Inštrukcije ang

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

5. jan 2013 13:24

kvačkarica je napisal/a:

 Po cele popoldneve smo sedeli v knjižnici in tisti, kateremu je bilo bolj razumljivo, je pač pomagal in učil onega, ki mu ni šlo. Temu smo rekli medsebojna pomoč, ki je pa žal danes več ni.

O, je, je, samo, res je, da enim sošolci ne pomagajo radi, ker si tega pač ne zaslužijo. Ker so to tisti, ki motijo pouk, ne pišejo, ne sodelujejo, izkoriščajo sošolce, no, bolj sošolke tako, da si sposojajo (in včasih malo "pozabijo")vrniti zvezeke,... Takih pač dijaki/nje ne marajo. Nič čudnega.

Še ena velika potuha je zdaj, fotokopiranje, skeniranje, fotografiranje,.....zapiskov drugih. To je čisto OK, če nekdo tako nadomesti zapiske za ure, ko je manjkal, povsem zgrešeno pa, ker je to namesto njegovih zapiskov.

Komaj kakšen je sposoben slediti celo uro, če ne piše zapiskov, misli uidejo, tavajoooooooooooooo, od ure ni nič. Je potem res čudno, da učitelj za te dijake ne zna nič razložiti?

 

Zadnja 2 stavka tvojega zapisa, kvačkarica, sta pa povsem na mestu. res je tako, pri veliki večini učiteljev, no, bolj učiteljic, prvih je vsak dan manj.

rimljanka

Racek80  

član od: 10.1.2013

sporočila: 4

10. jan 2013 13:56

Se popolnoma strinjam z rimljanko. Se spomnim kako smo si mi včasih med sošolci pomagali, pa velikokrat je bilo tako, da če si nekomu pomagal, ti je potem prinesel kakšno čokolado ali drugo malenkost, pa sta bila oba zadovoljena. Kot opažam so otroci po večini vse bolj razvajeni in leni in kot prvo je potrebno otroku dopovedati da brez dela ne bo nič.

Eno je lenoba, drugo pa to, da se težko učiš. Kdor se težko uči, najprej svetujem, da mu pomagajo sošolci, potem starši, nazadnje pa da se posluži inštrukcij. Kar se tiče inštrukcij, sem veliko dobrega slišal o inštrukcijah Horizont v Ljubljani, jih pa nisem koristil, tako da nasveta iz prve roke ne morem dati.

Racek

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. jan 2013 7:30

Glede na to, kar sem slišala od sestre, tudi srednješolske učiteljice, se ji velikokrat zgodi, da jo starši vprašajo, na koga naj se obrnejo...

Smo pa našemu takrat fazančku zrihtali ravno mojo sestro, ker je veleumil okoli, da jeziki res niso v njegovih genih.

Lesson learned.

Sicer šele v drugem poskusu, ker ko se nekako ni hotel zmigati, sem ga v roke prijela sama, pa je sedel ob mizi in vajah. In me proglasil za zmaja. Nič hudega.

Inštrukcije so ga "drago" stale. Letos nižje ocene od trojke še ni dobil.

 

Loni Makaroni

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

11. jan 2013 7:41

Bravo Loni,ti si živ dokaz, da vedno pa le niso inštrukcije potrebne. Pa naj povem še mojo izkušnjo. Moj četrtošolec, vem, da to ni nikakršna primerjava znanja jezika pa vendar, prinese domov pri nem. , nič manj kot nulo, ker je pozabil,da pišejo. Opa, tak, se pa ne bomo šli! Dokler ne popraviš, sankcije! Dlje boš zavlačeval, dlje bodo trajale. V zelo hitrem času je prišla štirica domov in preklic prepovedi vseh užitkov, igrc, računalnika, risank. Seveda vem, da pri pubertetnikih tak ne gre, pa vendar je treba včasih tudi probat kako drugo metodo. Puskusiti ni greh! Lp

kvačkarica

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 408

11. jan 2013 7:59

Nikoli si nisem mislila, da bo moj otrok potreboval inštrukcije( priden,deloven -štirke in petke)...in to že v osnovni šoli....pa se je zgodilo...celo to, da bodo za preverjanje, ki bo naslednji teden, pri inštruktorjih skoraj vsi sošolci...žal smo letos na šolo dobili učitelja, ki je zame res genij, ampak predavanje, obnašanje in ostalo je pa samo za na fakulteto...tudi takšni so primeri in niso vedno krivi otroci...

eta

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

11. jan 2013 12:07

Mislim, da o tem, na čigavi strani je krivda, lahko starši sami hitro ugotovijo. Če je pomoči potrebna večina učencev, verjetno res ni krivda na strani učenca, ampak v podajanju snovi. Ne vem, kako je dandanašnji na srednjih šolah. V mojih časih smo se v takšnem primeru pogovorili z razdredničarko in je pol ona zahtevala, da se nam je snov ponovno, na bolj razumljiv način razložila. Moram pa povdariti, da smo imeli ;zlato;, razredničarko, bila nam je mama, ni nam pa  dajala potuhe.

kvačkarica

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. jan 2013 13:01

kvačkarica je napisal/a:

Mislim, da o tem, na čigavi strani je krivda, lahko starši sami hitro ugotovijo. Če je pomoči potrebna večina učencev, verjetno res ni krivda na strani učenca, ampak v podajanju snovi.


kvačkarica

Se ne strinjam popolnoma. Lahko se zgodi, da je snov dobro podana in razložena, učenci razumejo in potem mislijo, da znajo - razumevanje pa še ni znanje, treba se je tudi naučiti. No, in ker se doma ne naučijo, potrebnega znanja potem ni (tole ne bo sicer čisto ok primer, ampak vseeno: pesmico lahko nekdo v celoti razume, ko jo prvič sliši, ampak, da jo bo znal, se  je bo treba še doma naučiti).

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti