Rabim nasvet

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. apr 2011 19:44

pikapoka,

pa kje si ti hodila v slaščičarsko šolo?

Oprosti, ampak tole se mi pa res že zdi zajebacija na kvadrat. Da certificirana slaščičarka na hobby forumu sprašuje, kako se žele razreže na kocke, me napelje na zelo črne misli o tem, kakšne so tvoje torte.

Torej - žele narediš po navodilu na vrečki, ker če ga dobro prebereš in se ga držiš, tudi uspe. Sok vzameč kakršen hočeš, razen kivijev, ampak gre tudi s smetano ali čemerkoli, kar pač vsebuje dovolj vode. Ko se strdi, vzameš nož in ga razrežeš na kocke, ja tu ti pa res ne vem povedati, kako se to naredi. Malo poskušaj. Potem kocke povaljaš v sladkorju ali raztopljeni čokoladi ali jih oblečeš v marcipan ali pa nič od tega, odvisno, kaj hočeš z njimi.

Torte v obliki steklenice bi se pa jaz lotila malo alternativno, namreč začela bi z rolado, eno veliko bolj debelo, pa eno majhno tanko, v stilu minirolade. In potem malo čarala in packala, dokler se mi ne bi zazdelo, da je vse skupaj že dovolj podobno steklenici. Če pri delu uporabljaš kake magične napoje (rum, vinjak pa take reči), do tega lahko hitro prideš. Tako ali drugače.

No, zdaj pa hodi v miru.

 

Sonja

pikapoka18  

član od: 1.9.2010

sporočila: 25

22. apr 2011 19:52

ja sonja se strinjam z vami... hodim pa na biotehnični center naklo in če bi vedeli kakšno profesorico imamo bi se tui sami potem spraševali kako in kaj... saj ne rečem res je da bi morala vedeti kako se naredijo kocke sem pač vprašala upam da nsem zdaj kaj spet v .... in ja če se prašaš da pri nam profesorica ne zna osnovnih tehnik okraševanja ni logično zakaj zdaj jaz tukaj sprašujem gori.... in bom dala vse torte gori kar sem njih spekla,ker mislim da se ti zdi da so res podrtije... v prihodnjih dneh pričakuj moje torte..... in mislim da je lepo če si tukaj gori pomagamo in se sprašujemo..mislim da tudi sami kaj ne veste in morate vprašati za nasvet.... in spet rečem ni zajebancija na kvadrat.... in se sploh zdaj sprašujem če si upšam še kaj več napisati,ker zdaj se počutim res nič vredno kot da nič ne znam.... bom naložila svoje torte tu gori...pa potem lahko kometirate kakšne se vam zdijo... lep pozdrav vsem... pikapoka18

neznan uporabnik

22. apr 2011 19:59

Joj pikapoka18, daj se skuliraj no. Pa saj ti nihče tukaj noče nič slabega.

 

 

Multi

multivitamin

pikapoka18  

član od: 1.9.2010

sporočila: 25

22. apr 2011 20:00

sem čisto skulirana samo prosila sem za nasvete...no sej ni panike nič se ne razburjam... pikapoka18

neznan uporabnik

22. apr 2011 20:07

Joj, saj si dobila kup nasvetov. Kaj kritiziraš profesorco. Najprej napišeš, da si končala slaščičarsko šolo, sedaj jo obiskuješ. Pa pojma nimaš kaj bi 21 let staremu bratu naredila. Jaz bi ti predlagal, da mu kupiš kak show al table dance. Al pa kako bejbo. Za keš. Bo mel več koristi od tega, kot od tvojih pubertetniških fantaziranj.

 

Če rabiš konkretno pomoč pa konkretno vprašaj. Ne sprašuj pa neumnosti v stilu, kako se speče biskvit za torto.

 

 

Multi

multivitamin

neznan uporabnik

22. apr 2011 20:20

Saj se ne bodem z njo. Pač tako je,da je malo zmedena. Pa kaj pol? Saj je ne bomo raztrgali na prafaktorje tukaj. In pri 18 letih bi vsak moral vsaj malo razumeti, kaj je pomoč in kaj zajebavanje in kaj dobrodušnost.

 

 

Multivitamin

multivitamin

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. apr 2011 20:32

Matr, jaz že pikasta ratujem. Na, draga pikapoka18, evo, tale še ni star osemnajst let, tud (še) ni izučen slaščičar, z užitkom ustvarja in ima (jauuuj, kdo bi rekel) idej en koš pa še mal. Tud kocke iz želeja zna naredit, se mi zdi :

http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=94q83il41hnsb8

lp

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. apr 2011 20:36

No, torto imamo, ampak zdaj manjka pa še samo to, da profesorica iz Naklega sem gor postavi vprašanje, če ji lahko napišemo, kako današnjo otročad učiti krašenja cimetovih zvezdic

Pa ja da lahko pomagamo! Saj to tudi delamo, pa ne samo otročad, tudi stare tete pa zagrete mlade junce, mogoče se bo nekega dne celo multija kaj prijelo in bo malo zmanjšal doze vegete od naših nasvetov (tisti bolj ozaveščeni bi zanelsjivo vedeli, ali je hiperaktivmost posledica glutaminata, ali pa poje preveč rdečih jogurtov).

Torej pustmo pikopoko, da si nabere nekaj življenjskih izkušenj, mi se pa dajmo raje brigat za naše potice, da ne bo spet skorja odstopala pa da ne bomo spet potem, ko bo že lepo zvita v modelu rasla v pečici, odkrili kozarca lepo napetih rumovih rozin na mizi poleg deske.

 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti