Pinky chick rose in kombinacija

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. jan 2011 10:31

Se opravičujem potem. Ampak napisano je tako kot da svetuješ pumi rose.

Seveda je vse marketing, ampak tako agresivnega in očitnega kot je bil pri cvičku in roseju še n isem opazil. Kar naenkrat sem imel doma 5 butelj roseja in povsod kamor sem prišel so mi ga ponujali en glaž. Tudi refošk in teran sta se precej promovirala ampak daleč od teh dveh primerov.

Sicer pa lahko pove kdo ki kaj več ve o vinih, sam sem le ljubitelj in napišem svoja opažanja.

Tudi sam imam najraje cabernet sauvignon ali refošk, včasih mi paše kozarec terana če je res dober. Pri belih pa nisem izbirčen glede sorte, imam raje suhe in polsuhe, zadnje čase me pa preseneti tudi kak slajši in prav paše k sladici. V glavnem sem odprt za vse.

Commis débarrasseur

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

4. jan 2011 10:46

mamamia je napisal/a:

Riddle, bishe ni ravno nek biser med vini. Sladkasta vina s sadnim priokusom bi jaz iskala med polsladkimi in sladkimi traminci in kakšnim rumenim muškatom (govorim o vrhunskih vinih seveda); ti dve vini sta tudi zelo aromatični in izrazitega vonja.

Predlagam ti sprehod med policamo trgovine, dobro založene z vini, pamalo preberi nalepke: polsladka in sladka vina izbiraj, za hkakšni izbrani sladici poglej tudi pozne trgatve ter jagodni in ledeni izbor.

Od penin izberi desire (Istenič), ima izrazita vonj in aromo po breskvah, jaz ga zelo rada spijem-

 

Sama sicer ne vem kaj veliko o vinih, nekaj osnov obvladam, tako da na prepoznavam v njih vseh mogočih sledi okusov, arom in vonjev .... Bi se nekako strinjala z izjemno poznavalko vin, g. Slavico (sem pozabila priimek, naj mi oprosti), ki je rekla, da mora vino pač imeti vonj po - grozdju.

 

Mamamia



mamamia

 

Sem vedela, da se bo tudi zame našel nasvet! Mamamia, najlepša hvala.

Za Bishe vem, da ni biser med vini, je pa preizkušeno sladek. Je pa tudi tako, da tisti liter na leto, ki ga spijem, lahko stane tudi več, saj glih bankrotirala na ta račun ne bom. Ampak nisem pa imela poguma kupovat dragega vina vse povprek.

Hvala še enkrat!

Lp od R.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

4. jan 2011 10:53

mammamia, Slavica Šikovec, slovenska enologinja je to.

rimljanka

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. jan 2011 11:38

Jaz sem bolj na strani novejših kulinaričnih zapovedi, tako da se strinjam z vsemi ki pijejo tisto vino, katero jim pač paše. Pa če tudi rdeče k ribam. Zavračam tudi marsikatero pravilo glede bontona za mizo, ker marsikaj doprinese k nesproščenosti za mizo.

In tako sem napisal kam po mojem okusu sodi rose, če je že nujno da je na mizi. Uporabnik je vprašal za mnenja in jaz sem ga podal, namesto da izgubljaš čas z mano, ga podaj še ti.

Tudi desertnega ne bom pil k sladicam, samo zato ker nosi v imenu desertno. na marsikaterem vinu piše vrhunsko ali kakovostno, pa to velikokrat ni res. Jaz jim zaupam in poslušam zgolj svoje brbončice.

Commis débarrasseur

neznan uporabnik

4. jan 2011 12:13

Zelo bi bili presenečeni, če bi zaprli oči, zamašili nos in občutili zgolj brbončice.

japaja

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. jan 2011 12:19

Raje kaj bolj pametnega napišite v zvezi z rosejem, kot pa da se obregujete ob besede. Če je kdo prebral vsaj nekaj mojih postov, ve, da veliko dam tudi na izgled in verjetno kozarček vina tudi povohljam sem ter tja?

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. jan 2011 12:22

Ja, Šikovec, rimljanka, hvala ti. Mozak pač malo zablokiral. Gospa je res izjemno zanimiva osebnost, izjemna poznavalka vin in vsega, kar sodi zraven, tudi po strokovni plati. Poznavalka ena a.

 

Roseja tudi jaz ne pijem k sladicam, kot tudi ne nujno sladkih, desertnih  ali vin jagodnega izbora oziroma ledenih. Stvar okusa, priložnosti, možnosti .... Ni da bi se prepirali glede tega.

 

Je pa kak suh rose že zelo lepo sedel na kakšno ribo, tudi kakšno lažje, ne preveč aromatično rdeče vino smo že pili k ribam. Pravila so pač zato, da se kršijo.

Pa pri vinih je itak že vse malo popustilo.

 

Kakorkoli, za vse je vsega dovolj.

 

Mamamia

mamamia

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

4. jan 2011 12:35

Zzak, a rose so tebi prinašali tvoji obiskovalci?  Sama tega ne bi nikoli naredila, se mi zdi, da je rose bolj "žensko" vino. Zaradi barve in tudi zaradi imena.

Pišete, da ne bi pili roseja k ribam. Jaz pa bi, nimam zadržkov okrog tega

Ne bi pa pila roseja pri sladicah. Pri sladicah mi nobeno vino ne paše. Al samo sladica, al pa (še raje) nadaljujem še z enim kozarčkom vina.

 

Vilma

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. jan 2011 12:58

Pa prinesli so s sabo, ker ne pijejo belega ali rdečega, punce seveda, potem sem tri ali štiri kupil za obiske. še zdaj imam mislim da dve doma.

Jaz tudi včasih nisem pil vina pri sladicah, sedaj mi pa paše kako sladko belo štajersko, če je na voljo, če ne pa ostanem na tistem ki sem ga pil pri kosilu ali večerji.

 

Commis débarrasseur

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

4. jan 2011 13:35

To kar moji obiski pijejo, ali kar si prinesejo s seboj, naj tebe prav nič ne zanima.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti