Otroški voziček

mansaj  

član od: 23.12.2003

sporočila: 478

16. feb 2011 17:44

Naj še jaz pristavim svoj piskerček. Lansko leto smo tudi mi zbirali voziček. Izbrali smo Maxi Cosi Muro štirikolesnik. Gre v Twingota, vendar imam en zadnji sedež podrt. Večinoma pa ga prevažamo v karavanu. Pet mesecev smo okoli vozili trdo košaro, potem pa športni sedež, ki je tudi snemljiv. Ker ga nočem puščati v pritlični veži bloka ga imam kar v avtu. Še sreča, ker je malo težji voziček. Za na makadam je kar v redu, le prevelike skale ne smejo bit (mi se dosti vozimo tudi po kraških poteh). Je okreten in za nas sprejemljive cene. Sedalo pa se lahko obrne, da gleda otrok naprej ali proti tistemu, ki ga vozi. Bi pa še enkrat premislila o teži vozička, če bi še enega kupovala. In niti enemu staršu niti en voziček ni najboljši (moj pravi, da takega vozička ne bi več kupil ;) pa niti ne vem točnega razloga). Aja pa še tole. Se opravičujem že vnaprej, če bo koga tole zmotilo. Strehica vozička je bila s tovarniško napako in na novo smo čakali reci piši 5 mesecev (no v dotični trgovini definitivno ne bom več kupovala robe, ker takega natega še nisem doživela). Ima pa nov voziček super strehico, katere srečni lastniki smo sedaj tudi mi. Bolj fensi šmenci voziček kot je, prej bo kaj narobe z njim - itak pa vse od najcenejšega do najdražjega delajo Kitajci. Kolegica je kupila v Kopri pri enih slo proizvajalcih in je super zadovoljna, zloži se pa tudi kar na malo in je trikolesnik. jasna Sporočilo je spremenil(a) mansaj dne 16. 2011 17:44

smrc  

član od: 17.2.2011

sporočila: 4

17. feb 2011 9:19

Se strinjam s predhodniki v tem, da bo vsak postregel z drugačnim odgovorom. Trenutno vozim drugega otroka z vozičkom Joggster twist od firme TFK in vidim, da sem izbral pravi vozek za moj teren in potrebe. Skozi čas se mi je oblikovalo nekaj pravil. Če imate namen uporabljati voziček v mestu, boste izbrali okreten voziček z manjšimi kolesi. Vseeno ali tri ali štiri kolesnik. Vsaj sprednja kolesa naj bodo manjša. Če ga boste uporabljali na makadamu, travi, v gozdu in v gričevnatih predelih, rabite tri kolesnika z velikimi kolesi z vrtljivim prednjim kolesom. Trikolesnik pa zato, da se lažje ogibate ovir na poti. V kolikor potrebujete voziček za s seboj (se pravi za v cliota), je izbor nekoliko manjši. Je pa res, da se praviloma vsem vozičkom zelo enostavno odstranijo kolesa. V primeru trikolesnika z velikimi kolesi, se prvo kolo odstrani v hipu pri večini vozičkov. Precej pomembno je tudi ali lahko voziček sestaviš z eno roko, če imaš v drugi otroka.... V glavnem... še pa še vpliva namen uporabe. Lahko pa tudi jaz rečem, da je Baby boom soliden voziček za tak denar in tudi TFK Joggster twist ni od muh. Ne staneta celo premoženje in moje izkušnje na TFKju so dobre. Soseda ima pa baby booma in ga tud zelo pohvali. Oba gresta v prtljažnik od Cliota. Sem zbrskal še link za TFK (http://www.babyland.si/iskanje?najdi=voziček tfk joggster twist&page=2) in za Baby boom (http://www.babyland.si/e-trgovina/proizvajalec/baby-) Namreč ravno kupujem avtosedež King Plus pa je najugodnejši tukaj. Imajo pa tudi vozičke. smrc

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

17. feb 2011 10:05

Smrc najugodnejše Romer sedeže dobiš na tej nemški spletni strani:  http://www.pingpong-online.de/osc/index.php?cPath Poštnina je 10 evrov za nakup do 300 evrov. Mi smo pri njih že kupili dva sedeža in zdaj v roku 14 dni bomo ponovno še dva. Če želiš, se mi javi na ZS.

Vilma

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

17. feb 2011 14:20

Midva z možem sva v Avstriji kupila voziček Haberkorn - štirikolesnik. Bil je poceni (200 evrov) in nadvse uporaben. Meni je bilo zelo priročno to, da se ga lahko vozi v obe smeri (ima premičen ročaj), torej lahko otroka obrneš stran od sonca, kar je še posebej pomembno potem, ko otrok že sedi. Sicer ni bil ravno med najlažjimi vozički (16 kg, če se prav spomnim), a se ga je dalo zelo enostavno zložiti in sem ga brez problema spravila v prtljažnik moje Corse.

Pa še fajn nakupovalno torbo je imel spodaj, nad kolesi, tako da sem z njim pogosto po sprehodu zavila še v trgovino po mleko in kakšno zelenjavo

Meni osebno trikolesniki niso všeč, zato jih v trgovini sploh nisem ogledovala, torej o njih ne morem reči nič "pametnega".

Katja D.

smrc  

član od: 17.2.2011

sporočila: 4

3. maj 2011 17:03

Vilma, sem pozen, saj vem. Vmes sem že kupil svojega king plusa. Sem pa pobrskal po Ping pongu in ugotavljam, da so res cene hude. Dobiš King plusa za 195 eur. Na prej omenjeni strani pa sem dal 200 eur. Je pa res, da je poštnina samo 2,8 eur in sem v sumi prihranil dobra 2 EUR (dinar na dinar...) Pa še mal boljši filing mam, ker je garancija pri nas...

Kar se pa tiče vozičkov pa seveda kot sem pisal, je odvisno za kaj in kje jih pretežno rabiš. Je pa res, da dobiš za relativno majhen denar že dober vozek. Je pa treba pazit na določene stvari, k so ti jasne itak šele potem ko ga že nekaj časa uporabljaš. Smo glih kar kupili še eno marelo in plačali precej denarja (smo si mal privoščili), pa ni ne vem kaj. Bremze ropotajo...pa sicer nisem tolk natančen, me pa jezi, ker za pol manjši denar dobiš čist dobrega.

Me pa zanima še nekaj. A ima kdo seznam poti al pa sprehodov v naravi, po možnosti mimo kakšnih zgodovinskih..., drugih zanimivih stvari, po katerih se da sprehoditi z vozičkom. To iščem že kar nekaj časa in na internetu sem dobil samo namig ali dva. Problem je namreč ko si zamisliš neko turico, pa prideš do neskončnih stopnic al pa strme steze in ne moreš naprej.

Smrc

smrc

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

3. maj 2011 17:18

Pa ti je vseeno, kje v Sloveniji? Tule je res lepo, pa ni stopnic...... 1200 m v eno smer, v naravi, pa nazaj je tudi treba, seveda, po isti potki, no Ruski stezi. Pa še malo zgodovine je zraven.

rimljanka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. maj 2011 21:07

Kolega je svojo deklico tudi na Veliko Planino prigural in to večkrat.

Loni Makaroni

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

4. maj 2011 8:08

Nas je več,ki smo šli na planino z vozičkom zgleda.

 

Sicer pa je verjetno tisti obroč okrog Ljubljane tudi izvedljiv(bodo povedale tiste,ki so že šle ob žici).

Pa ZOO je super za naokrog,Soline,Arboretum,Mozirski gaj,

in skoraj vsa obalna mesta imajo svojo promenado oziroma so med seboj povezana z lepimi sprehajalnimi potmi.

 

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

4. maj 2011 9:02

Smrc, očitno pri sedežih King plus (9-18 kg) ni razlik v ceni.

Mi smo en mesec nazaj kupili dva Kid plusa (15-36 kg) po ceni 135 eur in dobili še 5% popusta. Poštnine nam niso zaračunali.http://www.pingpong-online.de/osc/product_info.ph

V Baby centru je cena enega 170 eur http://b2c.baby-center.si/article.asp?Article 

Verjamem, da se tebi za dva evra ni splačal spletni nakup v nemški trgovini, meni se je, nakup je bil dobrih 80 eur cenejši.

Pa lepo vozičkanje, upam da dobiš še kak namig za sprehode po naravi.

Imam pa dva King plusa za prodat, če kdo rabi, se mi lahko javi na ZS  

 

 

Vilma

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. maj 2011 12:08

Za na Golovec rabiš glih malo domišljije (voziček je treba parkrat dvignit), pa je celoten PST pokrit. Preverjeno z moje strani, šlo je tako s 4- kot s 3kolesnikom, lahko pa greš na Golovec tam, kjer gre trasa ta kratkih trojk, pa se izogneš "stopnicam". Pa na Rožnik se tudi da komot priti. Mah, tistim, ki smo malo čez les(v poziitvnem smislu), sploh ni težko, če je treba zadevo tudi malo privzdigniti in prenenesti, falota sta se ob tem vedno zabavala. je pa fajn, če se zaradi naklona hriba da prestaviti ročaj vozička ali pa sedež, ker ko dete mrkne, pač mrkne in ni ravno fajn, če mu glava visi nekam v dolino.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti