Gratinirani svaljki
Jaz sem dejansko slišal 20 pokov na silvestrovo in nekaj ognjemetov, mislim da letos res ni razloga za jamranje.
Commis débarrasseurRes je bilo letos manj pokanja v primerjavi s prejšnjimi leti, pa še vedno preveč. Preveč za vsakega, ki jo je pošteno skupil, pa če jih je bilo samo deset. Preveč za vse živali, ki so se presle in za njihove lastnike. In predvsem preveč za vse majhne otroke in bolne ljudi in tako dalje. Ali se mora pticam mešati, ker se ljudje ne znajo veseliti drugače, kot, da delajo hrup. Jaz res ne razumem več ljudi, zakaj jim mora kar naprej nekaj ropotati okoli glave. Strinjam se z Vikico, Tulko in vsemi, ki menijo, da je to odveč. Če pa pokajo na Dunaju in v Nemčiji, je pa ok, al kaj. A so oni kaj več kot mi, zakaj se moramo po vsem zgledovati po njih?
Zzak, imaš prav, v nekaterih predelih je bilo bistveno manj pokanja kot drugje. Govorimo o različnih onesnaženostih, ena od njih je tudi svetlobna onesnaženost, pa bi rekla tudi "hrupna" onesnaženost. To tudi dela ljudi nervozne.
![]()
| zzak1977 je napisal/a: |
Jaz sem dejansko slišal 20 pokov na silvestrovo in nekaj ognjemetov, mislim da letos res ni razloga za jamranje.
|
Imaš srečo. Odvisno kje ... Pri nas ni bilo pred desetimi leti skoraj nič, morda petarde, ki so jih mulci itak že cel teden prej pokurili, zadnje dve, tri lata pa ... ufff, kot bi sosedje med seboj tekmovali, "kdo ima večjega". Pa živim v vasi s 600 ljudmi in ne v kakem velemestu.
Zanimivo se mi zdi, da se osovraženi kadilci lahko držimo predpisane prepovedi kajenja v javnih prostorih, da ne ogrožamo drugih, tile junaki s petardami pa "ne šmirgljajo pet posto" dejstva, da se pirotehničnih izdelkov 1. razreda v naseljih sploh ne sme pokati! In mirno onesnažujejo okolje s svojim hrupom kot da ni nič ... in tudi sankcij od nikoder. Potem ti pa še poštar prinese reklamo slovenskega veletrgovca, ki na nakup pirotehnike obljublja celo 30% popust! Adijo pamet ... Moji sovaščani pa "hajdi narod po nakupih".
Ja, seveda, na vojaškem vadbišču na Počku jih nihče ne bi videl in se zgražal ... na trgih in ulicah pa dobijo vso potrebno pozornost.
Kakorkoli, do teh pojavov sem odkrito netolerantna, pa svobodno izražanje svojih nevemkajže gor ali dol.
To je pa klasika, da se take urbane neumnosti selijo na vas. Na vasi se tudi drugače onesnažuje prostor z raznimi motorji, štirikolesniki in podobnim, kar mene veliko bolj moti kot pirotehnika.
Commis débarrasseur
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani svaljki

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom