Vrtec roj.dan

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

31. mar 2011 16:00

V našem vrtcu smo se starši dogovorili, da prinesemo sadje in palčke (za nabodala). Ostalo pa po želji, kar pomeni : prtički, krožnički, klobučki, balončki...... Tortica (je za večkratno uporabo) + svečke za pihat, pa samo za simboliko. http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. mar 2011 18:37

Saj zato pa je tudi toliko alergij, ker živimo že skoraj v sterilnem okolju. Preveč kemikalij za čiščenje, pranje.  Se spomnim iz mladih let, ko je deklica iz naše hiše navalila na premog, ki so ga pripeljali za zimo. In praskala omet s hišein ga jedla. Mi smo se valjali po lužah in snegu, pa lizali trpotec in si ga limali na rano, če si se opraskal. Mogoče smo imeli kakšno glisto, pa se res ne spomnim, da bi bilo kaj hujšega. Zdaj je pa doba alergij pri vsej čistoči in skrbi za red.

Nolina torta iz sekret papirja je pa tudi meni povzročila napad smeha in bi Jerneja prosila za kakšen dodatek v obliki smeška za take priložnosti.

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

31. mar 2011 19:14

Ja, jaz bi tudi rekla, da je tisti nolin zapis o torti iz sekret papirja izjava leta, tako je zgovorna. No, na nolo se itak lahko zanesemo ..

Sem pa tudi jaz za smeška "da se po tleh valjaš od smeha". Bojan, na delo torej!

Mamamia

mamamia

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

31. mar 2011 19:35

nola je napisal/a:

Asja je napisal/a:

zzak1977 je napisal/a:

In kakšna je korist od torte če fino izgleda in je iz wc rolic?

Ta ekobio norija nas bo vse ugonobila.

Če naj bi se otrok posladkal, naj je sladkarije. Kot tista tema o zdravi orehovi potici brez sladkorja...



Commis débarrasseur

 

Eko torta je zato, ker pač prave torte ne smejo imeti (vrtčevska pravila, ne vzgojiteljičina) in zato, da izgleda praznovanje bolj slavnostno.

Ko sem jaz hodila v vrtec in šolo smo tudi nosili sladkarije. Pred leti pa so prepovedali nosit jedi, ki vsebujejo kreme, ker je vedno več otrok alergičnih in kateri tri ali štiriletnik ti bo povedal, da je alergičen na arašide potem, ko bo zagledal čokoladno torto (sledi arašidov...)?



Lp, Asja

Ja torta iz sekret papirja je pa hudo slavnostno sporočilo.

Pa rajši posredujte še eno,mogoče niti ne tako slabo sporočilo, namreč, da služba/šola/vrtec ni družba in povabite tiste, ki želijo slaviti z vami (ne boste verjeli, ampak to niti v vrtcu niso čisto vsi) in  tiste, s katerimi želite praznovati, kam  drugam.



nola

 

Joj, nimam pojma, zakaj si se spravila name. Nikjer nisem napisala, da sem navdušena nad torto iz wc rolic (mimogrede, niso cele wc rolce ampak tulci, ki so pobarvani), je pa posebna stvar in otroci so se nanjo navadili. Moja otroka se na vseh rojstnih dnevih (svojih in drugih) bašeta s tortami, pri nas smo eko samo toliko, kolikor ločujemo odpadke v 3 različne kante, ker jih pač imamo pred hišo. Potem pa se že skoraj konča.

Lp, Asja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. mar 2011 19:52

Je že prav, da ločujete odpadke in tudi sicer skrbite za naravo po svojih močeh. To nima zveze s torto iz sekret papirja! In če me notranji glas ne vara, se Nola ni spravila nate!

 

naor

kalika  

član od: 3.2.2010

sporočila: 51

1. apr 2011 8:45

Da sporočim - včeraj sem kupila v Kiku 14 raznobarvnih vetrnic (kom 1 eur) in na vsako zavezala nenapihnjen balon (srček). Je danes nesel in so bili vsi tako navdušeni...z vzgojiteljico vred. Hvala za vse nasvete LP

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

1. apr 2011 9:08

Jaz sem nesla piškote iz slaščičarstva in sok.Malo boljši in zelo dobri, tako, da so jih cel teden jedli. Drugače pa pogosto nosijo lizike, bombone. Tale domislica z vetrnicami je super ideja.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti