Živj
Ima
<
Zda
o
Zda
Prosi
Bernarda8
Živj
Ima
<
Zda
o
Zda
Prosi
Bernarda8
Biskvit je torej še najmanjši problem. Lahko pa daš med dva biskvita eno ploščo iz beljakovega testa z mandlji ali orehi (ali glej recept schillerjeva torta).
Pri kremi si tudi že izračunala, samo ne dodajaj prevež želatine, da krema ne bo pretrda. Zato se drži količin, kot so navedene na ovitku, oziroma dodaj polovico vrečke "za ziher", ne cele.
Krema z želatino se strjuej nekaj ur. Ni nujno, da je v hladilniku, v hladnem prostoru v kleti bočisto ok, je pa najbolje, da torto pripraviš zvečer in jo na hladnem pustiš čez noč.
Uspešno peko želim, mamamia
mamamiaZdaj še malo razmišljam kaj bi še lahko naredila. Razmišljala sem da bi jo za eno uro postavila v zamrzovalno skrinjo (nekot sem info zasledila na forumu) in potlej čez noč v klet. Upam, da bo klet dovolj hladna (bom izmerila temperaturo kleti).
Da bi bila bolj visoka, bi rada, da bi bila na račun kreme in ne še dodatnih biskvitov. Ideja je dobra
, samo preprosto ne bo časa, ker bo treba speči še ogromno peciva. ![]()
Ali ima izkušnje katera koliko naj bi to prišlo visoko vse skupaj. Sem v pekač (model) nalivala vodo (3l) in je prišlo visoko tam okoli 2,5 cm, potrebno je pa računati še na smetano, ki je ponavadi kar dvojna masa. Bi bilo tam okoli cca.5 cm? Težko si je predstavljat vse skupaj![]()
Tole načrtujem že več kot 14 dni vsak dan. Kaj, kako, recepti, kako izvesti, da ne bo oče kje poštefnaril, primerni prostori...
ooojoj joj
toliko je stvari in srčno upam, da mi bo uspelo. Ker imamo eno izmed gosti, ki se ima za tipi topi "kuharico", skritizira vedno vse, kar naredijo drugi, sama pa misli, da naredi najbolje (stvari so namreč pri njej včasih zažgane, absolutno presladke in premastne)
Malo bi ji rada skrajšala jezik, če me razumete
, poleg tega pa zaprla tudi tista usta, ki do mene sedaj gojijo nezaupanje, da mi ne bo uspelo. Zato mi je to še toliko bolj pomembno.
In hvala vsem še enkrat![]()
Vendelina jr. najlepša hvala za izračune tole pa pomaga zelooooo;) in hvala za dobro idejo. Em najprej grem ob najbolj možni priliki izmerit in poskusit spravit v babičin hladilnik pekač. Potlej bom razmišljala dalje, če ne bosta kar dve polovički.
Bernarda85 ![]()
| cukrpekrca je napisal/a: |
| joj, jaz ti tudi ne bi priporočala shranjevanja poleti izven hladilnika... rajši naredi v velikosti police hladilnika in eventualno še manjšo tortico, ki jo daš na vrh.cukrpekrca |
Aboslutno se strinjam. Poleti in sploh v taki pripeki se ne priporoča nobenega peciva s skuto, smetano ali mlečnim izdelki hraniti zunaj, izven hladilnika. Torej ti tudi sama res priporočam, raje dve manjši. Recimo lahko narediš dvonadstropno, ki jo tik pred zdajci sestaviš - torej vrhnjo torto daš na spodnjo pred serviranjem oz. preden jo pokažeš ![]()
P.S.: Da bi spodnja torta prenesla težo zgodnje lahko noter vtakneš lesene palčke (recimo tiste od ražnjičev) in jih odrežeš oz nalomiš na višino spodnje torte.
girica http://sladki-koraki.blogspot.com/Biskvit lahko spečem še vseeno takšne velikosti, kot imam pekač. Bomo pa obrezal biskvit, bo malo manjši in se bo zadeva spravila v hladilnik. Bomo ostanke že pomalčal za probo;P razmišljam tudi ne v tako visoki max 5 - 6 cm;)
Bernarda85 ![]()
Lani sem delala številko 90 po merah hladilnika. Sliko lahko najdeš v mojem albumu: Torte. Naredila sem obe številki, vsako za eno polico hladilnika. Toliko pozno, kot se je le dalo, sem potem obe skupaj dala na podlago in naredila čokoladni preliv čez obe skupaj. Približno dve tri ure je potem torta uspešno zdržala na najbolj hladnem mestu v hiši.
Z obrezkov biskvita pa potem običajno naredim kroglice (zmešam tudi z ostanki krem, mogoče malo ruma, marmelade, stopljene čokolade za vezavo, kar je pač pri roki), ter jih povaljam v mrvicah, zmletih orehih, kakavu, kokosovi mok...
Nenaevo punce jutri se lotim peke
Hladilnik je velik dovolj, tako da bo torta šla noter. Dokupila sem si pa še en pekač, da mi bo prihranil živce z velikostjo hladilnika in pekača ![]()
Breskvice so že narejene, ravno tako domači prijatelj in nekaj drugega peciva, ki lahko malo čaka![]()
Bom poročala kako je šlo pa slikca obvezno pade![]()
Bernarda85
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem

Pečeni svaljki s pomako iz feta sira