Homeopatija

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

7. maj 2011 16:40

Moje mnenje: proxima, ežoj,  

lp

mzm

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

7. maj 2011 17:04

Najbrž ne bo vsem smešno, ampak meni je zelo

http://www.youtube.com/watch?v=HMGIbOGu8q0

In oprosti, manca, za pobeg izven teme, kar se tiče tvojega vprašanja pa lahko rečem samo - moj dedek in še marsikdo z revmatoidnim artritisom prisega na arniko in pripravke iz nje.

perpetua

neznan uporabnik

7. maj 2011 18:30

Ma ja. Kupi neke kroglice tam homeopatske pa boš okej. Ma kaki od kaki. Dajte se zresnit no. Če si prehlajen si prehlajen. Pri raku,parkinsonu... pa ti nobena homeopatija ne pomaga. Ajoj meni. Pa kaj hodite vsi pol h dohtarjem? Pejte lepo v nadmorske višine okol 1000 metrov,tam pasite travo in dihajte svež luft. Ko vam pa zagusti pa ostanite tam. Ni treba letet v klinike po zdravila,da vas sestavijo.

 

 

Brrrrr.

 

Multivitamin

multivitamin

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

7. maj 2011 20:17

Engie je napisal/a:

Master misliš da profesorji in ti vse vedo?

 



Engie

ne, tudi ne vem iz kje je to razbrat. To je samo moje mnenje in posredoval sem še mnenje večine prof., ki nas učijo.

že to kako naj bi se začela homeopatija, ko je v bistvu Hainemann z majhno količino dosegel zvišanje temp., ko naj bi ga ta snov znižala. Najverjetneje pa je bil na to snov samo alergičen.

masters

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

8. maj 2011 18:47

Hvala vsem za vaše mnenje . Kot  pri vseh ostalih temah , so tudi tu deljena mnenja . To sem tudi pričakovala . Uradna medicina in farmacija pri nas, se res otepata homeopatije z vsemi štirimi . Že vesta zakaj ; jasno , posredi je denar , veliki zaslužki .

Vidim , da je za nekatere homeopatija le en nateg več in gola neumnost . No , v svetu jo poznajo in s pridom uporabljajo že več kot 200 let, k nam pa sedaj pronica šele po kapljicah . Nikoli pa za nič , kar ne poznam ne rečem , da to ne obstaja ali da je neumnost . Če pa si postavljen pred dejstvo , da ti uradna medicina ne more pomagati , si pač poskušaš pomagati sam . Res je tudi , da stisko takšnih bolnikov velikokrat izkoristijo razni mazači in šarlatani .Tudi zaradi tega sem vprašala za vaše ikušnje in mnenje . 

Tistim skeptikom pa , ki že apriori zavračajo vse kar jim je tuje , neznano , želim , da ne bi nikoli tako resno zboleli, da bi jih zdravniki , kot brezupen primer poslali k homeopatu .

             Ja multivitamin , AJOJ TEBI !  Bojim se , da ti nobena nadmorska višina ne more pomagat , pa noben dohtar . Pasi še naprej travico in dihaj svež  "luft" , sestavit te , pa ne bo uspelo nikomur . Brrrrr...

 

Vsem lep pozdrav

 

manca51

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

9. maj 2011 1:08

manca51 je napisal/a:

...Uradna medicina in farmacija pri nas, se res otepata homeopatije z vsemi štirimi . Že vesta zakaj ; jasno , posredi je denar , veliki zaslužki .

Vidim , da je za nekatere homeopatija le en nateg več in gola neumnost . 
manca51

 

Seveda homeopati delajo izključno iz želje pomagati ljudem in svojih neznansko dragocenih sladkih kroglic sploh ne zaračunavajo...

Nasja

neznan uporabnik

9. maj 2011 8:47

Itak so redki, ki cenijo, če jim nekaj šenkaš. Na žalost je tako, da več kot plačaš, bolj verjameš, da je nekaj kvalitetno.Temu se reče (tudi) "Ne meči biserov svinjam"....

(všeč mi je Norveška KVAK)

japaja

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

9. maj 2011 8:50

pozdravljeni!

v kolikor vem homeopatija zdravi tako ,da najde vzrok in tisti vzrok prvo pozdravi oz.da se najde zadeva ,ki je sploh povzročila bolezen oz.njen izbruh.hopeopatija zdravi od znotraj,se pravi da ne zatira bolezni ampak prvo se pozdravi vzrok za nastalo bolezen

 

iz lastnih izkušenj vam povem ,da pomaga

je pa res vsak človek ima pravico lastnega mnenja

lp

harmonika

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

9. maj 2011 9:11

Po mojem pa homeopatija ne pomaga, pomaga pa "moč misli". Sladkorne kroglice z neko enerijo, ki se je ne da izmeriti... Je pa moč tega, da če verjameš, da ti nekaj pomaga, res učinkovita in marsikdaj zdravi in tudi pozdravi. Žal gre tudi obratno. Če vam jutri zamenjajo izvide in na rutinskem pregledu krvi odkrijejo, da je z vami vse narobe, je zelo velika verjetnost, da boste res "zboleli" ali celo zboleli.

Homeopatija dobro "pozdravi bolezni", ki jih moč sugestije lahko dobro zdravi, pri tem ni dileme. Da pa zdravijo kroglice, ki imajo neko energijo in nihče niti dobro ne ve, kaj in zakaj zdravijo, pa ne verjamem.

In preden kdo reče, da ne kritiziraj česar ne poznaš... sem bila v svojem življenju tudi pri homeopatu, ja. Imam osebne izkušnje. Celo svaril me je, da  tista mikro kroglica lahko tako učinkuje name, da ne bom mogla stati na nogah, ker razgrajuje strupe ali nekaj takega. Seveda se ni zgodilo nič takega. Cena "zdravila" je pa sicer popolnoma primerljiva s farmacijo. Industrija homeopatskih zdravil ni verjetno kaj zelo manjša kot industrija kemičnih zdravil.

Seveda bolj verjamem v zdravilna zelišča kot v neko energijo, ki jo lahko naredimo, ne moremo jo pa izmeriti...

Kot sem napisala, močno pa verjamem v moč samozdravljenja. Pa naj bo z religijo ali raznimi placebi, kamor štejem tudi homeopatske kroglice. Kar pa ne pomeni, da ne pomaga. VBčasih pomaga že, če se lahko komu res iskreno izpoveš.

Miška Miša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti