Nemčija

Rakuncek  

član od: 29.12.2008

sporočila: 79

19. jul 2010 21:44

No, po vsem pojedenem moram reči, da mi je nemški način jedenja med ljubšimi. V bistvu je bilo čisto vse kar smo preizkusili, zelo zelo dobro. Vsekakor je kvaliteta vseh gostiln, ki smo jih obiskali, na nivoju, ki ga slovenski zvarki v naših gostilnah najbrž nikoli ne bodo dosegli. Nekaj slik (pa niso vse): Porova kremna juha Kremna lisičkina juha Klobasice Krompirjeva solata in sladkokislo zelje Krompirjeva solata Kruhki in domače preste Krompirjeva juha Juha z jetrnim cmokom (leberknödel suppe) Juha z jetrnimi vlivanci Kruhovi cmoki Šp.bolognese Šp. Frutti di mare Paradižnikova juha s hrustljavimi kruhki Kuhani bikovi zrezki v hrenovi omaki s praženim krompirjem Pečen piščanec s hrustljavo česnovo skorjico in krompirjeva solata Različne vrste vlivancev Zajtrk na kmetiji z domačimi dobrotami Porcije so precej večje kot izgledajo na teh slikah, ker so bili krožniki zelo veliki in precej globoki. Sladic iz slaščičarn pa sploh nisem slikala, ker so bile tako noro dobre, da ni bilo časa fotografirati :)) Še posebno malinove tortice, ribezove tortice, razne vrste pletenic s pudingom, marmelado... Vse za res nizke cene in tudi na splošno je Nemčija dosti cenejša od Slovenije. Spali smo na turističnih kmetijah po zelo ugodnih cenah, če kdo želi točne naslove, mu jih lahko posredujem po zs. Med drugim smo si ogledali Münchenski znanstveni muzej, Münchenski zoo, Regensburg, Überlingen, Nürnberg, Walhallo, Passau, Germanski muzej v Nürnbergu (brez klime-vroče in zatohlo kot v samem peklu), Bodensee, Mainau, Meersburg, muzej v starem gradu v Meersburgu.... Super je bilo in upam, da se še letos spet odpravimo tja :) Rakuncek Sporočilo je spremenil(a) Rakuncek dne 19. 2010 21:47

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. jul 2010 23:18

Rakuncek, zbodlo  me je tole:

Vsekakor je kvaliteta vseh gostiln, ki smo jih obiskali, na nivoju, ki ga slovenski zvarki v naših gostilnah najbrž nikoli ne bodo dosegli.

Jaz pa ne hodim zelo pogosto po gostilnah, sem ter tja tudi, pa tudi v tujini ( tudi v Nemčiji ). Mislim, da si zelo krivična do Slo. gostiln.

ežoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. jul 2010 8:05

Rakuncek je napisal/a:
No, po vsem pojedenem moram reči, da mi je nemški način jedenja med ljubšimi. V bistvu je bilo čisto vse kar smo preizkusili, zelo zelo dobro. .Vsekakor je kvaliteta vseh gostiln, ki smo jih obiskali, na nivoju, ki ga slovenski zvarki v naših gostilnah najbrž nikoli ne bodo dosegli

Kot pravi ežoj, krivično je do MNOGIH (najbrž pa res ne vseh) slovenskih gostiln. Nisi obiskala vseh nemških in vseh naših gostiln, da bi lahko dala tako oceno.

Me veseli, da ti je tam v tujini teknilo, ampak, tudi doma bi ti, če bi tako izbirala gostilne, kot si jih tam - in v enakem razpoloženju.

Rakuncek  

član od: 29.12.2008

sporočila: 79

20. jul 2010 8:09

V cenovno enakem rangu pri nas dobiš veliko slabše, sploh pa je povsod vse isto in vse površno skup spackano... Slabše kot če bi naredila doma. Sploh kar se tiče juh imaš pri nas zelo velikokrat juhe v prahu ali kombinacija prahu in malo svežih sestavin. Jaz recimo takoj opazim razliko pri goveji, zelenjavni ali gobovi juhi in kjer je vmešana juha v prahu. Poleg tega se zelo uporablja grajska mešanica, omake so dostikrat sumljivo enakega okusa in izgleda. Kar se tiče pekarskih izdelkov, sladic in kruha ni popolnoma nobene primerjave, tudi sokov, ko ga naročiš, ga količinsko dobiš v Nemčiji več. Jedi so skrbno pripravljene, nobenih las ni noter ali koščkov folije, nobenih gnilih solat ipd.. Poleg tega je tudi odnos drugačen, natakarice večkrat hodijo vprašat, če kakšne jedi zmanjka če rabiš še kaj pijače, krompirja, če še kaj prinesejo, če je vse tako kot mora biti ipd... Pri nas tega ni, pri naročilu se večkrat zmotijo, ne zapomnijo si, kdo je kaj naročil, ko en človek naenkrat naroči več pijač se čisto zmedejo in jim nič več ni jasno, ko pa ti flopnejo krožnik na mizo, jih ni več od nikoder, na koncu te šele vprašajo če boš kakšno kavico.. Rakuncek

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

20. jul 2010 8:23

Rakuncek, pa ti kaj razmišljaš o selitvi v to obljubljeno deželo, kjer je vse tako fajn? Ker, če je v gostilnah taka idila, kako je šele nasploh. Čudno se mi le zdi, da, ko naročiš 2 dl soka, dobiš v Sloveniji 2 dl, v Nemčiji očitno mnogo več. Res čudovita dežela, tale Nemčija. Kdor tako poveličuje tujino in v nič daje svojo domovino, no, nič lepega si o njem ne morem misliti. Konec koncev je čas črno-belih filmov že davno mimo. Paleta barv je mnogo bolj obširna, le videti jo je treba.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

20. jul 2010 9:07

HejHoj je napisal/a:
Rakuncek, pa ti kaj razmišljaš o selitvi v to obljubljeno deželo, kjer je vse tako fajn? Ker, če je v gostilnah taka idila, kako je šele nasploh.Čudno se mi le zdi, da, ko naročiš 2 dl soka, dobiš v Sloveniji 2 dl, v Nemčiji očitno mnogo več. Res čudovita dežela, tale Nemčija. Kdor tako poveličuje tujino in v nič daje svojo domovino, no, nič lepega si o njem ne morem misliti. Konec koncev je čas črno-belih filmov že davno mimo. Paleta barv je mnogo bolj obširna, le videti jo je treba.

 

Se podpišem pod tole

rrr

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

20. jul 2010 9:25

Rakuncek, malce sem razočarana nad tvojim mnenjem o slo gostilnah in primerjavi z Nemčijo. Ni vse tako črno belo, kot ti slikaš.  Ne vem, kod hodiš pri nas, a jaz kar nekaj hodim naokoli in jem po lokalih, pa ne pomnim, kdaj sem naletela na gnilo solato, las v hrani, juho iz vrečke in neprijazno osebje. Tole si malo pretiravala, verjetno od navdušenja nad tem, kar si doživela v Nemčiji. Nič ne rečem, slikice so luškane, a nič tako zelo posebnega, vključno z jušnimi skodelicami, da tega ne bi videli tudi pri nas. Hočem reči, noben presežek se mi ne zdi tole, kar si nam predočila, verjamem pa, da je hrana okusna in odlično pripravljena. In ne se slepit, tudi v Nemčiji uporabljajo za juhe raznorazne industrijske pripravke, kjer jih ne, so cene tako navite, da nisem prepričana, da bi ti s takim navdušenjem pisala tudi o tem vidiku nemške kulinarike.

 

Svet ni črno bel, kulinarika pa sploh ne. In slovenska ni niti približno tako črna, kot si jo ti naslikala.

Tudi jaz sem že od kod vrnila polna navdušenja nad kulinariko kakšne dežele, nazadnje iz Istanbula, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi slovensko kuhinjo dajala v nič zgolj zaradi tega, ker sem v Turčiji izvrstno jedla, tako v uličnih lokalih, namenjenih zgolj domačinom, kot v kakšni boljši restavraciji.

Malo ročno potegni, pa boš bolje videla okoli sebe. Še nikomur to ni škodilo.

 

Pozdrav, mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jul 2010 9:57

Jaz bolj upam, da je kolegica v Nemčiji poslikala tudi zadeve, na katere so pa Nemci in Evropejci in svet res lahko ponosni in kjer se pa res splača učiti (ker, bognedaj, da bi me Nemci učili, kako se naredijo špageti z morskimi sadeži). Skratka, resnično upam, da je videla tudi stvari kot so ohranjanje in renoviranje mestnih jedr in kulturnih spomenikov. Pa resnično upam, da je opazila okoljevarstveno noto v urejanju prostora in mestni opremi. Pa resnično upam, da je opazila tisto Nemčijo, ki se zaveda, da je multikulturna in multietnična in da je to delja boljšo. Pa resnično upam, da se je na knjižni polici našel kak nemški novelist. Vsaj Kelermann, če je že za kaj drugega preveč poletja. Tko je shvatio, shvatio je. Vendelina jr.

neznan uporabnik

20. jul 2010 12:41

Se strinjam z vsemi. Sama pa recimo niti slučajno nisem očarana s krompirjevo solato. Pri nas morajo biti krompirjevi koleščki čim bolj celi in od mešanja nepoškodovani, lepo se morajo svetlikati, ne smejo biti zlepljeni (zadnje čase je težko dobiti krompir, ki ne bi že pri rezanju razpadel)... Zato jaz krompirjeve solate ne mešam ampak jo pretresam (podobna tehnika kot pri obračanju palačink z metanjem v luft). Evo, okusi so različni. O špagetih ne bi. Verjamem, da ste se imeli zer gut. Kaj pa malo več o Nemčiji? Pokrajina, razlika med to in ono konfiguracijo, podeželje...rože na oknih..moda na ulicah...čistoča..večerno življenje...disciplina na cesti.. res, skrb za okolje tudi..obvladanje tujih jezikov...? O Nemčiji pojma nimam, me pa zanima. Napiši še kaj? japaja

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

20. jul 2010 13:23

Joj kako ste navalile na Rakuncek. Opisala je svoje mnenje, do katerega ima vso pravico. Tako je pač opisala jedi, ki jih je ona jedla, videla. Večina od vas je že veliko potovala po svetu, okušala različne jedi, si o jedi ustvarila svoje mnenje. Tako si je tudi Rakuncek.. Predstavljam si jo kot mlado kuharico, ki nam je z veseljem posredovala svoje fotke. Hvala za fotke Rakuncek. Mene osebno njeno mnenje nič ne moti. Uživam v slovenskih jedeh, ki so lahko odlične, prav tako uživam o jedeh iz ostalih delov sveta, npr. tiste, ki jih pripravijo Nemci. V Nemčiji so večino kuharji italijani, španci, skratka tujci. Znajo pripraviti tudi drugačne jedi, ne samo nemške. Res pa je, da so živila v Nemčiji cenejša. Ob obali sem jedla odlično pripravljene jedi (ribe) ceneje, kot pri nas v Sloveniji. Tudi kaj drugega sem jedla, kar bi ocenila z odliko. Včasih me nizke cene prav presenetijo. Zunaj se je ohladilo, super! Nič ne grmi. migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti