Pozdravljeni!
Upam da mi boste znali svetovati v stresni situaciji ki me je doletela, kljub temu da večinoma niste pravni strokovnjaki.
V svojem potnem listu zbiram žige z mejnih prehodov ki jih prečkam. Pred časom pa sem doživel nesrečo. Namreč, na enega izmed njih mi je zaradi nepazljivosti kanila kapljica edigsa in padla na ime mejnega prehoda. V trenutku panike in ves živčen sem naredil kar nikakor ne bi smel - edigs sem popivnal ter napis popravil. Ponavljam, zavedam se da tega nikakor ne bi smel.
Ker si v prihodnje ne želim imeti kakršnih koli težav pri prehajanju meje s kakšnim zasliševanjem ali zaznamkom v sistemu, poleg tega pa popravljen žig izgleda resnično grozno, me zanima če kdo ve na kakšen način bi zadevo lahko rešil, po možnosti brez posledic. Ali obstaja možnost razveljavitve tistega žiga (na isti način kot Srbija razveljavlja Kosovske žige če vstop/izstop ni opravljen preko Srbskih mejnih organov)? Kje bi bilo po najbolje urediti ... mogoče na tistem mejnem prehodu od koder je poškodovani žig? Ali je navsezadnje najboljše da se potuhnem in tega ne poskušam reševati?
Hvala za pomoč in lep pozdrav
planet_food
Temo je spremenil(a) planet_food dne 25. jul 2010 13:28