Vrtec roj.dan

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

31. mar 2011 13:51

Asja je napisal/a:

zzak1977 je napisal/a:

In kakšna je korist od torte če fino izgleda in je iz wc rolic?

Ta ekobio norija nas bo vse ugonobila.

Če naj bi se otrok posladkal, naj je sladkarije. Kot tista tema o zdravi orehovi potici brez sladkorja...



Commis débarrasseur

 

Eko torta je zato, ker pač prave torte ne smejo imeti (vrtčevska pravila, ne vzgojiteljičina) in zato, da izgleda praznovanje bolj slavnostno.

Ko sem jaz hodila v vrtec in šolo smo tudi nosili sladkarije. Pred leti pa so prepovedali nosit jedi, ki vsebujejo kreme, ker je vedno več otrok alergičnih in kateri tri ali štiriletnik ti bo povedal, da je alergičen na arašide potem, ko bo zagledal čokoladno torto (sledi arašidov...)?



Lp, Asja

Ja torta iz sekret papirja je pa hudo slavnostno sporočilo.

Pa rajši posredujte še eno,mogoče niti ne tako slabo sporočilo, namreč, da služba/šola/vrtec ni družba in povabite tiste, ki želijo slaviti z vami (ne boste verjeli, ampak to niti v vrtcu niso čisto vsi) in  tiste, s katerimi želite praznovati, kam  drugam.

nola

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

31. mar 2011 13:54

nola je napisal/a:

Ja torta iz sekret papirja je pa hudo slavnostno sporočilo.


nola

Tukaj bi nujno rabila tistega smeškota, ki se po tleh valja. Obstoječe ni niti približno zadovoljivo.

JJ

kalika  

član od: 3.2.2010

sporočila: 51

31. mar 2011 14:06

Ko je bil najstarejši v vrtcu pred 22 leti smo lahko prinesli domače pecivo in sok. Še danes jih vidim kako so uživali ob tistem pecivu. Potem po desetih letih, ko je hodila še hči v vrtec, pa nič razen sadja oz. bio izdelka. No sedaj pri tretjem pa še to ne...še sreča, da ne bomo imeli še četrtega, ker ne vem kaj bi potem ukinili....

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

31. mar 2011 14:09

To pa so stroga pravila, nič hrane in pijače.

Ti milni mehurčki so res dobra ideja.

Torej če prav razumem, za čim manj denarja za vse otroke? In teh je cca 20 verjetno v skupini štiriletnikov, kajne? Bi rekla tako na hitro mogoče piščalka. Čeprav bo obupno poslušat ta zvok iz 20-ih pišuk

Mogoče lahko kupiš šprickote. Mislim, da so v paketu trije, stane 2.5 evra, odpakiraš in daš vsakemu enega. Pa naj se ne špricajo v wcju, hehehe.

Ali pa mogoče karte Črni Peter? Vendar to stane že 3 evre po komadu.

Mogoče kakšno dvobarvno barvico in šilček? Krede? Plastelin?

Ali pa kupiš kak set dinozavrov in vsak otrok dobi enega?


Mogoče pa lahko kupiš eno družabno igrico za vse otroke v vrtcu? Npr. Ekec pekec kurji drekec, Lotti karotti? Skratka ne vem, zakaj bi bil vsak otrok obdarovan in bi to nosil domov. Po mojem bi več vsem pomenilo, da se kupi kakšna igrica za vrtec in da potem otroci to uporabljajo izključno v vrtcu.

Upam, da sem kaj pomagala.



Vilma

Sporočilo je spremenil(a) Vilma dne 31. 2011 14:11

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

31. mar 2011 14:14

kalika je napisal/a:
še sreča, da ne bomo imeli še četrtega, ker ne vem kaj bi potem ukinili....

 

Najbrž še torte iz sekret papirja.

(se še nisem nehala po tleh valjat)

JJ

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. mar 2011 14:30

zakaj pa bi moral vsakemu v vrtcu nekaj kupiti? saj ima tvoj otrok rojstni dan. če že. potem jim kupi tiste rojstnodnevne stožčaste kape ali nekaj takega, da bo izgledalo kot praznovanje. ali pa vsem skupaj kaj, kar bodo skupaj tudi uporabili..

www.mojalbum.com/naredilaana

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

31. mar 2011 14:31

Loni je napisal/a:

Saj zato pa imajo otroci starše, da ob njihovem vpisu v vrtec povedo, na kaj je njihov otrok alergičen. Pa še kako zdravniško potrdilo se da zraven. Pri "našemu" je bilo na roditeljskem sestanku lepo povedano, kdo je alergičen na kaj in dogovorjeno, kaj se sme in česa se ne sme nositi na rojstne dneve v vrtcu. Falot ni še z nobenega rojstnega dneva prišel lačen domov, čeprav večine jedi sploh ne sme jesti. 



Loni Makaroni

 

Otrok, ki je pri treh na nekaj alergičen, lahko pri treh in pol ni več, pri štirih pa je na nekaj čisto drugega in se sploh ne ve. Gre se za zdravje otrok in pa seveda, da je v vrtcu čim manj komplikacij (zdravstvenih, seveda). Tudi sama sem bila presenečena nad tem ampak tako pač je. Po šestih letih in dveh otrokih sem se na eko torto že navadila oz. prilagodila.

Lp, Asja

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

31. mar 2011 14:42

Asja je napisal/a:

 Otrok, ki je pri treh na nekaj alergičen, lahko pri treh in pol ni več, pri štirih pa je na nekaj čisto drugega in se sploh ne ve. Gre se za zdravje otrok in pa seveda, da je v vrtcu čim manj komplikacij (zdravstvenih, seveda).

Lp, Asja

 

Hja, če je pa tako, potem pa najbolje, da jim sploh ne dajo več ničesar. Ne zajtrka, ne malice, ne kosila. Razumem, da se lahko alergije na novo pokažejo, tudi da nekatere izzvenijo, ampak kako hudiča pa te alergije vedo, da se morajo vedno pokazat le na prinešeno hrano? Kako pa ločijo tisto vrtčevsko? Tega pa res ne razumem...

Issi

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

31. mar 2011 14:43

Zal so pravila v vrtcih taka da domace torte niso dovoljene, od peciva pa lahko pri nas prinesemo kupljene piskote (domacih zal ne).

Tudi nasi imajo papirnato torto:

3rd_595

Namenjena je pihanju sveck, brez tega so namrec svecke kar na mizi, to je pa sploh neslavnostno. Nekateri starsi so namrec celo proti temu, da bi njihov otrok jedel torto, na kateri so bile upihnjene svecke, ker so "poslinjene in polne bacilov" - si cisto nic ne zmisljujem.

Za darilca pridejo meni na pamet mavcni odlitki, ki jih lahko otroci sami pobarvajo - na hrbtno stran das lahko tudi magnet, ali pa naredite obeske,.... ce sivas so lustne tudi posastke: http://mavricnaustvarjalnica.blogspot.com/2010/11/posastki-oz-ljubljenc

ali pa lutke iz kuhalnic, angelcki iz makaronov,....

Lahko pa kupis igracke v vreckah za fante(gormiti itd) in za dekleta (minikonjicki)....

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

31. mar 2011 16:00

Jaz vrtce po eni strani čisto razumem, saj z vsako malenkostjo (kot so na primer poslinjene svečke) tvegajo kako tožbo staršev, pristašev ultra moderne permisivne vzgoje. Tako nekako se imenuje, če prav vem. Kakšne neumnosti srečujem na igrišču, otroka ne pustijo na travo, ker je bljak in fuj. Pa razumi.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti