Velikokrat kompliciramo brez potrebe. Če bi me vprašale pred dobrim letom kako se dela dober kruh, bi trdila, da kruha več kot ga gneteš boljši je, nihče me ne bi drugače prepričal. Danes sem drugačnega mnenja!
lp!
Danes je petek, dan za metek![]()
Velikokrat kompliciramo brez potrebe. Če bi me vprašale pred dobrim letom kako se dela dober kruh, bi trdila, da kruha več kot ga gneteš boljši je, nihče me ne bi drugače prepričal. Danes sem drugačnega mnenja!
lp!
Danes je petek, dan za metek![]()
Če pogledam samo sebe,najbrž lahko za marsikatero reč rečem, da ne vem kakšna mora stvar res biti, ampak, če je zadeva lepa na pogled, v tem primeru krema, lepo mazljiva in okusna potem je za moj nivo znanja to dovol. Sem tudi maslo najprej stepala, pa potem počasi dodajala ohlajenemu pudingu pa ni bilo vredu. Zato se zdaj raje poslužujem kar tako, kot sem napisala.
Goljat tudi pravi, da marsikje preveč kompliciramo, da se da ravno tako dobro narediti na preprost način.
Če mi katira lepo razloži -počasi, kdaj je potrebno stepeno maslo vtepati v puding , ki ima ? temperaturo, bom ponovno poizkusila in mogoče spremenila mnenje.
lp
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
| proxima je napisal/a: |
| .... počasi vtepamo v že prej zmehčano in umešano maslo po žlicah skoraj čisto ohlajen puding (pripravljam vedno čokoladno pudingovo masleno kremo in dodajam vmes še staljeno čokolado, prav tako po žlicah), tako da dobimo emulzijo - drobni delci pudinga "visijo" v zmehčanem maslu. Ko se maslo - in s tem krema - strdi, dobi kremni premaz pravo teksturo, ki se stopi na jeziku,...lp, proxima |
Proxima, to si pa tako lepo... orgazmično napisala, da moram čimprej tako pripravljeno kremo kje uporabit.![]()
| ežoj je napisal/a: |
Kaj pa če na rezultat vpliva smer vrtenja mikserja? ežoj |
Ma, ežoj, nima veze - men se na mešalniku ena metlica vrti v desno, druga v levo.
lp
cervus| proxima je napisal/a: |
| Take prebliske je treba nemudoma izkoristit... (pssst! sploh ni nujno, da jo uporabiš ravno na torti, if you catch my drift...:)))))))))))))))))) |
me veseli, da si ugotovila, kaj imam "za bregom"...
Lep vikend vsem
Žal, danes se ni izteklo. Slike kažejo današnjo zasedenost. Bom, bom... brez skrbi.
Pozdravček!
proxima, a takšno kremo uporabiš za okrasit torto? oz premazat? glede na to da jo uporabiš namesto tičine, je to najbrž to?
ali je na kulinariki kakšna slika tega?
jaz sem do sedaj to uporabila le kot nadev..
kakšne količine uporabiš?
hvala!
bannanna_v_slo ;)Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pijana Kokoš

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom