Pozdravljeni!
Starši so iz Novigrada prinesla tale čuden sadež
Ali kdo ve, kaj naj bi bilo to? In ali je užitno?
Hvala za vsako informacijo.
Nika
Nikitamena
Pozdravljeni!
Starši so iz Novigrada prinesla tale čuden sadež
Ali kdo ve, kaj naj bi bilo to? In ali je užitno?
Hvala za vsako informacijo.
Nika
Nikitamena
16. sep 2010 19:21
uh, mene tudi zanima, kaj bi to bilo!!!!!! lp baška
16. sep 2010 19:35
Seveda vemo, maklura (Maclura pomifera) je to, raste tudi v Botaničnem vrtu v Ljubljani, pa eno drevo ja na križišču Gosposvetske in Župančičeve v Ljubljani, recimo. Sadež ni užiten, je pa zanimive zgradbe, če ga razrežemo. Več o njej pa tule, recimo.
rimljanka
16. sep 2010 19:38
Najlepša hvala :D Nikitamena
16. sep 2010 19:39
Ma kaj kompliciraš? Eno od teh reči pojej in se zadržuj bolj v bližini stranišča, z napol odpetimi hlačami. Ni zelo verjetno, da bi bilo smrtno strupeno, če pa je, tebi bo itak vseen.
ežoj
16. sep 2010 19:51
Vseen ji bo šele čez nekaj časa, lej ga no, malo predtem se bo fajn sekirala. Raje ne jej, ni fajn, če živci trpijo
lp
cervus
16. sep 2010 20:02
Pa eno drevo je na bf, pri Katedri za agro., vsaj par let nazaj je bilo tako.
katti
16. sep 2010 20:10
:) Za vsak slučaj ne bom probala ;) Bomo pa probal iz semena gor spravt rastlinco. Če rata rata, če ne pa pač ne ;) Nikitamena
16. sep 2010 20:15
Nikitamena je napisal/a: |
:) Za vsak slučaj ne bom probala ;) Bomo pa probal iz semena gor spravt rastlinco. Če rata rata, če ne pa pač ne ;) Nikitamena |
Pazi le, da ti ne zraste v mogočno drevo. Ker odrasla takšna je.
rimljanka
16. sep 2010 22:23
Krasno ogromno makluro najdemo tudi v Botaničnem vrtu v Sežani (če bi si jo katera od Primork želela v živo ogledati). Meni ti plodovi omamno dišijo - je en tak poseben vonj, nič kaj sadni, bolj spominja na lapuh.
Mojca
16. sep 2010 23:04
Maclura pomifera ali nepravi ameriški pomarančevec ni užiten, tako da ne jest in ne kuhat marmelad ali kaj podobnega. (: Je pa čisto spodobna sobna dekoracija, se kar nekaj časa obdrži na sobni temperaturi, kasneje se začne smolit in gniti. Katti, še zmeraj jo imamo pri biotehniški fakulteti ;) cvetkolinkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdove palačinke s slivami in sladoledom
Toscanska panzanella