Na vrtu smo letos posejali dolgo vigno. Zanima me kako jo najokusneje pripraviti. Imate morda kakšne izkušnje s pripravo?
sunny79
Na vrtu smo letos posejali dolgo vigno. Zanima me kako jo najokusneje pripraviti. Imate morda kakšne izkušnje s pripravo?
sunny79
Ker je že precej let od zadnje debate, me zanima če ste med tem kaj sadile to rastlino in vaše izkušnje? Meni je pravkar pogledala iz zemlje pa bi rada kak nasvet. Hvala.
Uf, to je pa kar zgodnja setev, da je že zdaj pokukal iz zemlje. Jaz ga običajno sejem v začetku junja, ker po mojih izkušnjah za dobro rast in pridelavo strokov zahteva zelo veliko toplote in seveda vode. No, če je že zunaj in ga, bognedaj, ne skuri kaka zapoznela slana, bo najbrž v pričakovanju poletnih vročin kar dobro delal. Pa ne pozabi na visoko mrežo ali 2 kola, med katera prečno sem in tja napelješ špago. Zraste zelo visoko in fino je, če se večina strokov ne vlači po tleh. Nabiraj ga takoj, ko strok doseže svojo dolžino in ne čakaj, da ostari. Takrat je najboljši. Narezan na 2 cm, na hitro pokuhan in zabeljen z maslom in drobtinami. Vsaj meni tako. Njam.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bovla z metuljčki

Domači Ferrero Rocher