Krt na dvorišču

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. okt 2010 11:32

naor je napisal/a:

V naravi je vse v ravnovesju, človek pa je s svojimi posegi velikokrat res naredil neravnovesje, ki ga plačuje drago. Spremenil strugo reke in danes se čudi, da reka poplavlja.Itd, itd.

naor

Ja ... se spomnite ene stare teme, kjer so lastnico krasne zelenice vznemirjali črni kosi, ki so ji "prekopavali" zelenico (v iskanju ogrcev in drugih ličink, verjetno)?

Pa lanskoletnih množičnih pomorov čebel v osrednji Sloveniji zaradi strupenih škropiv?

...

Par let nazaj je bilo na našem koncu "leto gosenic". Kako so bili ljudje razburjeni in kako so se "bali, da jim bodo vse sadno drevje uničile" ... Pa ne govorim o pridelovalcih sadja, ki od tega živijo,govorim o ljudeh, kot sva jaz in ti, ki imamo okoli hiše po par jablan, češnjo, figo, kaki, ki z drevesa oberemo, kolikor lahko, vsaj tretjine pa itak nikoli ne dosežemo in ne uporabimo. No, ljudje so panično škropili te svoje češnje, slive ... v cvetju in se nato jeseni čudili, kako malo pridelka je. Hmmmm ... le zakaj? Kaj čebele niso opravile svoje naloge?

Pri nas so tudi tisto leto v poštnem nabiralniku gnezdile sinice. MOž je večkat previdno kukal skozi špranjo in naštel kar 11 mladičev, ki so se kasneje neverjetno hitro "razpeljali". Kmalu zatem sva opazila, da siničji parček v nabiralnik nosi dodatni material za gnezdo. V naslednji "rundi" se je izvalilo ka 13 siničk!

Zaradi obilice kalorične hrane (gosenic) so imele seveda tudi naše ptičke boljše pogoje za preživetje in kaj kmalu postale male "terminatorji", ki so povsem na naraven način opravili z gosenicami. Tako gre to - če se ne vmešavamo.

 

Mojca

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

19. okt 2010 14:21

mamaF Midva pa srečna lastnika krteka Črteka je zelo fit aktiv in krtine naju vsak dan razveseljujejo. Zdaj bom začela saditi tulipane upam, da se mi ne zastrupi imam jih cca 100 kosov. Sama se tudi ne morem sprijazniti z ljudmi, ki nenehno nekaj škropijo in to kar čez cel dan.Jaz mislim, da jim ni pomoči. Včasih me res ima, da bi jim par besed potočila, ampak tako ne bodo razumeli. lp, pinka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

19. okt 2010 14:47

pinka je napisal/a:
mamaF Midva pa srečna lastnika krteka Črteka je zelo fit aktiv in krtine naju vsak dan razveseljujejo. Zdaj bom začela saditi tulipane upam, da se mi ne zastrupi imam jih cca 100 kosov.

 

Kako naj bi se krt zastrupil s tulipani, pinka? Saj je žužkojed. Uživajta s krtkom Črtkom in bodita zgled še komu.

rimljanka

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

19. okt 2010 15:21

Rimljanka, ker jih ima tako rad in od prevelike količine. lp, pinka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

19. okt 2010 15:24

pinka, krt res NE JE tulipanov, no. Jih pa seveda zelo rad pohrusta voluhar, ki je rastlinojed. Mogoče se nanje spravijo tudi bramorji (ampak nanje pa se spravi krt....................).

rimljanka

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

19. okt 2010 15:39

ojoj, sem se zmotila. Voluharček, itak. Hvala za popravilo, rimljanka. lp, pinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti