Kaj danes za zajtrk

Tokrat pa prav divje zanimiva kombinacija ob moji skledi sadja. NJAAAM.
3 posodice;
1. skleda: na kocke narezane 1/2 JABOLKE, 1/2 HRUŠKE (ni dneva, da ne bi hruške snedel), 1/2 POMARANČE + sončnično seme, pistacije, mandlji, popečen sezam.
2. posodica: Čvrst manj masten jogurt z vmešanim mletim lanenin semenom,ingverjem,cimetom (ni dneva brez cimeta!)
3. posodica/krožnik: 2 veliki žlici TETKE SKUTE (prav tako dnevno... ne morem drugače!), 1 domač ingverjev ovseno ržen piškot (razdrobljen, da gre lažje na žlico), 3 koščki domačega makovega biskvita, 1 kos kozjega domačega sira (teta iz Hrvaške) ter 1/2 posebne Baileys domače kugle s celim lešnikom (to je naredil prijatelj za silvestrovo. NJAAM)

Drugo pa je zgodovina. Izmenično sem izbiral kombinacijo, užival, prebral VEČER ter en mali del JANE. 
PERFEKTNO!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando, tvoji zajtrki so res kraljevski  ... uganka mi je, kako ostaneš pri vsej tej hrani tako vitek ?

Moj zajtrk tudi klasika: zmešan navaden jogurt, lanena semena in sveži ananas .

Mayisa

Skrivnost vitkosti je nevitek zajtrk. ;)

Pri meni najprej sadje, čez dve uri pa ješprenj + pira (namočeno in skuhano) s kruhom.

Mayisa. je napisal/a:

MBrando, tvoji zajtrki so res kraljevski  ... uganka mi je, kako ostaneš pri vsej tej hrani tako vitek ?

Moj zajtrk tudi klasika: zmešan navaden jogurt, lanena semena in sveži ananas .

Mayisa

Izreden hvala draga Mayisa. Me veseli če nekdo ne vidi le ponavljanje, ter natolcevanje mojih frištikov, ampak mu celo lahko dam kakšno idejo in mu tako polepšam jutro/jutra. 
Ah, nič kaj ne ugibaj in se veseli, saj moja suhost žal ni pogojena z metabolizmom (ahh ko bi le), temveč z zdravstvenim stanjem. 
Je pa tudi res, da zajtrki so pri meni A in O dnevne prehrane, nato sledi kosilo, katero je sicer meni GURMANSKO pomembno,a je količinsko prirejeno tako, da vstanem od mize 80% sit, medtem ko večerja predstavlja le, MENI TAKO LJUBI in NOSTALGIČNI  čaj/seko,dikv,kneip.../proteinski napitek + kakšna 2 ali 3je domači piškoti/biskvit/pecivo. 
Tako da, draga Mayisa, imam dnevno le 3 obroke s tem da je vsakega manj kot drugega...not good, but meni odgovarja.

Petrca5: hihi, morda pa res. V primeru PALEO prehrane to kar drži....i would reckon

Danes: Podoben frištik, le da sem kot vir OHjev dodal, v nedeljo pečeno slastno skutino pecivo + 3 koščke makovega biskvita (to je standardna sladica moje kuhinje. Poleg biscotov in sconesov- Lahka,zdrava,1,2,3 za pripravo)

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Pirin zdrob, slajen z žličko agavinega sirupa.

Cinnamon Stick

Polnozrnata žemlja,popečene malancane,debela rezina ementalerja.

linolina

MBrando je napisal/a:

Izreden hvala draga Mayisa. Me veseli če nekdo ne vidi le ponavljanje, ter natolcevanje mojih frištikov, ampak mu celo lahko dam kakšno idejo in mu tako polepšam jutro/jutra.

pečeno slastno skutino pecivo + 3 koščke makovega biskvita (to je standardna sladica moje kuhinje. Poleg biscotov in sconesov- Lahka,zdrava,1,2,3 za pripravo)

MBrando, vedno rada berem tvoje opise prehranjevanja .

Prosim pa te, če mi na ZS pošlješ recepte za skutino in makovo pecivo in biscote, sconese pa že veselo pečem. 

Moj zajtrk: polnozrnati prepečenci+cotagge cheese+kapučin

Mayisa

Sporočilo je spremenil(a) Mayisa. dne 16. 2013 09:34

Ovseni kosmiči, laneno seme in zmleto proso s kefirjem, banana.

Tinky Binky

Ovseni kosmiči,chia semena,malček otrobov,zalito s sirotko,naribano jabolko in malo orehov.

linolina

Danes podobno...le da ni bilo skute (oz v drugačni preobrazbi. V včerej sveže pečenem TINJSKEM ŠTRUDLU. Pravice in recept v LASTI DRUŽINE MBrando. Lastna kreacija :D), piškotov, biskvita...

UVERTURA 1 in 2 sta stalnica. Vsaki dan und immer!

UVERTURA 1: Šalca RADENSKE nato pol ure počakam. S tem zaženemo motor.

UVERTURA 2: Čaj + kakšen domač piškotek ali dva, ter obvezno knjiga katero trenutno prebiram. (Trenutno zacumpran z AGATHO CHRISTIE in ENID BLYTON)

ZAJTRK:
PRVA SKLEDA: Na fine male kockice narezana 1/2 hruške, 1 granny smith, 1 slastna klementina, žlica sončničnih semen, arašidi, pistacije ter prepraženim sezamon

DRUGA POSODICA: 100g čvrstega jogurta z ogromno cimeta in svežim ingverjem, ter tistimi mrvicami kateri ostanejo pri pečenju štrudla na robovih. NJAAAAM

NA KROŽNIČKU: Krajec kompaktnega, čvrstega, suhega skutinega štrudla. HOJOJOJO. NEBESAAAAAA.

Kako jemo? Po želji! Jaz najraje kombiniram. Izmenično. Enkrat odškrbnem malo štrudla in ga pomočim v jogurt, nato pa direktno v usta. Drugič, samostojen košček, takoj za njim košček hruške in mandarine z arašidom, tretjič samo jogurt in sadje na žlico....kombinajšn never ends!! And that's the beauty! LOVE IT...Uživanje v prehrani je nekaj naaaj kar obstaja.

Za spremljavo pa prebiranje REPORTERA/JANE/VEČERA...

Trajanje: Urca pa pol. hihi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti