Krvodajalska - refundacija

lisicka19  

član od: 25.1.2006

sporočila: 52

tema odprta - 8. dec 2010 17:28 | ogledi: 6.734 | odgovori: 7

Pozdravljene.

Danes sem šla z vso dobro voljo na krvodajalsko akcijo, pa so me zavrnili zaradi rane po operaciji in krvnega tlaka. Zdaj pa je dilema: obvestilo za delodajalca za refundacijo delovnega dneva imam, vendar bo ZZZS verjetno to zavrnil, ker nisem dejansko dala krvi? Žal imam uro vožnje do dela in dokler so me 'sprocesirali' je že minilo toliko časa, da ni imelo smisla iti v službo za 3 ure... Imam le še dva dni dopusta in če bo treba, bom pač enega pokoristila, vendar bi vseeno vprašala, ali ZZZS mogoče refundira zgolj 'dobro voljo'?

Presneto, povsem brez koristna sem bila danes... sem prav jezna nase...

Hvala za odgovore.

lisicka19

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

8. dec 2010 17:41

Dvomim, da ZZZS preverja, ali si dejansko dala kri, potem ko imaš enkrat "štempl", po mojem bi bilo tudi v nasprotju z varovanjem osebnih podatkov, prepričana pa nisem. Na tvojem mestu bi jutri poklicala na zavod za transfuzijo in preverila - čisto za vsak slučaj, da mi ne bi od tega nastajale gube. Potem pa še nas seznani s tem, da si potešimo firbec. lp, proxima

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

8. dec 2010 17:46

Prvič slišim da bi ZZZS preverjal nekoga, ki je bil na transfuziji, ali je dal kri ali je bil zavrnjen. Mislim da si lahko brez skrbi. janko1

jaca  

član od: 9.4.2004

sporočila: 67

8. dec 2010 17:48

oj Mirne duše greš v službo z potrdilom in tudi plačali ti bojo ta dan ker ti si šla na krvodajalsko akcijo nisi pa mogla vedeti da te bojo zavrnili.Jaz sem bila 1 leto nazaj zavrnjena ker je bilo premalo časa od kar sem nehala jemati antibijotike pa sem vse eno dobila ta dan plačan.Noben tega nemore preveriti ali si dala kri ali ne.Tako da ta dan ti bo vsekakor refundiran. In verjem da nisi edina ki so jo zavrnili boš pa naslednjič uspešnejša Lep pozdrav Jaca Sporočilo je spremenil(a) jaca dne 08.dec 2010 17:49

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. dec 2010 20:02

Isto kot jaca lahko potrdim - ampak niso me zavrnili zarad antibiotikov, ampak zaradi slabokrvnosti .

Nihče ni nič preverjal in težil.

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. dec 2010 23:05

Sicer pa - lepo prosim, kako pa naj človek vnaprej ve, ali bo lahko dal kri ali ne? Mislim, da je jasno, da tu ne more biti težav. Sicer pa upoštevaj nasvet proxime.

rimljanka

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

9. dec 2010 18:03

Prav nobene veze nima ali si dejansko dal kri ali ne. Šel si pač na krvodajalsko akcijo in to je to. Sama sem kot delavka Rdečega križa na nekaj krvodajalskih pisalal potrdila za službe in vem, da se ni delalo nobenih razlik. Razlika se je delala le pri kartončkih, ki jih imajo krvodajalci in na katerih se dejansko beleži kolokokrat je kdo daroval kri. Na podlagi tistih kartončkov in registra se potem npr. podelujejo priznanja ipd. magnolija

lisicka19  

član od: 25.1.2006

sporočila: 52

9. dec 2010 19:53

Hvala vsem! Danes sem poklicala tudi Zavod za transfuzijo in so mi enako povedali... Tako da koj po novem letu, ko se spravim k sebi, grem spet malo volontirat, pa brez potrdilca... ;) Sicer pa sem tudi v kadrovski po pravici povedala, da lahko mirno spim. :) Odziv je bil itak krasen v stilu ''samo da ni nič narobe z zdravjem, drugo bomo že rešili''... Lepe praznike!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti