalna destinacija. Okolica je mirna, nekaj dogajanja je v centru vasice. Kamp je čist ob obali, z gostimi bori. Do mesta Biograd vodi cesta, kjer se komot lahko pelješ z bicikli. Tam je tudi več nočnega dogajanja.

Tukaj uživamo že več let in tudi letos gremo tja.

Upam, da sem kaj pomagala.

LP, Merjinaa

Merjinaa

neznan uporabnik

19. jul 2011 11:53

Ja, nekaj časa nazaj je kolegica Jancika odpotovala na Čiovo. To je ob Trogirju in Trogir je blizu Splita, eno 30 km od oka. Povprašaj njo, kako so se imeli, mogoče tudi sama javi. Je pa bilo govora, da je ta otok super,  čisto morje itd. Ker je Trogir blizu je zabave dovolj, to vem iz lastnih izkušenj. Sicer dvodnevnih, ampak vseeno prijetno. Potovanje do Splita je lahko kot keks. Iz Slovenije do Zagreba in nato prestopiš za Split. Cene poglej na strani Slovenskih železnic. Če si iz Lj, se ti mogoče splača tudi letalo, če ujameš kako akcijsko ceno. Ker je letališče čist blizu Trogirja, ne vem eno 5 km al nekaj takega.

 

Za Zadar je pa z vlakom več al manj živa muka. Jaz sem šel eno dvakrat. Men se zdi,da sedaj en direkten vlak iz Zagreba je, drugač pa vzameš tiste, ki vozijo v Split in moraš v Kninu presedat in potem naprej. Traja in traja do nezavesti.

 

Multivitamin

multivitamin

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

19. jul 2011 12:04

Letalo iz ZG do Splita stane cca 46 €. Lahko pa, da je cena v mednarodnem prometu opazno višja (če greš iz Brnika). Iz Splita se pa kamorkoli odpelješ, so dobre povezave.

Ognjič

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

19. jul 2011 12:34

Lahko greste tudi z ladjo z Reke do Splita, (ustavi se tudi na Hvaru, korčuli in Dubrovniku in vozi do  Barija) da se počitnice začnejo prej. Zvečer se vkrcate,  zjutraj ste v Splitu, od tam pa naprej.

Premislite, če se vam ne splača natovoriti avta na trajekt.

http://www.trajekti.info/trajekt_rijeka/

nola

saphira_anja  

član od: 19.7.2011

sporočila: 18

19. jul 2011 12:59

uuu, supr idejice :D 

use bom pregledalaa :DDD

 

+ mal sm še brskala, pa me zanima, če ma kdo kkšne izkušnje z Ugljanom. 

kkšni kampi, ker kraj priporočate pa kko se vm je zdelo, če ste že bli? 

 

hvalaa za use odgovore nasvete itd.

 

 

saphira_anja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

19. jul 2011 13:13

Mi smo bili letos na Murterju- v začetku v Slanici- kjer je velika gužva, zato smo kasneje zamenjali destinacijo in se kopali vsak dan drugje.. Malo smo si ogledali destinacije in najlepši se mi je zdel avtokamp Kosirina - majhen lep in miren zalivček- obrnjen je na jug. Čisto na samem in zelo primeren za letovanje z šotorom. Srečali smo znanca, ki je tam preživljal dopust in je bil navdušen.  Zelo lep pa tudi avtokamp Lovišča, ta pa je malo bolj večji, saj je tudi naseljen.

Voda je čista in tudi zelo vroče.

Pred leti smo bili na Čiovu, sicer lepo, vendar je tu na Murterju voda lepša.

Vožnja z vlakom ni noben problem, za Murter izstopiš v Pirovcu in izbereš lokalni avtobus. Kako pa so avtobusne povezave pa ne vem.

 

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

19. jul 2011 21:10

Midva sva (ko sva se naveličala štopanja z vso kamp opremo) kar nekaj let redno hodila do Splita z vlakom. Obvezno rezerviraj sedeže, pa četudi te na postaji prepričujejo, da to ni potrebno ali mogoče. Sva sicer doživela, da sva imela celoten kupe čisto zase (mislim, da sva takrat potovala sredi tedna, pa še proti koncu avusta je bilo), se je pa bolj pogosto dogajalo, da se je težko našel prost sedež. Enkrat je bil vlak celo tako poln, da so bili do zadnjega kotička zasedeni tudi hodniki. Vožnja je precej dolgotrajna, pa tudi zamude niso nič posebnega. Če nisi preveč zakompliciran, ali pa je denarnica bolj tanka, je vožnja z vlakom vsekakor dobra izbira za potovanje do Splita. Drugače pa (predvsem v visoki sezoni) veliko bolj priporočam izbiro avtobusa, po možnosti čimbolj "direktnega". Ali kakšnega drugega javnega prevoznega sredstva.

 

Pa še ena pripomba (oziroma opozorilo) glede kampa Kosirina na Murterju. Res je v prekrasnem zalivčku. Midva sva si našla idiličen prostor za šotor čisto na samem, kar pa se je kasneje izkazalo za ne tako pametno potezo. Med kratkim skokom na polažo so naju okradli - ukradli so nama nov digitalni fotoaparat, če bi pa imeli več časa (ali pa bi midva bila še bolj neprevidna pri pospravljanju najinih dragocenosti), pa bi verjetno odnesli še marsikaj. Res je, da midva nisva najbolj poskrbela za varnost, vendar pa so tisti dan v kempu vlomili tudi v par avtomobilov. Krajo sva šla sicer prijavit na policijsko postajo, kjer so bili izredno prijazni, so pa nama povedali, da so kraje v tem kampu precej pogoste. Takrat je bil namreč kamp nezavarovan - bil je brez ograje ter tudi brez "vratarja", recepcija pa je bila v kampu na drugi strani (sicer zelo ozkega) otoka. Ne vem pa, kako je z varnostjo sedaj.

roža

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

19. jul 2011 22:25

saphira_anja je napisal/a:

 

 

+ mal sm še brskala, pa me zanima, če ma kdo kkšne izkušnje z Ugljanom. 

kkšni kampi, ker kraj priporočate pa kko se vm je zdelo, če ste že bli? 



saphira_anja

Priporočam, sicer sem bil v apartmaju po spletu okoliščin, čeprav preferiram kampiranje. V mestu Kukljica, potem smo se vozili v razne zalivčke z avtom tudi na otok Pašman. Vsekakor jutranji izlet okoli 5ih na Veliki Bokolj ob sončnem vzhodu, razgled na Zadar, kornate, na sever in jug...

Tudi vasice so prijetne, precej mirno vse skupaj. Jaz se še vrnem.

Slike so žal bolj tako tako, brez stojala in postprodukcije. Ampak v živo je kar fascinantno.

Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 19. 2011 22:27

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

20. jul 2011 0:03

Zzak, tele tvoje slike so pa tolk lepe, da je kar kičasto!

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jul 2011 7:12

saphira_anja je napisal/a:

hoj!

 

 

 

najjužnejša destinacija bi bila murter, ker nam daljša vožnja ne diši preveč

 

 

saphira_anja

 

Ljubica, daj, no, razširi obzorja, da ne rečem krila.  Do Murterja pa res ni tako blazno daleč in se čisto lepo pride tja v vseh dneh v tednu, razen sobote, ko je špica menjav gostov in so gneče na vseh cestah. Svet je velik in lep in ga lahko odkrivaš tudi tako, da počasi potuješ do končne destinacije, vmes je pa še čas za izlete krajev ob poti. Tako se širi obzorje. Tako postanejo kraji blizu in kilometri niso važni. Jes'shvatila, curo?

 Ker, če je do Murterja daleč (ajoj, ajoj) potem je v resnici najbolje kampirati na domačem dvorišču.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti