Izmenjava učencev - kaj postreči?

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

4. apr 2011 17:13

Ko je bila moja hčerka na izmenjavi v Italiji, se ta družina ni čisto nič obremenjevala s hrano. Za zajterk kakšen piškot zraven pa mleko ali čaj. Kosilo in večerja pa 6 (šest) dni povsem enako, vsak dan stejk pa malo kruha. Ker tega  ne je, je bila pač lačna. Nihče pa ji ni ponudil kaj drugega. Podobno se je dogajalo tudi drugim.

Lp

valči

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

5. apr 2011 7:20

pri nas pa Francozi niso kaj veliko jedli za zajtrk, se jim je čudno zdelo, da pri nas za zajtrk tudi klobase ponudimo. Drugače pa so našemu najbolj teknili čufti... sicer pa ni bil izbirčen. klavdija

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

5. apr 2011 8:06

klavdijaB je napisal/a:
pri nas pa Francozi niso kaj veliko jedli za zajtrk, se jim je čudno zdelo, da pri nas za zajtrk tudi klobase ponudimo.


klavdija
To se tudi meni zdi čudno :)

Commis débarrasseur

neznan uporabnik

5. apr 2011 8:20

Pri nas so gostje vedno kraljevsko postreženi.

Že beseda gostoljubnost pove vse.

Če  nisi gostoljuben, je bolje, da nimaš gostov.

 

Osnova, ko nekdo pride s poti je, da se malo "podpre".

Največ ljudi opisuje druge dežele z opisovanjem hrane. Potem šele z opisovanjem sofisticirane sfere.

 

BDP v Albaniji? V TUrčiji? V Bosni, Srbiji...? Nema veze, tam so gostje še vedno postreženi lepše in boljše kot na kapitalističnem zahodu, vključno s temi velikanskimi "umazanimi" (vse skupaj še malo dekoriramo...ajoj, pa kdo se norca dela??!!) krožniki v raznih asih in pikzigmarjih

 

Vendelinčič, bi rada vedela, koliko otrok na izmenjavi si gostila ti?

Ma brez veze, v bistvu me niti ne briga

japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. apr 2011 8:58

Ti si eno veliko zanovetalo in tega se ne da ozdraviti, tudi nobena izmenjava ti v resnici ne bo pomagala. Ima nekih stvari koje nauka ne može da objasni (evo, izvoli cel dan guglati, pa boš morda ukapirala, na kaj se tole referira, pa še tule bo mir)

Sama sem bila na kakih desetih izmenjavah v času odraščanja, pri nas doma je bilo tudi nekaj takega gostov. V odraslem življenju smo pa gostili od otrok znancev od znancev, pa kolege v transferu, pa kolege od kolegov....in ne, nismo šteli, koliko. Pa tudi komplicirali nismo.

Pri izmenjavah je itak bolj kot hrana pomembno to, da se mlajši gost počuti, da je kolikor toliko razumljen. In je prej težava v tem, kako bo kaj povedal/a in kako ga bo gostitelj razumel.

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

5. apr 2011 9:09

Zdaj je že kar četrt stoletja od tega, ko smo mi imeli fanta iz Izole na izmenjavi. Vem, da sem se potrudila kot vedno, ampak najbolj všeč mu je bil makaronflajš. Je rekel, da je boljši kot pašta od njegove mame. Dečko iz Izole, navajen njihove hrane je bil zame pravi izziv. Razen makaronflajša ni bil preveč navdušen nad ničemer. Pa sem kasneje ugotovila, da zato, ker ima itak vsaka družina svoj način prehrane.V teh letih je to še najbolj jasno izraženo, kasneje se lažje prilagajaš. In pred toliko leti se tudi ni toliko govorilo o hrani kot danes.

Naredi po svojih najboljših močeh, potem pa bo kar bo. Pri vsej hrani, ki je danes na voljo, je pa mogoče res težje izbrati, kot pa če imaš manj, pa tisto dovolj. 

 

naor

neznan uporabnik

5. apr 2011 9:12

Pač svet ni narejen po tvojih merilih, "takih" zanovetal, kot sem jaz, je ogromno. Takih, ki jih tvoja retorika ne tangira.

Tudi nobena izmenjava mi v resnici ne bo pomagala??? Jao, kakšne poceni dimne bombice spet..!

 

In noben gost se ne bo počutil, da je razumljen, če mu bo krulilo v želodcu.

 

Me prov zanima, kakšne pripombe imaš na tiste protokolarne večerje in kosila, ki so prilagojena tujim državnikom (ali poslovnim partnerjem)? Sej je brez veze neki komplicirat, dejmo se raje razumet in se pogovarjat, jedli pa ne bomo??!! Maš tm skledo jabolk in čao

 

 

 

 

 

 

 

japaja

neznan uporabnik

5. apr 2011 9:13

Vendelina, zaboga. Koji vrag ti je danes, da si se spravla na japaja tako prostaško?

 

Multivitamin

multivitamin

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

5. apr 2011 9:24

Madona, enih je pa res škoda za vsak dan.

Je bolje, da jih po malem doziramo, vmes naj pa promet ustavljajo.

Issi

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

5. apr 2011 9:25

Jaz sem zadnjič gostila prijatelja, ki je po kosilu imel malo treme v smislu "zdaj bom pa moral tudi jaz nekaj fancy pripraviti". Pa sem rekla naj pripravi nekaj kar obvlada, če je to odlična pohana kura, naj bo pohana kura... Morda za napotek za obiske, čeprav iz tujih držav, saj veš, bolje, da pripraviš nekaj kar obvladaš zelo dobro, kot pa da se mučiš z začimbami, za katere se do včeraj še mislila, da so atomi v periodnem sistemu, v trudu impresioniranja nekoga. Mozoljasti in debeli otroci... men se zdi, da teh otrok sploh ne bi bilo tolko, če se ne bi toliko odrasli ukvarjali s tem. Že vsaka druga tema na to nanese. En dan naj jejo mastno poceni salamo (tako mamo tudi mi včasih doma in nam je ni nerodno ponudit obiskom), en dan pa pusto juhico in solato... Vsak naj sam najde svoje ravnovesje. Obilo užitkov in finih trenutkov z vašim obiskom Girica! Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti