Ovsena kaša, kislo zelje in proja.
Terman
Azijska solata s kozicami
Ovsena kaša, kislo zelje in proja.
TermanRiž, "ocvirki" ravnokar prekuhanega masla, sveže narejeno mandljevo mleko z grenkim kakavom, izvleček ječmenovega sladu.
Moja uvertura v nov dan itak vodena in pikčasta![]()
Potem pa:
- rmanov čaj
- Miglino zdrobovo pecivo
- mleko
- banana za na pot (pravijo da je banana dobra za dobro voljo...zunaj je tak vlažen dan, se je treba borit proti slabemu razpoloženju z vsemi sredstvi)
![]()
Danes sem sam od sebe vstal bolj zgodaj, pa se mi je malo peklo
.
Aja, še hrana: čapati
s kislim zeljem
in včeraj narejenim jogurtom
. Za pijačo pa Bancha
.
Počasi razmišljam, da bi začel vstajati pol ure prej
Haha, Terman, jst mam tut že kosilo kuhano. Je fino mal prej vstat in v miru postorit kar je treba postorit.
In si potem frej in lahko cel dan delaš k norc, haha!
![]()
Najprej en dečko s konkretnim vokalom
http://www.youtube.com/watch?v=hv0CHKSNS6o
Nato:
- šipkov čaj
- polovička hrenovke s polovičko žemljice
Ostali preostali so že zdavnaj odšli v mokro jutro, vsak s svojo culico![]()
Na kajmaku popečeno: cepkane paprike, krompir, doma narejena feta in jajce. Za pijačo pogreta sirotka.
Danes sem pa eksperimetiral. Zvitek iz nori alg, namesto riža proso, namesto mesa pa zelenjava. Zadeva kar obeta. sedaj pa v lov na ustrezne začimbe in po uspehu pa recept na kulinariko ![]()
Za pijačo pa konkreten ingverjev čaj.
Terman| Terman je napisal/a: |
Danes sem pa eksperimetiral. Zvitek iz nori alg, namesto riža proso, namesto mesa pa zelenjava. Zadeva kar obeta. sedaj pa v lov na ustrezne začimbe in po uspehu pa recept na kulinariko Za pijačo pa konkreten ingverjev čaj.
|
![]()
Tudi po mojih izkušnjah se obnese. Enkrat pa sem naredil tudi zavitke iz norija, riža in banane, ki sem jih namesto s sojino omake jedel s kokosovim mlekom.
Namesto norija - ko si že ravno pri zamenjavah
- pa nekateri uporabljajo tudi blanširane liste kake velikolistne zelenjave (npr. zelja, radiča, solate ipd.). Pa verjetno še kaj.
To z zelenjavo mi je že znana finta. Gre se mi prav za tisti pravi sushi občutek, brez belega riža in v veganski izvedbi.
TermanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Azijska solata s kozicami

Marmorni kolač