Ameriški kruh prijateljstva

Loni je napisal/a:
Osnova za Amiški kruh prijateljstva 3 skodelice sladkorja 3 skodelice moke 3 skodelice mleka Prvi dan zmešaj pe eno skodelico sladkorja, moke in mleka. Uporabi leseno kuhalnico. Prekrij s kuhinjsko krpo in pusti na sobni temperaturi. Vsak dan enkrat premešaj s kuhalnico, 5. dan pa dodaj še po eno skodelico sladkorja, moke in mleka. 10. dan dodaš še zadnje skodelice sestavin, premešaš in odstraniš 3 skodelice mase, ki jih daš skupaj z navodili trem prijateljem. Vsak 5. dan dodaš po eno skodelico sladkorja, moke in mleka... Upam, da je to dovolj podrobno. Fino, jaz sem rabila pa recept za nadaljevanje. Darja, hvala... LP Loni

Se pravi da osnovo ki bi ti jo moral nekdo podarit zmešaš najprej moko sladkor in.mleko in prvi teden  pustiš in mešaš v ponedeljek  pa začneš z dodajanjem sestavin na testo sladkor torek moko v sredo mleko v petek vse sestavine dodas

Neža1
je napisal/a:
Sem ga že naredil od osnove do postrežbe in mi je uspel.Osnova se že širi med prijatelji. Delam že podaljšek. štef

Kako pa se nardi osnovo a je to da se zmeša moka sladkor in mleko pusti na pultu 5 dni in vsak dan mesa 5.dni po.5 dneh pa se začne spet dodajat sladko moko mleko mesa.pusti dodaja 10 dan pa spece

Neža1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti