Nešplje
Dobila sem polno skledo nešpelj, prijatelji jih imajo na vrtu, ene so že mehke in medijo, druge so na najboljpi poti....Vse so moje, ker jih edina jem in že dva dni neizmerno uživam...
Pa zarven taki mali kiviji, z gladko lupino, menda se pojedo kar z lupino vred...Poznate to reč?
Mamamia
mamamia
Ja, mamamia, tisti kiviji se imenujejo bavarski (bogve zakaj, od tam res niso doma).
Če potrebuješ rastlino, ki dela tudi 3 ali 4 m dolge poganjke, je to on. Pa lepa rastlina je, ima lepe cvetove, pa še plodovi so dobri. No ja, jeseni pač pometeš listje.
Na Korziki sem kupila marmelado iz mirte. Sicer pa plodovi dišijo po brinu, kajne? In enako modri so kot brinove jagode.
Vejice z listi ali sami listi pa so dobra začimba za pečeno meso, recimo svinjino (pa jagnjetino, po originalni korziški varianti), dajo prav nenavaden, slasten okus.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Ajdov kruh z orehi

Hačapuri - gruzijski kruh