Sprehanje psa

sarin  

član od: 14.1.2009

sporočila: 114

6. okt 2010 16:58

anaeva,zelo mi je žal,da se ti je to zgodilo,sem pa mnenja,da ni dobro takrat svojega psa prijeti v naročje,slišala sem za nekoga,ki je to storil in je psica potem napadla njega. Sicer pa človek verjetno to naredi nagonsko,da bi zaščitil svojega psa. Prav zato se bojim na sprehod,ker se to lahko zgodi v momentu in še sama se nasploh bojim večjih psov.Žalostno,da je še vedno toliko neresnih lastnikov.Lp sarin

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

6. okt 2010 23:24

Mene je minilo do prijetnih sprehodov po okolici, kjer so kmetje, ki imajo nesocializirane pse  tipa nemški ovčar, javne površine spremenili v adrenalinski park in me je bila groza ob srečanju s kar nekaj modeli teh psov, ki so vsi kazali bele zobe in napenjali glasilke. Ne bom ponavljala, da me je pred nakaj leti v treh mesecih pogrizel sosedov pes, ki me je napadel izza žive meje, drugič pa je od nekod pritekel in še danes čutim v nosnicah vonj njegovega gobca in tace na mojih ramenih.

V jagerski trgovini sem kupila  poprov sprej, ki bojda odvrne psa, vendar nimam časa preverit. Me pa zanima, kako je potem s psom.

F r i n a

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

7. okt 2010 0:01

Po moje poprov sprej ne naredi psu nič dobrega. Raje ga pošpricaj s kisom, baje pomaga, škode pa ne naredi. Sem pa enkrat gledala eno recimo da resnično zgodbo (v ZDA namreč), kjer se je ena ženska znebila medveda tako, da ga je pošpricala z lakom za lase. Kaj je pa z njim počela v hosti, pa ni povedala. Sicer pa upam, da bomo že enkrat dobili živalsko policijo, ki bi privila neodgovorne lastnike, čeprav infekcij psov uglednih lastnikov najbrž tudi ta ne bo preprečila.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. okt 2010 5:30

Frina, boljši je lak za lase (o njem sem pisala že na prvi strani). Poprov sprej je sicer bolj učinkovit in neškodljiv, ima pa dve zelo slabi lastnosti:  

-če nisi pozoren na smer vetra, ga dobiš namesto psa sam v nos, ker imajo ti mali razpršilci, ki se jih dobi pri nas, slabo potisno moč (sprobala sama, za odločilne trenuteke ti vzame sapo, posledic pa ni);

-doza komaj zadostuje za en napad velikega psa.

-pri manjših psih, ki so samo nadležni, ne pa napadalni, zadostuje včasih že, da vanje uperiš prst in imitiraš glas pršila - rep med noge in odcapljajo stran.

Cila

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

7. okt 2010 13:00

se pravi nov modni hit - na sprehod vzami psa na povodcu in lak za lase. Domači me bi že čudno pogledali.. anitram1

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. okt 2010 15:58

anitram1 je napisal/a:
se pravi nov modni hit - na sprehod vzami psa na povodcu in lak za lase. Domači me bi že čudno pogledali.. anitram1

 

Mene so se že navadili - ljudje in psi.  Direktno pred mano se ni nihče čudil, kaj je bilo potem za hrbtom, pa ne vem

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 07.okt 2010 15:59

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti