Potni list

Uradni podatki, ki vpivajo na UPORABO potnega lista niso poškodvani. Z žigom, ki je bil načet, pa ne uveljavljaš nobene pravice.

Zloraba listine namreč pomeni, da uporabiš POPRAVLJEN podatek kot da je pravi.

Vprašanje: ali ti na podlagi tega popacanega žiga pripada kaka pravica ? Ne.

To je po zakonu, ampak policisti so pa ena hecna bitja. Si ne morete misliti kako.

F r i n a
@frina - bi torej na mojem mestu urejali samo zadevo glede poškodovanega žiga (razveljavitev)? planet_food
Kolikor je meni znano, je žig potrdilo o prehodu meje, torej uradni dokument (saj z njim dokazuješ trajanje bivanja v neki državi), ki ga ne bo mogoče kar tako enostavno razveljaviti. Po mojem ti ne preostane drugega kot preklicati potni list kot uničenega (v požaru, poplavi, izmisli si karkoli verjetnega, a dokončnega) in vzemi to kot del izobraževanja, ki pač nekaj stane. Saj so vendar še hujše stvari v življenju od takih malih zagat, katerim se boš že čez par mesecev od srca smejal. Lep pozdrav, Sonja
Mene večkrat sumljivo pogledajo, ker imam tudi "popravljen" potni list. Namreč, pred 3 ali 4 leti sem spremenila stalni naslov. Grem na takrat še Mačkovo v LJ in povem, da želi spremembo dokumentov. Pa vzame uradnica prazen papir (točno tak, kot v potnem listu), vtipka novi naslov, natisne, nato vzame škarje in prereže papir na pol, vzame lepilo in ga prilepi čez moj prvi naslov. Mislim, halo! Kot, da smo pri likovnem pouku. Jo vprašam, če je to normalno, pa mi pravi, da ja. Okej, ni panike si rečem, bo že vedela kaj dela. Od takrat naprej me vsak tuj carinik vpraša kaj je to, pa še zdaj ne vem, če mi vsi verjamejo, da je to pri nas pač tak postopek :) Upam, da so se do danes že "apdejtali" :) Gigi_84 Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 26. 2010 13:42
Zadevo sem danes na UE uredil. Uradnico in njeni kolegici sem spravil v majhno dilemo kaj narediti ... sem dobil odgovor da če bi pustil samo tisto malo polito brez popravljanja da bi se mogoče kaj dalo urediti. Na koncu smo skupaj prišli do sklepa da bo najbolje če dam naredi novega in to sem tudi takoj naredil (plačal sem običajno tarifo, brez tiste dvojne takse). Potni list čez 7-10 dni dobim na dom. @limnol - izkušnjo bom vzel kot šolo in upam da me bo izučilo da ne bom imel na istem mestu dokumentov in edigsa. EMŠO številko, ki mi je vse to povzročila, pa si bom poskušal zapomniti in se tako izogniti težavam v prihodnosti. @Gigi_84 - kateri potni list pa imate? ne vem kako je s starimi, ampak v novih je prostor za vpis novega naslova, tako da se nič ne lepi ampak se samo natipka pod starega. Hvala vsem za pomoč! Lep pozdrav, Kristijan planet_food
Ja, saj to sem tudi jaz mislila. Poti list je star že kakih 8 let. Očitno imam še starega :) No, samo da se je pri vas vse uredilo. Jaz bom pa čakala še 3 leta, potem pa mi že poteče. Lep dan! Gigi_84

planet_food, tiste zad nje 3 številke na EMŠO si boš pa ja zapomnil, saj ostale se tako ali tako menda jasne, ne.........................

rimljanka
@rimljanka: kakor pri komu (gender identity issues s tega naslova ima menda vsaj 2000 Slovencev, česar ne bi vedela, če ne bi bila med njimi tudi jaz...:)))))))))

No, proxi, večini pač zadošča pomnenje zadnjih 3 števil, vem pa, da je nekaj izjem......

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti