Prometna nesreča

gita3  

član od: 4.6.2010

sporočila: 7

tema odprta - 7. dec 2010 19:12 | ogledi: 6.494 | odgovori: 22

Moja prijateljica je na bencinski črpalki zapeljla nazaj in pritem je udarila v starejši letnik avta znamke Alfa romeo. Na svojem Avdiju se ji pozna samo ris na odbijaču, na njegovem pa pravi da mu je počila maska in da se je prednja luč zamaknila. On zahteva 50 eur za škodo. Dala mu jih je. Ali je storila pravilno?

gita3

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

7. dec 2010 19:16

Če mu je 50€ dovolj, bi verjetno ravnala enako. Iz izkušenj bi mogoče le zahtevala, da podpiše, da je s tem škoda poravnana. Pač... Staša

funuk11  

član od: 30.10.2006

sporočila: 197

7. dec 2010 19:25

Jaz na njenem mestu ne bi dala denarja kar tako, bi bilo boljše poklicati policijo. Če nima nikjer "črno na belem" da mu je dala denar, lahko kaj kmalu pričakuje policijo na domu, če je ta oškodovanec "baraba" in jo kljub temu, da mu je dala denar, prijavil. So že bili takšni primeri...... funuk11

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

7. dec 2010 19:29

Dvomim, da bi za tako malenkost prišla policija.

rimljanka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. dec 2010 19:31

Pa na becinskih imajo kamere, da se osebek ne bi mogel zmišljati glih nevem česa. Sama sem tudi že dala nekomu raje denar za novo stransko ogledalo na roko kot da bi v to vpletala policijo in zavarovalnico, sicer je šlo za Yugo in ni šlo za visok znesek. Moje ogledalo je srečanje preživelo bp.

Loni Makaroni

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

7. dec 2010 19:45

Milslim da je za take malenkosti celo kaznivo/nedovoljeno (ali nekaj v tem stilu) klicati policijo, vsaj ko sem imel jaz nek podoben primer mi je policaj dejal tako, je pa bilo dolgo, dolgo nazaj.

Sam bi ravnal isto, pa vseeno na kateri strani bi bil. Sem imel stoenko in mi je neka gospodična razbila odbijač, sem zahteval 5000sit, na odpadu je bil rabljen pa 12.000  :)

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

7. dec 2010 19:55

Policije ni kaznivo klicat za tak primer, ti pa prijazno povedo, da ni nujno, da pridejo. Pridejo pa, če se dva ne moreta zmenit.

Tudi sama sem ob takšnih trkih (tri pomnim v 20 letih) običajno dobila ali dala znesek, smo si segli v roke in se razšli, izmenjali številke telefona. V situaciji, kot je opisana, bi verjetno ravnala enako, morda bi poškodbe le poslikala (z mobitelom je to danes igrarija).

Če bi tip bil kak nastopač ali preveč občutljiv na avto, bi ob trku verjetno večjo sceno in dramo delal. Po mojem mnenju je prijateljica ravnala modro, pustimo zdaj ob strani kakšen bi moral biti formalni postopek.

Zakaj bi si življenje zapletali tam,kjer ni potrebno. 

Mi smo eno verižno trčenje rešili tako, da smo se mi odpeljali, škodo pa sta urejala tisti, ki se je od zadaj zaletel v nas in nas potisnil v avto pred nami, in ta v atu pred nami. Revež, ki nas je zdael od zadaj, je naletel na kljuko za vleko na našem avtu in imel kar precej škode, nam se ni poznalo nič, tisti pred nami pa je imel  poškodovan odbijač. Nam se je spredaj tablica malo zvila in bilo je nekaj prask na odbijaču, ampak avtoje potrošni material in ni, da bi seobremenjevali s tem. So se vozniki v treh minutah zmenili, da mi lahko odidemo, ona dva sta pa potem vse uredila sama.

Mamamia

mamamia

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

7. dec 2010 20:02

Ne bom trdil, se ne spomnim, vem samo da se je gospa ki sem jo ruknil, zaklenila v avto, začela jokat, in ni hotela umakniti avta s sredi ceste. Potem je poklicala celo floto znancev in prijateljev in seveda policijo, in se zraven drla da je more zaradi tega na morje, in da ima uničene počitnice. :)

Bila je praska ki se jo je dalo skoraj spolirati. In smo se zadržali skupaj s prometom tam slabo uro. Kriv sem bil seveda jaz ker sem bil mlad šofer z močnim avtomobilom, čeprav me je izsilila. In sodnica je upoštevala tudi to da je gospa sploh klicala policijo, zato se spomnim. Vsaj kazni nisem dobil.

Commis débarrasseur

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

7. dec 2010 20:26

ja, jaz sem tudi imela en manjši trk v dveh letih, kar vozim - vozila sem vzratno nazaj po slepi ulici (ker se na koncu ni dalo obrniti) in iz ene stranke ulice je en mladič (po moje še manjši od mene, na sopotnikovem sedežu je bil namreč njegov oče) kar direkt vame zapeljal, ko sem jaz že stala na mestu in ravno hotela zaviti naprej v ulico. on je imel samo zlomljen en rob od tiste črne plastične zadeve, kjer je tablica, in s tem zlomljenim robom je mene kar grdo popraskal po zadnjem odbijaču. smo se lepo zmenili, da peljem avto k enemu kleparju, h kateremu ta oče redno hodi, in da se bo že on zmenil, da bo poravnal škodo. avto sem tja peljala in nikoli slišala, koliko je bilo stroškov (so morali zamenjati odbijač), clio je pa še lepši kot prej tunna http://titabota.blogspot.com/

mischela  

član od: 18.11.2010

sporočila: 18

7. dec 2010 21:08

mislim, da se je tvoja prijateljica dobro odločila, zanima me še samo izraz na gospodovem obrazu, če bo dal avto popravljatI, ker popravilo za odbijač in zamaknjeno luč stane več kot 50EUR. mischela

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

8. dec 2010 7:50

Največja napaka, ki jo je tvoja prijateljica storila je, da nima nikjer njegovega podpisa, da je denar prejel in da se strinja, da je škoda poravnana. Upajta, da tip ni baraba, ker teoretično lahko on sedaj prijavi policiji, da se je ona zaletela vanj in ušla. V tem primeru, bo plačala kazen za pobeg s kraja nesreče, popravilo njegovega avta (ki bo naenkrat verjetno še bolj poškodovan) in njegove "strašne bolečine". V vednost: v primeru pobega s kraja nesreče, zavarovanje ne velja!

Glede posnetkov z bencinskega servisa je pa tako, da ga oni ne smejo dati na vpogled policiji, ampak le sodišču. Posnetki se shranjujejo le sedem dni, v tem času pa najverjetneje ne bo naloga s sodišča, da ga shranijo.

Skratka, upajta, da tip ni baraba, vse zgoraj opisano pa vsem v vednost za kdaj drugič. V kolikor se zmenite za takojšnje plačilo škode, si zagotovite pisno dokazilo!

Issi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti