Rabim nasvet

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

22. apr 2011 20:39

limnol je napisal/a:

No, torto imamo, ampak zdaj manjka pa še samo to, da profesorica iz Naklega sem gor postavi vprašanje, če ji lahko napišemo, kako današnjo otročad učiti krašenja cimetovih zvezdic

Pa ja da lahko pomagamo! Saj to tudi delamo, pa ne samo otročad, tudi stare tete pa zagrete mlade junce, mogoče se bo nekega dne celo multija kaj prijelo in bo malo zmanjšal doze vegete od naših nasvetov (tisti bolj ozaveščeni bi zanelsjivo vedeli, ali je hiperaktivmost posledica glutaminata, ali pa poje preveč rdečih jogurtov).

Torej pustmo pikopoko, da si nabere nekaj življenjskih izkušenj, mi se pa dajmo raje brigat za naše potice, da ne bo spet skorja odstopala pa da ne bomo spet potem, ko bo že lepo zvita v modelu rasla v pečici, odkrili kozarca lepo napetih rumovih rozin na mizi poleg deske.

 

Sonja
Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

neznan uporabnik

22. apr 2011 20:47

Limnol cherie, kaj morš vse zblebetat. Zaj vsi vedo, da jem vegeto in začinko, kurje in goveje kocke in roza jogurte. Madona, vsega pa tud ne rabiš povedati. Aha, smo spet pri rabi glagola rabiti.

 

Cmok,

 

Multi

multivitamin

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. apr 2011 20:55

limnol je napisal/a:

.......mi se pa dajmo raje brigat za naše potice, da ne bo spet skorja odstopala pa da ne bomo spet potem, ko bo že lepo zvita v modelu rasla v pečici, odkrili kozarca lepo napetih rumovih rozin na mizi poleg deske.

 

Sonja

Zaman, vse zaman - skorja mi zmeraj odstopi (če ne drugač, pa v ustih), da ne bi pozabljala rozin, pa pečem samo še metovo potico .

 

cervus

neznan uporabnik

22. apr 2011 20:59

Aaaa Elaphus, a tebi odstopi vedno? meni pa vedno stopi in ne odstopi. Kaj češ, kaj pa glaže skrivaš okol.

 

 

Multi

multivitamin

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. apr 2011 21:50

nehi nakladat, prosim!

lp

cervus

neznan uporabnik

22. apr 2011 21:59

Joj, menda mi ja nisi zamerila???

 

Če sem te užalil, mi prosim, oprosti.

 

 

Multivitamin

 

 

 

 

multivitamin

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

23. apr 2011 14:47

Draga pikapoka18, tudi jaz imam problem, da moram vedno delati torto dveh okusov: necak je samo sadne torte, necakinja pa samo cokoladne. Zato so moje torte skoraj vedno teh dveh okusov. Najprej naredim 3 biskvite: enega cokoladnega iz 2 - jajc in dva navada (rumena). Nato bisktivte prerezem po dolzini, da dobim 6 polkroznih plasti. Torto sestavim na tak nacin: na servirni kroznik polozim najprej en polkrog rumenega biskvita in en polkrog cokoladnega biskvita. Oba dobro namocim s sladkorno vodo. Na rumeni biskvit na debelo namazem s smetano (ali vanilijevo kremo) in oblozim s sadjem. Na cokoladni biskvit pa namazem parisko kremo. Na to polozim dva polkroga rumenega biskvita. Spet namocim s sladkorno vodo in namazem eno polovico s smetano in sadjem, drugo pa s parisko. (Pri tem pazim, da namazem parisko kremo na sito polovico, kot prej.) Na vrh dam en rumeni biskvit in enega cokoladnega. In spet pazim, da dam cokoladni biskvit na parisko kremo ......... V bistvu naredim dve polkrozni torti (eno sadno, drugo cokoladno). Obe polovici dam skupaj, da dobim eno okroglo torto. Obilno vse premazem s smetano tako, da zgleda kot ena cela torta. Upam, da sem jasno napisala, ce imas se kako vprasanje, se kar oglasi. ribica

pikapoka18  

član od: 1.9.2010

sporočila: 25

23. apr 2011 14:57

zakaj nekateri mislite da se zezam tu gori z vami? No da ne bom spet nakladala s tem tukaj,bi se res zahvalila vsem ki ste mi podali nasvete in tudi tistim ki ste me okarali ( brez zamere mulitvitamin sem pač še mlado dekle in sploh nisem omenila da imam že slaščičarsko narejeno jo dokončujem in imam že narejen splošni izpit iz slaščičarstva). No odločila sem se tako,da bom naredila okroglo torto,ki bo polovico čokoladna in sadna ( z jagodami )... Navlažila jo bom z sladko vodo z dodatkom ruma.. Naredila bom stekelnico Lašketa,ki jo bom okrasila z smetano, ki bo na podlagi trave ( iz smetane )m obdajala pa jo bo kocke ledu ( želatina )... če me še kdo želi pograjati mu pa nič ne zamerim vsak ima pravico povedati svoja mnenja... lp pikapoka18

pikapoka18  

član od: 1.9.2010

sporočila: 25

23. apr 2011 15:36

sashika dobra ideja :)... bi se lahko tudi marcipan obarval ali moraš zato res imeti tičino maso? pikapoka18

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti