Homeopatija

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

9. maj 2011 13:23

Nasja je napisal/a:

 

1. kolikor vem, si je homeopatijo izmislil g. Hahnemann v začetku 19. stoletja in Paracelsus s tem nima kaj dosti zveze.  Nasprotno, Paracelsusa imajo za enega začetnikov "kemijske" medicine.

2. rada verjamem, da neha bolet, če opeklino približaš ognju. Navsezadnje zadosna toplotna poškodba "zacvrkne" tudi živčne končiče. Kolikor vem, pa opeklina vseeno ne izgine in inozdravljena. Torej je homeopatija tista, ki zdravi le simptome in ne vzroka...

3. učinkovitost homeopatskih zdravil pri prehladu je pa res skoraj enaka kot pri pravih zdravilih: če ne zdraviš, traja 1 teden, če ga zdraviš, pa samo 7 dni...

Nasja

 

Nasja,

 

ad 1): VSA sodobna medicina izvira ravno od tam, od koder izvira alternativna medicina - začetki so bili za vse enaki. Zato sem napisala, da je bilo načelo "zdraviti podobno s podobnim" eno tistih, ki jih je uporabljal Paracelsus - saj resno dvomim, da je imel na voljo "čudeže" današnje farmacije.

 

ad 2) Poskusi v praksi in boš videla - sama ne bi tega pisala, če ne bi že večkrat izkusila (tako jaz, kot tisti, ki sem jim povedala to informacijo). Moja prijateljica je bila celo tako zelo skeptična, da je lani (ko si je med pečenjem opekla kazalec in sredinec desne roke), kazalec takoj dala pod mrzlo vodo (klasičen postopek), sredinec pa po zgornjem postopku podržala nekajkrat nad plamenom. Drugo jutro je bil kazalec še vedno boleč in vidna rdečina na opečnem mestu, na sredincu pa niti sledu opekline, niti bolečin.

 

ad 3) To pa sploh ni res. Če te boli npr. grlo in takoj vzameš ustrezno homeopatsko zdravilo, je ponavadi nekaj ur dovolj, da bolečine ni več. Prav tako je z vročino, prehladom, bolečinami.... Tako da si verjetno to napisala zato, ker nimaš izkušenj na tem področju, ne pa zato, ker si že kdaj poskusila med prehladom jemati homeopatska zdravila, pa si vseeno bila bolna cel teden. Ali pa se motim?...

 

.......

Toliko z moje strani. Dodala bi še, da se aboslutno strinjam z Multivitaminom glede tega, da ljudje nasploh premalo pazijo na svoje zdravje in leta in leta slabega prehranjevanja, razmišljanja, fizične nedejavnosti.. itd, skušajo reševati s čudežnimi prehrambenimi dodatki in podobnim. Če imate resne (kronične) težave z zdravjem, se je treba vedno najprej obrniti na uradno medicino, poleg tega pa si pomagati tudi na druge načine ter vsekakor spremeniti način življenja, kajti očitno nas je ta pot pripeljala do bolezni - torej bo treba zaviti drugam.

 

lp, M.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

10. maj 2011 18:49

Mene pa zelo veseli, da imamo tudi pri nas končno en nov naslov za nevšečnosti.

Zakaj temu rečem nevšečnosti?

Ko nas zares zvije, in s tem ne mislim izpuščajev, napihnjenosti, namišljenih alergij za bog si ga vedi kaj itd, ampak resne težave, smo, priznajmo si, vsi kar hitro veseli rešilca, intenzivne nege in vse nege in kemije, ki nas v takem trenutku vsaj začasno prestavi v nemočno vlogo.

Če imamo srečo, nas pozdravijo. Včasih pa zdravljenje pusti posledice, ki niso smrtno nevarne, za bivšega bolnika pa zelo neprijetne.

Tu vidim vlogo ne samo homeopatije, ampak tudi vseh drugih lajšalnih praks.  

 

 

 

 

 

nola

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

23. maj 2011 20:56

..

He he... Vedno sem oboževala angleški humor.... :))))))))

 

 

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

23. maj 2011 22:18

....zdaj pa na homeopatski jogging v posteljo. Lahko noč!

Sonja

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

26. maj 2011 21:43

perpetua je napisal/a:

O proxijinem placebo efektu:

http://www.ukskeptics.com/article.php?dir=articles&

Če povzamem - ker lastnik živali verjame, da se bo njegov ljubljenček pozdravil, postane manj zaskrbljen, to žival začuti in se tudi sama pomiri. Zdi se, da je zdravljenje v določeni meri pomagalo, a kar se je zgodilo, je bil prenos placebo efekta...

perpetua

 

Jp, že mnogokrat preizkušeno in vsaj pri naših živalih pomaga :)

S homeopatijo, bioenergijo... pa se ukvarja moj svak..in sam mi zagotavlja da homeopatija ni potegavščina. Sicer jaz z njo še nimam izkušenj imam jo pa z bioenergijo. In za slednjo lahko trdim, da je vsaj pri meni imela efekt. Je pa tako kot pri vseh ostalih pripravkih/zdravilih pomembno predvsem to, da verjameš v moč ozdravitve.

pe3ca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti