Bolniški stalež

neznan uporabnik

8. jun 2010 14:33

Beli, v komisijah sedijo ginekologi, ki odločajo o podaljšanju staleža ali invalidski upokojitvi nekoga, ki ima težave s hrbtenico, sedijo ortopedi in odločajo o nekom, ki ima težave z dihanjem... Osebni zdravnik je tisti, ki lahko beza. Prvič, drugič, tretjič....dokler se zadeva ne reši. Če daš videti in vedeti, da je tvoj namen in cilj(!) rešiti težavo, problem... potem bo to storjeno. Če je meni vseeno, je verjetno še 10x bolj vseeno nekomu, ki mu samo kradem čas in jambram (posplošeno rečeno). Fokusiranje na zadevo je ena od stvari, ki jo v "tem tempu" ne osvajamo dovolj. japaja

neznan uporabnik

8. jun 2010 14:37

Beli, sem še enkrat prebrala tvoj tekst. Sori, kar vnaprej že veš, da je komisija zaje***a, pa tvojemu partnerju se je prav tako dogodilo, da je izvisio, pa sigurno poznaš še veliko takih, ki se jim je zgodila krivica. No, jaz poznam veliko takih, ki so prišli, videli, zmagali. Ampak so imeli to v glavi še preden so štartali. japaja

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

8. jun 2010 17:52

sestave komisij za podaljšanje bolniške so včasih res čudne. Ko je pred desetimi leti moj osebni zdravnik podal predlog za podaljšanje zaradi grozečih splavov, sem kratko malo dobila odbito. Pred vrati komisije pa sem poslušala kako so se pogovarjali o mojem ginekologu in kako je šla še ena iz Kranja v Ljubljano na preglede. Sestava komisije pa je bila specialist letalske medicine, zdravnik družinske medicine in internist. Ko pa si je mož odbil del prsta na roki pa je bil v komisiji za podaljšanje bolniške ginekolog. Bog si ga vedi zakaj - mogoče pa je ocenjeval zmanjšano sposobnost užitkov. http://www.mojalbum.com/tajda/kulinarika

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

9. jun 2010 16:25

Japaja, mi je všeč tvoje razmišljanje. Se čisto strinjam! Beli, kar pogumno!

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

9. jun 2010 17:38

Jaz sem morala enkrat pred komisijo - ampak ta komisija je bila ena sama zdravnica. Se mi je pa zdelo hudo neumno - zopet - da je bila pred komisijo klicana neka ženska ( čakala je kar precej časa na ozkem hodniku ), ki je imela celo nogo od kolka do gležnja v vijakih - izgledalo je naravnost grozno. Pa zakaj takšne kličejo in si delajo delo - aja, mogoče je pa tudi v tem fora. lp, vanjatajnsek

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. jun 2010 21:32

Imam izkušnjo, da smo proti komisiji zmagali na sodišču. Ja, redko, ampak se zgodi.

Pomemben je zapis zdravnika, kaj smeš početi.

Na morje nikakor, ne glede na delovno mesto.

Glede sestave teh komisij pa zna biti točno tako neumno.

Meni je najbolj všeč ideja, da ima človek težave s psiho, ker živi s svojo veliko družino v eni sobi, konča na pomirjevalih, dohtar pa mu prepove izhode.

Psihihatrični bolniki imajo zelo velikokrat prepovedi izhodov.

Pred leti sem bila sama komisija. Ena baba, ki je pokosila cel travnik v službi pa ni mogla zlagat računov po številki zaradi težav s srcem in svojimi 40 leti. Je nismo dobili nikoli. Pri 40 so jo zaradi hudih težav upokojili, iz sobe s komisijo sem komaj prišla. Zdaj berem, da je občinski prvak v tenisu, alpskem smučanju, gasilskih veščinah. Upokojili so jo brez besed, brez počepov, samo spogled zdravnikov. In so ugotovili, da bo v pisarni kar umrla. Aja, zdaj legalno kosi.

Mislim, da komisije nikoli ne najdejo tapravih.

 

PS Z vsemi, ki so bili na bolniški, sem se vztrajno rokovala. Po dveh meseceih ležanja zaradi hrbtenice in bolniške, sem presenečeno pogledala žuljavo, delovno dlan. Preden sva šla na komisijo. Komentirajte sami !

F r i n a

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

12. avg 2014 18:22

Izkoriščam temo:

Ali kdo ve, kakšna so pravila za koriščenje bolniške oz. za pacienta, ki ima stalno prebivališče v drugi državi? Ali mora biti "doma" na začasnem naslovu ali lahko gre domov-domov (kjer bi sicer bil deležen tudi boljše oskrbe oz. pomoči v krogu družine)? Kaj mora napisat zdravnik in kje se to lahko preveri?

Hvala

_tisa_

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

12. avg 2014 20:14

Tisa, tole si precej nejasno napisala: je dotična oseba "tujec" (iz katere države), ki živi v Sloveniji ali je Slovenec, ki živi v tujini (V kateri državi).

bi blo pa fajn, če bi si lahko kar prosto po Beethovnu (kot smo rekli včasih) izbral najboljšo bolnico na svetu za tvojo bolezen in šel tja na stroške lastne zavarovalnice. 

a se samo meni zdi, da sta zdravljenje in bolniška dve različni zadevi?

 

Vanja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

12. avg 2014 21:34

_tisa_ je napisal/a:

Izkoriščam temo:

Ali kdo ve, kakšna so pravila za koriščenje bolniške oz. za pacienta, ki ima stalno prebivališče v drugi državi? Ali mora biti "doma" na začasnem naslovu ali lahko gre domov-domov (kjer bi sicer bil deležen tudi boljše oskrbe oz. pomoči v krogu družine)? Kaj mora napisat zdravnik in kje se to lahko preveri?

Hvala



_tisa_

Verjetno to sprašuješ za delavca iz južnih republik naše bivše države, ki imajo v SLO začasno bivališče in seveda ustrezno delovno dovoljenje.

Osebni zdravnik je tisti, ki bo napisal, kje mora biti dosegljiv pacient v primeru kontrole s strani ZZZS.

Ognjič

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

13. avg 2014 10:52

Ognjič, hvala. Imaš prav. Zdravnik -kao- ne ve...

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti