Pomoč...

matgreteja  

član od: 4.9.2010

sporočila: 11

25. nov 2010 20:00

rimljanka, me zanima kolko diplom in/ali anket si nardila, da si tok pametna? Kaj si mogoče ljubosumna, ker tebi ni uspelo diplomirat? sej, fovšija je slov. nacionalni šport.... magreteja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. nov 2010 20:02

matgreteja je napisal/a:
Torej, hvala tistim, ki ste anketo rešili. Pa da dam malo replike: @elaphus: gre za likertovo lestvico ocenjevanja, za katero so standardni odgovori, tako da bo verjetno prav a? magreteja

Likertova lestvica ocenjevanja gor ali dol, trditve, na katere so "standardni odgovori" izbereš ti - in še vedno trdim, da zadnja stopnja ni pravilno definirana.

Rosie - pred katerimi "žolčnimi napadi" se je branila???? Ne vidim nikjer nič žolča, razen mogoče v njenih odgovorih.

lp

P.s. Če koga zanima:

Likertova lestvica, ki jo sestavlja vrsta trditev, ki izražajo stališče do določenega pojava. Postopek priprave je sledeč:

a)     Lestvico se sestavi tako, da se zbere večje število trditev in se z njimi anketira vzorec iste populacije, na kateri nameravamo izvesti pravo raziskavo

b)     Na osnovi rezultatov se oblikujejo dve skupini – skupina z nizkim in skupina z visokimi rezultati

c)     Nato se izloči vse trditve, pri katerih so tisti z nizkimi rezultati odgovorili podobno kot tisti z visokimi rezultati

Trditve pri katerih se odgovori pri obeh skupinah razlikujejo se zadržijo

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 25.nov 2010 20:05

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. nov 2010 20:17

nola je napisal/a:

Pa taka magistra, ki ankete rešuje...

nola

Matr, ste vsi naivni,  rešuje se, ne anketa, ampak svet ( vidi sosednjo temo ). Glede slovničnih/logičnih napak: Če povprečen državljan dobi slovnično brezhiben izdelek, se mu upre, in zaradi tega se v " tanajbolj resnih anketah " nalašč narejene napake, da " reševalec " ( ki pravzaprav res rešuje unega, ki postavi anketo...... )................. saj razumete, ne?

ežoj

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2017

25. nov 2010 20:23

matgreteja je napisal/a:
rimljanka, me zanima kolko diplom in/ali anket si nardila, da si tok pametna?Kaj si mogoče ljubosumna, ker tebi ni uspelo diplomirat? sej, fovšija je slov. nacionalni šport....magreteja

Matgreteja, ali ti morda delaš magisterij iz nesramnosti?

Blanchy

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

25. nov 2010 21:18

nola je napisal/a:

Pa taka magistra, ki ankete rešuje...

nola
elaphus, dejstvo je, da nas je prosila, da izpolnemo anketo. Ni nas prosila za oceno njenega znanja slovnice, niti nas ni vprašala, na kakšnem nivoju je anketa, prosila nas je za sodelovanje v anketi. Vse ostalo, kar se je o tem napisalo tukaj,je brezpredmetno. Dvomim namreč, da se bo na tem forumu naučila kaj več slovnice, ki je mimogrede res slaba. Ampak zakaj je na tem forumu vedno kdo tarča posmeha, celo zgražanja zaradi jezika, mi pa ne bo nikoli jasno. Pač nis(m)o vsi popolni pri izražanju in pisanju. rosie

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

25. nov 2010 21:34

matgreteja, ti pa res nimaš mere. rosie

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

25. nov 2010 21:35

matgreteja je napisal/a:
rimljanka, me zanima kolko diplom in/ali anket si nardila, da si tok pametna? Kaj si mogoče ljubosumna, ker tebi ni uspelo diplomirat? sej, fovšija je slov. nacionalni šport.... magreteja

Povsem zadosti, da lahko profesionalno opravljam delo na svojem delovnem mestu, verjemi. In mi je povsem običajno nekaj, čemur rečemo vseživljenjsko izobraževanje, pa tudi nekaj, čemur se reče kulturno izražanje.

rimljanka

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

25. nov 2010 21:37

MIR!

Usmerjajte svojo energijo v kaj bolj pametnega.

Namig: lepi prazniki so pred vrati

MM

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. nov 2010 21:44

rosie: že, že, pa spet ne! Načeloma gre nekako tako: v normalnih medsebojnih komunikacijah ( matr, sem učen ) nikogar ne moti (ne)znanje jezika nekoga, ki ga pač obvlada kolikor se je naučil ( v šoli, okolju ). Tukaj je nekaj učiteljic v različnih šolah in točno znajo ocenit koliko je znanja jezika normalno za pričakovat  od posameznika, ki se šola in tukaj sem  tudi jaz občutljiv. Če me nekdo prosi, da izpolnim kar koli, vzamem si tudi pravico, da ta izdelek tudi ocenim, če nič drugega, vsaj po jezikovni plati. Vpraševalec bi za to mogel bit hvaležen, in se nekaj naučit, da od sebe v prihodnje da maksimalno dober izdelek. Govorim tudi iz osebne izkušnje nekoga, ki se ni niti minuto uradno v šoli učil slovenščine, pričakujem pa, da šolojuča mladina nekaj tudi odnese iz šole, posebej pa, če gre za kakšno višjo izobrazbo, kjer je pismenost ( in tukaj za to gre ) samoumevna.

Jaz osebno bi izpostavil dve neodpustljivi napaki: dvojna negacija in " reševanje " ankete ( ali utapljajočega........... ).

ežoj

neznan uporabnik

25. nov 2010 21:53

Jaz sem pa tole vse skupaj moji hčeri pokazala in potem sem ji enega velikega lupčka pripopala na liček!

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti