Homeopatija

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

tema odprta - 6. maj 2011 21:08 | ogledi: 18.323 | odgovori: 37

Že od 14. aprila imajo tudi nekatere lekarne pri nas ( tiste , ki imajo za to usposobljen kader ) v prodaji homeopatska zdravila .  Seveda niso na recept , pa tudi veliko jih še ni . Morda kdo ve , v katerih lekarnah se jih že da kupiti ( kje v okolici Celja , v Velenju jih še ni ) in za zdravljenje katerih bolezni so pri nas že v prodaji ?

Kakšno je pa vaše mnenje o homeopatskih zdravilih , homeopatih ? Se je že kdo pozdravil  z njimi ?

Morda kdo pozna kakšnega dobrega homeopata - najraje iz lastnih izkušenj ? Samooklicani  homeopati , šarlatani seveda ne pridejo v poštev .

Zanimam se za homeopatsko zdravilo za revmatoidni artritis ,to je avtoimuna bolezen ,za katero pa je uradna medicina , kot mi je povedala zdravnica , nemočna  .

Lep pozdrav

manca51

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

6. maj 2011 22:10

pomojem neumnost(pa tudi profesorji na fakulteti so podobnega mnenja)

masters

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

6. maj 2011 22:54

V eni od lekarn Mb javnega zavoda Mariborske lekarne so začeli prodajati nekatera homeopatska zdravila, točno v  kateri ne vem, najdeš pa podatek  verjetno na internetu (vpiši v iskalnik Mariborske lekarne).

Kaj več ti ne morem napisat, izkušenj s tovrstnim zdravjenjem nimam, nisem ravno pristaš tovrstnega zdravljenja, vsaj ne, dokler to ne bo primerno regulirano.

Mamamia

 

mamamia

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

7. maj 2011 0:20

Mamamia , hvala .

lp

manca51

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

7. maj 2011 1:32

Master misliš da profesorji in ti vse vedo?

 

Engie

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

7. maj 2011 2:06

Na Trojanah je imel homeopatsko posvetovalnico profesor iz Trsta (dr. Nesich). Meni ga je priporočila splošna zdravnica, ki je delala izpit iz homeopatije. Osebno mi ni bil preveč všeč, ampak strokovno vanj ne dvomim.

Morda preveriš v hotel ali še ima posvetovalnico:

 

http://www.hoteltrojane.com/

Po ogledu zdavniških izvidov (kolenskih vezi) mi je rekel, da ne more zagotoviti, da bo zdravljenje uspešno in mi zato ni računal pregleda. Zdravila, pa sem si kupila v Italiji (ker mi je tako ustrezalo). Pregled sem ocenila kot korekten in strokoven.

 

Proti bolečinam pri artritisu pa lahko kupiš tole:

http://www.boironusa.com/products/arnicare-arthritis.p

Povezava je sicer iz Ameriške strani, ampak kar nekaj Boiron-ovih zdravil (morda tudi vsa) dobiš v Italiji v lekarnah.

 

Srečno!



kuharica Mici

Sporočilo je spremenil(a) kuharica Mici dne 07. 2011 02:07

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

7. maj 2011 9:34

S homeopatijo se ukvarja dr. Špela Peternelj iz Škofje Loke. Ima dolgo čakalno dobo, ni ravno poceni. Nam je zelo pomagala. Je pa po izobrazbi dr. medicine, spec. splošne medicine. Pred leti je dala koncesijo nazaj, prej je bila splošna zdravnica v Železnikih. Iz prve roke vem, da k njej hodijo tudi zdravniki. Naša pediatrinja je povedala, da sama nima pojma o homeopatiji, zato je šla pač k njej.

Naše izkušnje: Zelo nam je pomagala.

Za več informacij pokliči njo.

Letos pozimi je bila tudi gostja jutranjega svetovalnega servisa na prvem programu Radia Slovenija.

Zelo strokovna, nikoli ne svetuje opustitve zdravljenja klasične medicine. Tudi ponoči sem že pripeljal otroka k njej, nikoli nič ni računala, razen osnovnega in naročenega kontrolnega pregleda.

lp

peter

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

7. maj 2011 11:23

V Mariboru bodo za zdaj homeopatska zdravila prodajali v lekarni Gosposvetska, ker samo tam imajo magistre farmacije z dodatno izobrazbo iz homeopatije. Glede na našo zakonodajo lahko homeopatijo izvaja in predpisuje homeopatsko zdravljenje le zdravnik z dodatno izobrazbo iz homeopatije. Homeopatske izdelke pa bodo lahko prodajale le tiste lekarne, v katerih imajo farmacevta s tako dodatno izobrazbo.

Tapravi homeopati niso neki šišmišarji, ampak imajo zaključeno kar zahtevno izobraževanje, v tujini marsikje primerljivo drugim podiplomskim študijem. V Franciji na primer zdravnik najprej diplomira iz medicine, nato pa opravi "specializacijo" iz homeopatije. Tam družinski zdravnik (tisti, ki ima tudi homeopatsko izobrazbo) lahko bolniku predpiše ali-ali, po lastni presoji, posvetu in želji bolnika, indikacijah,...

Pred par leti sem se pogovarjala s francosko zdravnico družinske medicine, ki je tudi homeopatinja. Razložila mi je, da njeni bolniki vedo, da pri njej lahko dobijo eno in drugo metodo zdravljenja. Homeopatijo najpogosteje predpisuje za sezonske okužbe (viroze in podobno), za alergije, za težave, povezane s stresom današnjega časa (duševne stiske, želodčne težave in podobno).

Homeopatska zdravila so naravnega izvora, v dozaturah, ki telo spodbudijo k "samozdravljenju". Zdravila ortodoksne medicine so večinoma kemija.

Jaz sem sicer večni skeptik do vsega, ampak mene v delovanje homeopatije prepričujejo učinki, ki jih homeopatska zdravila imajo na živali. Pri živalih ni placebo efekta, torej če njim pomagajo, pomagajo.

Pri nas je smotano, ker je homeopatija tko neki na pol v luftu, ker se je uradna medicina in farmacija tako otepata. Tako se tudi homeopata večinoma najde bolj po rekla-kazala sistemu, komot se vmes vštuli in za homeopata izdaja tudi kak šarlatan (tako kot se izdajajo za zdravilce, polagalce rok, šamane,...). A žal kjer se zadev ne formalizira in regulira, je vedno možnost za "divji zahod".

Pri naši (ne)ureditvi tega področja so problem tudi cene. Homeopatski pripravki v tujih lekarnah stanejo par evrov (recimo do največ 10). Pri nas pa nekateri homeopati za te pripravke (pri nekaterih seveda brez nalepke in navedbe, za kaj gre) računajo ohohoho. Pri homeopatinji, pri kateri sem bila jaz, sem za debelo uro posveta in zdravila za tri mesece plačala 40 evrov. Kolegica je pri drugem homeopatu prav tako za posvet in globule za par mesecev plačala 150 evrov.

Na srečo se vsaj za homeopate lahko preveri pri Slovenskem homeopatske društvu http://www.shd.si/ ali so res to, za kar se razglašajo.

O tem, kateri homeopatski pripravki se uporabljajo za te vsakodnevne tegobe (prehlad, ponavljajoča vnetja, bolečine v sklepih, stres in še kaj), se da prebrati in najti na internetu s čisto malo truda. Za bolj kompleksne zadeve je pa bolje it k homeopatu.

tjas

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

7. maj 2011 12:01

Ne vemo, ali obstaja placebo efekt pri živalih, vsekakor pa obstaja (potrjeno s študijami) pri njihovih lastnikih, in imenovan je po meni (placebo effect by proxy) :)))) lp, proxima

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

7. maj 2011 13:51

Matr, proxima, čisto resna tema, ti pa norce briješ! .

Evo kaj piše v Wikipediji o homeopatiji ( to je prvi stavek, ima še ):

From Wikipedia, the free encyclopedia

Homeopathy: coined in German from Greek hómoios- ὅμοιος- "like-" + páthos πάθος "suffering"

Oxford English Dictionary

Homeopathy (pronunciation: i /ˌhoʊmiˈɒpəθi/; also spelled homoeopathy[1] or homœopathy) is a form of alternative medicine in which practitioners treat patients using highly diluted[2][3] preparations that are believed to cause healthy people to exhibit symptoms that are similar to those exhibited by the patient. The collective weight of scientific evidence has found homeopathy to be no more effective than a placebo.[2][3][4][5][6]

 

Za one ki ne znajo angleško, piše: hoomeopatija je najboljši  in najbolj učinkovit sistem zdravljenja v zgodovini medicine, in nima nikakršne zveze s " placebo efekt by proxi ".

Za one ki znajo angleško je itak jasno.

Za one, ki ne znajo angleško, preden se napotijo homeopatu, naj na POP TV snamejo tiste telefonske številke o vedeževanju ( ne vem kolk €/min ), tam zavrtijo in bodo v minuti zvedli vse o zdravju in sreči, ki jih pričakuje.

Lahko pa ( tisti, ki ne znajo angleško ) namesto homeopatu, denar odnesejo v kakšno šolo tujih jezikov.

Hotli smo kapitalizem, in sedaj ga imamo, z vsemi osposobljenimi farmacevti v lekarnah, za prodajanje megle, pardon, čiste vode, in svetovalci po telefonu, kaj nam je pričakovati v ljubezni in življenju.

Jaz bi pa rabil posušena krila netopirjeva, prah od krastače ( glogov kol in česen že imam ), a se to tudi dobi pri na novo usposobljenih farmacevtih?




ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 07. 2011 13:53

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

7. maj 2011 14:11

O proxijinem placebo efektu:

http://www.ukskeptics.com/article.php?dir=articles&

Če povzamem - ker lastnik živali verjame, da se bo njegov ljubljenček pozdravil, postane manj zaskrbljen, to žival začuti in se tudi sama pomiri. Zdi se, da je zdravljenje v določeni meri pomagalo, a kar se je zgodilo, je bil prenos placebo efekta...

perpetua

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti